Annonce
Horsens

Mød din kandidat: Et alvorligt sygt barn tændte politisk ild i Dennis Kronborg

Interessen for politik er ikke ny for 52-årige Dennis Kronborg, men det er først med Partiet Klaus Riskær Pedersen, at han er blevet aktiv i politik. Han er en af to folketingskandidater i Østjylland for det nystiftede parti. Foto: Niels Krogh/Clienti
Klaus Riskær Pedersens projekt lød spændende, og så var et alt andet end blidt møde med det danske sundhedsvæsen med til at bringe 52-årige Dennis Kronborg ind i politik.
Annonce

Horsens: Interessen er ikke ny, men først med sit kandidatur til folketingsvalget kaster Dennis Kronborg sig ind i politik.

Han er på valg i Østjyllands Storkreds for Partiet Klaus Riskær Pedersen, der så dagens lys i år.

- Klaus kom med et interessant politisk projekt. Han har observeret, at der er et eller andet galt, og han er et frisk pust mod den konsulent-tankegang, som Bjarne Corydon og Helle Thorning-Schmidt kom med. Der opereres med alt for mange forskellige cigarkasser. Skattesystemet er brudt sammen - det har flere sager vist. Det tændte mig, at vi er nødt til at gøre noget nyt.

Det er den overordnede grund til, at Dennis Kronborg er trådt ind på scenen - og det skulle altså være i et projekt, der ikke springer ud af de gamle partier på tinge.

- Det slog så hovedet på sømmet for mig, at jeg selv har oplevet, hvordan sundhedsvæsenet er kørt i sænk. Jeg har stået med et barn, der var angst og depressivt, ikke var i skole i et år og gjorde vold på sig selv. Jeg brugte halvandet på at slås med kommune, skole-/familierådgivning og psykiatrien om, hvem der skulle betale. Er det ikke derfor, vi betaler skat? Vi er en ret ressourcestærk familie, men hvordan klarer andre det i lignende situationer?

Dennis Kronborg

52 år.

Født og opvokset i Nordjylland - bor i Aalborg.

Far til to børn.

Cand. merc. fra Aalborg Universitet.

Driver et digitalt reklamebureau, hvor han blandt andet hjælper virksomheder og ledere med online markedsføring.

En af to kandidater fra Partiet Klaus Riskær Pedersen i Østjyllands Storkreds.

Stiller op i politik for første gang.

Annonce

Et råb om hjælp

Sundhedsområdet er helt tydeligt hjertebarnet for Dennis Kronborg. Personale og patienter råber om hjælp, og det gjorde senest et stort indtryk på ham at tale med østjysk sundhedspersonale ved et vælgermøde i Aarhus.

Han "betaler sin skat med glæde", som han siger, men så vil han også have valuta for pengene, når situationen er kritisk. Og Dennis Kronborg mener, at det nuværende skattetryk levner plads til langt bedre service til børn, ældre og syge.

- Valgkampen er sjov og givende. Jeg kommer helt høj hjem efter en dag med tre arrangementer. Husk på, at jeg jo ikke er professionel politiker, og jeg er ikke god til at svare udenom på et kildent spørgsmål, siger Dennis Kronborg, der er nordjyde, men stiller op i det østjyske, fordi det passede bedst praktisk for partiet.

Annonce

Forkasteligt bureaukrati

- Hvad er den vigtigste opgave at få løst først?

- I Østjylland er det en permanent løsning for Aarhus Universitetshospital. Når så mange råber vagt i gevær, er det, fordi der er et kæmpeproblem efter rigtig mange besparelser i 2017 og nu igen. For mig hjælper det ikke at give en pose penge. En milliard hist eller tre milliarder pist, som S og V siger, er som et større eller mindre plaster. Det grundlæggende problem skal løses, ellers vil det samme ske i Odense og Aalborg.

Vi har skabt for mange lag af mellemledere, og vi har tidsregistrering af alverdens mærkelige opgaver. Det er forkasteligt. Når en ansat skal stemple en ny patient ind hver fjerde minut, går det galt - og sygeplejersker siger, at de ikke kan holde til arbejdslivet.

- Hvad skal der ske med grænsekontrollen?

- Vi skal opretholde grænsekontrollen, som den er i dag, og vi skal bidrage til at styrke en EU-grænse, som vi er godt i gang med. Den røde del af vores politik er, at vi ikke kan have 4500 mennesker i lejre i Danmark - som på Sjælsmark. Vi har børn, der taler flydende dansk og er født her. De skal ikke sidde og rådne op, men ud i lokalsamfundet. Det skal der være råd til.

- Hvem ville du stemme på, hvis du ikke kunne stemme på en fra dit eget parti?

- Godt spørgsmål! Ole Birk Olesen (LA). Noget af politikken passer med vores, men det er ikke så meget derfor. Han har formået at manøvrere uden om skandaler og har generelt gjort det godt.

Kend din politiker

Onsdag skal danskerne til valg.

Vi har i de seneste uger præsenteret nogle af de politikere, du kan sætte din stemme på her i Østjyllands Storkreds.

Vi kan desværre ikke præsentere alle - men har givet ordet til en politiker fra hvert af de 13 opstillede partier.

Den sidste i rækken bringes i dag. Det er Dennis Kronborg, som er kandidat i Østjyllands Storkreds for Partiet Klaus Riskær Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted For abonnenter

Ungt ægtepar var endelig klar til at flytte ind i deres drømmebolig: Men to timer før fik de overraskende besked fra kommunen

Annonce