Annonce
Horsens

Mød en kandidat: Ude i virkeligheden er der alt for meget bureaukrati og for lidt tillid

Birte M. Andersen har politisk erfaring fra Skanderborg Byråd, men er debutant på den nationale scene. På billedet kandidaten og hendes hund, kleiner münsterländeren Molly på otte år, der gerne har deltaget i valgkampen på turene i området omkring villaen i Skanderborg. Venstre-politikeren må dog undvære Molly resten af valgkampen. I weekenden blev Molly pludselig alvorligt syg, og hun døde mandag aften, oplyser Birte Andersen. Foto: Michael Svenningsen
Birte M. Andersen tager gerne fat i alle emner, men hendes mærkesager er ældrepleje, sundhed og psykiatri, som hun har et nært kendskab til som plejedistriktschef i Skanderborg Kommune.

Horsens: Venstres kandidat i Horsens-kredsen, Birte M. Andersen, er debutant, og da Folkebladet besøger hende, har hun nok at gøre med at få styr på praktikken, valgmaterialet, vælgermøderne og i det hele taget kontakten til borgerne.

Midt i samtalen med Folkebladet ringer telefonen. Det er Berlingske, der vil tilbyde hende en annonce - til en ifølge avisen ganske fordelagtig pris.

- Det handler jo om synlighed, men annoncer i Berlingske har jeg vist ikke råd til, konstaterer hun med et smil.

Venstres kandidat i Horsens-kredsen er uddannet sygeplejerske og arbejder som plejedistriktschef i Skanderborg Kommune. Hun taler gerne om andre emner, men det er tydeligt, at ældrepleje, sundhed og psykiatri er hendes hjertesag i politik.

- Det er da mit håb, at jeg får lov til at omsætte min erfaring fra mit job til politik. Jeg ved noget om, hvad der betyder noget for de gamle, de syge og medarbejderne. Jeg ser mig selv som en ret jordnær person, der går op i indhold. Altså hvordan tingene virker ude i virkeligheden, konstaterer hun.

Ude i virkeligheden er der alt for meget bureaukrati og for lidt tillid til medarbejdernes faglighed, mener Birte M. Andersen.

- Jeg kunne godt tænke mig, at vi får en større tillid til pædagogerne, lærerne og sygeplejerskerne. De bliver i dag styret af benchmarking og minut-tyranni. Alt skal måles og vejes, og det gør også, at det er svært at rekruttere medarbejdere. Her taler jeg af erfaring, siger hun.

Annonce
Jeg ser mig selv som en ret jordnær person, der går op i indhold. Altså hvordan tingene virker ude i virkeligheden.

Birte M. Andersen (V), folketingskandidat i Horsens-kredsen

80.000 flere over 80

- Hvad er den vigtigste opgave at få løst først?

- For mig er det at få bundet sundhedssektoren, sygehusene, kommunen og de praktiserende læger, bedre sammen. Vi kan se, at der i 2025 vil være 80.000 flere danskere over 80 år. Vi får flere kroniske sygdomme, som følger med det at blive gammel. Vi skal have mere behandling tættere på borgerne, og vi skal have uddannet flere sygeplejersker, sosu-assistenter og læger til almen praksis. Her hjælper det gevaldigt, at regeringen har foreslået at droppe omprioriteringsbidraget.

- Hvad skal der ske med grænsekontrollen?

- Jeg er stor tilhænger af EU, så grænsekontrol er grundlæggende en dårlig idé, men jeg anerkender, at grænsekontrollen har gjort nytte i en periode, hvor Europa blev oversvømmet af flygtninge og migranter. Grænsekontrollen skal ikke være permanent, men den skal først væk, når der er styr på EU's ydre grænser.

- Hvem ville du stemme på, hvis du ikke kunne stemme på en fra dit eget parti? - Pia Olsen Dyhr fra SF. Hun har et tillidsvækkende og smilende ansigt, og hun er konstruktiv. Hun brænder for sin politik og virker samtidig seriøs i forhold til det brede samarbejde.

Birte M. Andersen

59 år, bor i Skanderborg. Gift med Kim Andersen, der tidligere i en årrække har repræsenteret Venstre i Folketinget. Sammen har de tre voksne børn og to, snart tre børnebørn.

Birte M. Andersen er uddannet sygeplejerske og har arbejdet på hjertebørneafdelingen på Skejby Sygehus, på Skovly i Hovedgård og er nu plejedistriktschef på ældreområdet i Skanderborg Kommune.

Medlem af Skanderborg Byråd, bestyrelsesmedlem i Sosu-skolen Østjylland og medlem af bestyrelsen i Skanderborg Forsyning.

Kend din politiker

Grundlovsdag 5. juni skal danskerne til valg.

I de kommende dage og uger præsenterer vi nogle af de politikere, du kan sætte din stemme på her i Østjyllands Storkreds.

Vi kan desværre ikke præsentere alle - men giver ordet til en politiker fra hvert af de 13 opstillede partier.

I dag er det politikeren Birte M. Andersen, der er kandidat for Venstre i Horsens-kredsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce