Annonce
Hedensted

Mød en kandidat: Vi skal investere meget mere i vores børn

Birgit Jakobsen bor på sin fødegård i Lindved, hvor barndommens æbletræer stadig er leveringsdygtige. Hendes mand driver gården, mens Birgit til daglig er lærer på Rask Mølle Skole og medlem af Hedensted Byråd. Foto: Michael Svenningsen
Birgit Jakobsen er noget så sjældent som en kristendemokrat med konkret politisk erfaring. Som byrådsmedlem i Hedensted har hun været med til at indføre f.eks. forældrekurser og økonomisk tilskud til pasning af egne børn, og det vil hun gerne have udbredt til resten af landet.

Lindved: Familien har altid haft førsteprioritet hos Birgit Jakobsen. Og selvom det efterhånden er nogle år siden, hendes egne børn er flyttet hjemmefra, så er det stadig børn og unges ve og vel, der ligger mest på sinde hos den 54-årige kristendemokrat fra Lindved.

- Alt for mange børn bliver passet alt for mange timer i institutioner, og det har en konsekvens. Som folkeskolelærer ser jeg mange børn, som mistrives og higer efter opmærksomhed, og vi er nødt til at skabe nogle bedre vilkår for familierne, siger Birgit Jakobsen.

Hun sidder i byrådet for Kristendemokraterne i Hedensted Kommune og er dermed en af de forholdsvis få KD'ere med konkret politisk erfaring.

Birgit Jakobsen

  • 54 år.
  • Født og opvokset i Lindved.
  • Bor i dag på fødegården sammen med sin mand, Karsten Jakobsen.
  • Sammen har parret tre voksne børn, Sidsel, 29, Mathias, 27, og Laurids, 24.
  • Uddannet lærer på Jelling Seminarium i 1988 og underviser på Rask Mølle Skole.
  • Var aktiv i Kristendemokraterne i sin ungdom, men holdt pause, mens børnene var små.
  • I byrådet for KD i Hedensted siden 2014.

Alt for mange mistrives

Hvad er den vigtigste opgave at få løst først?

- Vi skal have gjort noget ved børns trivsel, lige fra vuggestuen til ungdomsuddannelserne. I dag har 20 pct. af en ungdomsårgang været til psykolog eller i kontakt med det psykiatriske system. Det går galt fra start, fordi der ikke er nok muligheder for familierne til at prioritere samværet mellem forældre og børn.

- I Hedensted Kommune giver vi mulighed for, at man passer sit barn hjemme og selv får de penge, som kommunen ellers ville have brugt på pasning. Vi har også forældrekurser og gratis parrådgivning. De ting vil jeg gerne have udbredt til hele landet. I KD vil vi også have en bedre ordning for barns første sygedag, og vi vil af med kontanthjælpsloftet, som bevirker, at mange børn må leve i fattigdom. Endelig vil vi have minimumsnormeringer i daginstitutionerne.

Bandekriminalitet og terror

Hvad skal der ske med grænsekontrollen?

- Den skal vi af med, for det er spild af skatteborgernes penge. Det er kun tre ud af 15-18 overgange, der er bevogtet, så hvis man vil Danmark noget ondt, så tager man nok over en anden grænseovergang end den ved Padborg. Set i et EU-perspektiv burde Danmark være en del af Europol, som vi langt bedre kunne arbejde sammen om grænseoverskridende kriminalitet.

Hvem ville du stemme på, hvis du ikke kunne stemme på en fra dit eget parti?

- Daniel Toft Jakobsen (S), for ham kender som en god og tillidsvækkende mand, og det prisværdigt, at han kæmper for grundlæggende værdier som bl.a frihedsrettigheder.

Birgit Jakobsen elsker at spille klaver, og det er som regel hende, der spiller for, når der bliver sunget ved byrådsmøderne, og ved morgensang på Rask Mølle Skole. Hun har også en uddannelse som organist bag sig. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Forsiden netop nu
Odder

Digt, drama og dokumentar på Egmont Højskolen: Kunst kan lære unge at blive hørt

Annonce