Annonce
Horsens

Møbelforretninger lagt ned: Jeg har aldrig oplevet en efterspørgsel som den, der er nu

Sinnerup, der har butik på Jessensgade i Horsens, mærker i øjeblikket ekstra stor efterspørgsel på møbler. Arkivfoto: Martin Ravn
Siden Danmark blev lukket, har folk i usædvanlig høj grad fundet pengepungen frem for at købe nye møbler, oplever lokale virksomheder.
Annonce

Horsens: Går du rundt med overvejelser om at købe en ny sofa, et nyt bord eller en ny seng, kan du få behov for en god portion tålmodighed.

Efterspørgslen på møbler er nemlig usædvanlig høj, lyder meldingen fra flere kilder, Folkebladet har talt med.

Årsagen skal formentlig findes i coronapandemiens restriktioner, som har rettet forbrugernes opmærksomhed mod egen bolig.

Fire lokale virksomheder sætter her ord på, hvordan de oplever efterspørgslen på møbler.

1 Sinnerups møbelsalg er fordoblet

Lars Sinnerup, indehaver af Sinnerup-kæden, som har butik på Jessensgade i Horsens, har aldrig oplevet så stor efterspørgsel på møbler, som der er i øjeblikket. Foto: Johan Gadegaard

Når livsstilskæden Sinnerup, der har butik på Jessensgade i Horsens, i denne weekend tilbyder rabatter i forbindelse med black week-konceptet, vil møbler være undtaget.

Forretningen har nemlig intet behov for at booste salget af møbler.

- Vi har haft et fuldstændig vildt år på salg af møbler. Vores webshop kører i indeks 200 (salget er dobbelt så højt som sidste år, red.). Det gør, at vores logistik har været maks udfordret, og vi kan ikke belaste vores system mere, end vi gør, siger Lars Sinnerup, indehaver af Sinnerup.

Han vurderer, at den store efterspørgsel hænger sammen med coronarestriktionerne.

- Når man sidder hjemme og ikke kan komme ud at rejse, så kigger man i stedet på sin bolig. Jeg har aldrig oplevet en efterspørgsel som den, der er nu, siger Lars Sinnerup.

Når kæden har fravalgt rabatter på møbler, skyldes det ifølge Lars Sinnerup også, at fragtpriserne på leverancer i øjeblikket befinder sig på et unaturligt højt niveau.

I forvejen forventer Lars Sinnerup en varig prisstigning på 10 procent primært på grund af nye krav til grøn omstilling i produktionen, men oven i det har den markante efterspørgsel sendt priserne på himmelflugt.

- Det handler om udbud og efterspørgsel, og lige nu er det fuldstændig ublu. For en måned siden kostede det 18.000 kr. at få en container (med møbler, red.) leveret. Nu koster det 40.000 kr., siger han.

2 Møblér har måttet ansætte folk

Michael Jensen, medindehaver af Møblér på Vejlevej, oplever i øjeblikket voldsomt lange leveringstider. Privatfoto

Fire ekstra ansatte, heraf to arbejdsdrenge, er på det seneste blevet føjet til personalegruppen i møbelforretningen Møblér på Vejlevej i Horsens.

Det er en direkte konsekvens af en efterspørgsel, som ikke er set magen til siden tiden op til finanskrisen.

- Lad mig sige det sådan, at vi har haft en fin fremgang i forhold til sidste år. Vi kan mærke, at folk har kastet deres kærlighed på deres huse, i og med at de ikke har kunnet rejse nogen steder, siger Michael Jensen, medindehaver af Møblér-butikken på Vejlevej.

Den store efterspørgsel har dog også en bagside, oplever Michael Jensen.

- Vi oplever voldsomt lange leveringstider. Normalt kan man som rettesnor sige, at en kort leveringstid er 14 dage, og en lang leveringstid er seks uger. Nu snakker vi både 12 og 14 uger, siger han.

Forsinkelserne skyldes blandt andet påvirkninger fra coronapandemien, erfarer medindehaveren.

- Der er problemer med, at mange fabrikker ikke kan levere det, de skal, fordi de ikke kan få deres varer eller ikke kan få dem til tiden. Nogle leverancer skal over en masse grænser, og i øjeblikket kan det tage flere dage at komme over en grænse, siger Michael Jensen.

3 Gang i forretningen siden nedlukning

Jacobsen Plus på Grønlandsvej med Peter Jacobsen i spidsen har siden nedlukningen i marts været i indeks 116. Arkivfoto: Martin Ravn

Hos Jacobsen Plus på Grønlandsvej i Horsens, der blandt andet sælger møbler og interiør, har coronakrisen primært haft positive konsekvenser for forretningen.

Fra 1. marts og frem til nu har forretningen været i indeks 116, som betyder, at den har solgt for 16 procent mere, end den gjorde i samme periode sidste år.

- Siden nedlukningen har vi solgt lidt mere, end vi plejer, og det er faktisk hele vejen rundt. Der var naturligvis en periode lige omkring, da butikken var lukket, hvor man ikke helt vidste, hvad der skulle ske, siger Morten Gram Jensen, webansvalig ved Jacobsen Plus.

Ligesom andre butikker har Jacobsen Plus været ramt på leverancetiden. Der er dog tale om få tilfælde, lyder meldingen fra Peter Jacobsen, direktør hos Jacobsen Plus.

- Vi har hovedsageligt danske leverandører, som ikke har kunnet sælge så meget til udlandet, så vi har fint kunnet få de møbler, vi skulle bruge. Blandt andet er salget af havemøbler fordoblet, og det har været uden problemer at få dem hjem, siger direktør Peter Jacobsen.

- Kun de italienske leverandører har haft lidt problemer med at nå det hele, men det har kunderne taget meget pænt, når nu de ved, hvilken tid vi er i, siger han.

4 LGT har travlt i ind- og udland

LGT med John Riis i spidsen leverer møbler i både Danmark og udlandet, og begge steder er efterspørgslen høj i øjeblikket, erfarer han. Arkivfoto: Claus Skovholm

I både Danmark og Europa er efterspørgslen på møbler større end normalt.

Det erfarer John Riis, som er administrerende direktør hos møbeltransportvirksomheden LGT, der har adresse på Orionvej i Horsens.

- Vi kan konstatere, at møbelsalget går fornuftigt i hele Europa. Så vi har nok at se til, siger John Riis med slet skjult underdrivelse.

Den store efterspørgsel har ifølge direktøren indflydelse på leveringstiderne.

- Normalt hvis man bestilte et produkt nu, så kunne man nå at få det inden jul. Det kan man ikke i år. Der er næsten ingen varer at få på grund af den store efterspørgsel, siger John Riis.

Han oplever dog ikke, at forsinkelserne hænger sammen med coronapandemien.

- Nej, på det punkt har vi ikke oplevet nogen problemer, siger John Riis.

Embed: Spørg Folkebladet
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Pludseligt dyk i populær uddannelse: - Det er mærkeligt, men der skal være plads til svigt

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Annonce