Annonce
Horsens

Mød en kandidat: Flygtningeretorikken er blevet skærpet, og det er farligt

Enhedslistens Maja Albrechtsen er især glad for at komme ud blandt vælgerne og snakke med dem i løbet af valgkampen. Foto: Mette Mørk
Enhedslistens Maja Albrechtsen er bekymret for måden, politikerne taler om f.eks. flygtninge på, efter Stram Kurs har gjort sit indtog i dansk politik.
Annonce

Horsens: 33-årige Maja Albrechtsen fra Aarhus genopstiller til folketinget for Enhedslisten, og i år er hun særligt glad for valgkampen.

- Der sker allerede meget, men man kan godt mærke at valget har været i gang noget tid. Folk har gået og ventet på, at der blev trykket på knappen. Surprise-elementet er der godt nok ikke, men folk har været ved at sætte sig ind i tingene. Og fordi de kender de store linjer, bliver der spurgt mere ind til de konkrete detaljer, og man kan være mere nørdet.

Noget af det, Maja Albrechtsen især ser frem til i en valgkamp, er at komme tæt på borgerne.

- Det er fedt at komme ud på gaden og have den her dialog med folk, som man normalt ikke har. Og jeg vil opfordre alle til at komme hen - også selvom man ikke nødvendigvis er enig.

Kend din politiker

Grundlovsdag 5. juni skal danskerne til valg.

I de kommende dage og uger præsenterer vi nogle af de politikere, du kan sætte din stemme på her i Østjyllands Storkreds.

Vi kan desværre ikke præsentere alle - men giver ordet til en politiker fra hvert af de 13 opstillede partier.

Dagens politiker er Maja Albrechtsen, der er kandidat for Enhedslisten i Horsens-kredsen.

Annonce

Flygtningene bliver ked af det

Når Maja Albrerchtsens ikke er er politiker, arbejder hun som projektleder i Kvindehuset i Aarhus, som er et aktivitetscenter for minoritetskvinder. Og netop derfor ligger udlændinges rettigheder hende meget på sinde.

- Flygtninge og de diskussioner, der har været, ser jeg ikke som noget, der kun foregår på højrefløjen. Men med Paludan er vi bare uden for den demokratiske skala. Jeg arbejder med flygtninge til daglig og oplever på første hånd, hvordan folk bliver kede af det over de udmeldinger, han kommer med. Der er kommet en skærpelse i retorikken, og når den yderste højrefløj rykker endnu længere ud, så skubbes grænsen for, hvad man tillader sig at sige.

Annonce

Sundhed frem for grænsekontrol

Hvad er den vigtigste opgave at få løst først?

- Set i lyset af seneste tids udvikling er det kommet et paradigmeskifte. Før tænkte man i, at folk skulle integreres. Nu tænker man i, at folk skal tolereres, indtil de skal sendes hjem. Den tankegang skal vendes rundt. Det er ikke sundt at behandle folk, som om de er på tålt ophold. De føler sig ikke velkomne og har ikke lyst til at gøre en indsats. Vi skal få tilbagerullet den tankegang og få genindført danskundervisning. Det er bare dumt ikke at lære dem dansk og få dem integreret.

Hvad skal der ske med grænsekontrollen?

- Den grænsekontrol vi har nu, er ren facade og noget, vi har, fordi nogen gerne vil sende et signal. Det er fjollet, og vi kunne spare de penge og bruge dem på noget mere fornuftigt i samfundet, f.eks. sundhedssystemet, som godt kunne trænge til en indsprøjtning.

Hvem ville du stemme på, hvis du ikke kunne stemme på en fra dit eget parti?

- Hvis det skal være, kunne det være Torsten Geil fra Alternativet. Han har lavet et godt stykke arbejde på beskæftigelses- og socialområdet.

Maja Albrechtsen

  • Hun er 33 år og kommer fra Aarhus, hvor hun også bor med sin kæreste og sin søn på to et halvt år.
  • Hun er uddannet socialrådgiver og har en kandidat i pædagogisk filosofi. Til daglig arbejder hun som projektleder i Kvindehuset i Aarhus.
  • Hun er opstillet for anden gang til Folketinget og var i år også opstillet til Europaparlamentsvalget for første gang, men blev ikke valgt ind.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted For abonnenter

Ungt ægtepar var endelig klar til at flytte ind i deres drømmebolig: Men to timer før fik de overraskende besked fra kommunen

Horsens

AC Horsens forlænger med James Gomez

Annonce