Annonce
Odder

Mød en kandidat: Mira vil tale for mennesker på kanten

Alle skal have en chance, mener Mira Issa Bloch. Foto: Søren E. Alwan
Alternativets kandidat kan ikke lide udtrykket "de svage" i samfundet. Man skal være stærk for at være hjemløs, narkoman eller prostitueret, mener hun.

Skanderborg: Jeg vil gerne være en stemme for dem, der har mindst og har de største udfordringer.

Budskabet kommer fra Mira Issa Bloch, folketingskandidat for Alternativet. I mange år har hun professionelt og frivilligt arbejdet med mennesker på kanten.

- Nogle kalder dem de svageste. Men når man er hjemløs, narkoman eller prostitueret, er man på ingen måde svag. Så jeg bryder mig ikke om udtrykket "de svage", siger hun.

Ifølge Mira Issa Bloch er der brug for støtte på mange områder.

- Psykiatrien har været udsultet, og vi vil sætte en milliard kroner af til området. Vi skal ligestille psykisk med fysisk sygdom og have mange flere medicinfri tilbud. Medicin er rigtigt til nogle, men andre kan få gavn af mindfulness eller kultur og natur på recept. Vi mangler varme hænder i psykiatri, skoler og børnehaver, og det er supersvært, når vi laver budgetter i kommunen. Vi skal have noget af det økonomiske råderum, der er, ud til dem, siger hun.

Mira Issa Bloch mener, at man skal møde mennesker med tillid og tro på, at de kan noget. Om det er så er i fængsler, på jobcentre eller i børnehaver.

- Vi bliver nødt til at have pædagoger nok i daginstitutionerne, og vi går ind for minimumsnormeringer. De børn, der bryder den sociale arv, har haft voksne omkring sig, som har troet på dem, siger Alternativets kandidat

Annonce

Issa Mira Bloch

Mira Issa Bloch står som nummer to på Alternativets liste i Østjyllands Storkreds. Hun er 49 år, uddannet socialpædagog og psykoterapeut og har taget en jobpause for at koncentrere sig om valget. Hun er single og har tre børn på 16, 19 og 22 år. Har tidligere boet i bofællesskab, men bor i dag i rækkehus i Skanderborg.

Hun sidder i byrådet i Skanderborg, og interessen for politik ligger i familien. Hendes far sad i sognerådet for en lokalliste, siden for Venstre. Og hendes bror sidder i Skanderborgs byråd for Venstre. Selv siger Mira Issa Bloch, at hun ikke er socialist, men har et grønt og socialistisk hjerte.

Klimaet er det vigtigste

- Hvad er det vigtigste for dig at få løst først?

- Det er klimakrisen. Hvis vi ikke får løst den, får vi nogle klimakatastrofer. Isen smelter, og vi får klimaflygtninge. Men det er helt fantastisk, at for fire år siden ville ingen snakke klima, nu snakker vi klima til alle debatter. Det handler ikke bare om at gøre noget, men også om at gøre nok.

- Hvad skal der ske med grænsekontrollen?

- Det er symbolpolitik, så vi ønsker ikke nogen grænsekontrol. Den skal afskaffes, og nydanskere skal integreres fra dag ét.

- Hvem fra et andet parti ville du stemme på, hvis du ikke kunne stemme på dig selv?

- Maria Temponeras (EL). Hun har styr på det, der skal til for, at vi får den grønne omstilling, der skal til. Hun er også min tætteste samarbejdspartner i byrådet i Skanderborg, det har været fantastisk for mig at have hende i byrådet, siger Mira Issa Bloch.

Kend din politiker

Grundlovsdag 5. juni skal danskerne til valg.

I disse uger præsenterer vi nogle af de politikere, du kan sætte din stemme på, her i Østjyllands Storkreds.

Vi kan desværre ikke præsentere alle - men giver ordet til en politiker fra hvert af de 13 opstillede partier.

Dagens politiker er Issa Mira Bloch, der er stillet op for Alternativet.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce