Annonce
Skanderborg

Mø bragte morgendagens lyd til Smukfest

Mø brød igennem med albummet "No Mythologies To Follow" i 2014 og har siden shoppet i de globale danselokaler og leget med internationale producere som Diplo. Onsdag spillede hun på Smukfests største scene. Foto: Axel Schütt

Iført elefanthue indledte den danske sangerinde en popbasker af en koncert, hvis eneste minus var, at den var for kort.

Annonce

SMUKFEST: Pigerne med Britney-T-shirts kunne spottes på lang afstand på den nyåbnede festivalplads i Skanderborg. Den amerikanske superstjerne stod øverst på plakaten på årets Smukfest, og hele dagen varmede fansene op.

Men fire timer før koncerten gik danske Mø på scenen, og det blev en koncert, som hendes fans - og de som endnu ikke er fans - nok skal huske.

Mø indledte med "Roots" med ansigtet dækket af en sort elefanthue. Et klart statement til det nyligt indførte maskeringsforbud, og det er vist den stærkeste markering fra en dansk popkunstner hidtil. Og så til en hyggelig familiefest, som musikfestivalen i Bøgeskoven jo er.

Smukfest

Bøgescenerne

onsdag aften

Mø på Smukfest. Foto: Axel Schütt
Annonce

Egne orienteringspunkter

Derefter kom korthårsfrisuren frem. Og så fulgte en 70 minutter lang magtdemonstration, som viste, at Karen Marie Ørsted, som hun hedder, tilhører fremtiden.

De unge stod stod foran og var totalt med under den nye sang "Nostalgia", hvor Mø synger om sin første forelskelse. Og man må håbe, de unge Bacardicampister lyttede efter og vil nynne den sang, når de går hjem til deres telte på Kærligheden.

Mø har haft mange hjem i sin succesfulde karriere. Som så mange andre var hun engang en Spice Girls-fan. Men siden "No Mythologies To Follow" i 2014 har hun bevæget sig frit rundt og har for længst fundet sine egne orienteringspunkter, shoppet i de globale danselokaler og leget med internationale stjerneproducere.

Og som en af sangene på debuten hedder, "Walk This Way", har hun formået at udstikke en retning, som hendes publikum verden over har lyst til at følge. Hårmode kan man demonstrere på mange måder.

Mø på Smukfest. Foto: Axel Schütt
Annonce

En rullesky af beats

Det kan godt være, den 29-årige sangerinde selv stadig tænker på sig selv som pigen fra Fyn, der har det bedst med at sidde i sin lille hule og synge om sine følelser. Men Mø, som engang eksperimenterede med lyde i en hjemmelavet vokalboks lavet af gamle tæpper, har en plads på den internationale musikscene.

Respekt for en kunstner, som kører i et gear, der er hendes helt eget. Musikkens regler har altid været der for at blive brudt. Det gør Mø - mere og mere. Der er færre af de store dramaer, og mørket har fundet et godt leje i tropical pop/EDM/r'n'b-universet.

Hun også gør noget interessant med gamle numre som "Pilgrim" og "Kamikaze". Kamikaze betyder oprindeligt "guddommelig vind" på japansk. Og under koncerten kunne man mærke den sjæl, som ligger og vibrerer i hendes elektroniske lydunivers. Den halvanden times seance var som en rullesky af beats i et skønt virvar af pludselige, meget kraftige vindstød, synthflader og heftig dans. Og så bassen, der kørte os helt til "Final Song".

Gad vide, hvor Mø er på vej hen. Er hun pilgrim? Eller er hun pilot?

5 stjernerMø, Smukfest, Bøgescenerne

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted For abonnenter

Ungt ægtepar var endelig klar til at flytte ind i deres drømmebolig: Men to timer før fik de overraskende besked fra kommunen

Annonce