Annonce
Horsens

Mærk ølivet i op til fire måneder: Prøvelejlighed på Endelave skaber stor interesse

Ib og Sonja Elgaard flyttede til Endelave for fire år siden efter kun ét besøg på øen og har aldrig fortrudt. Muligheden for lidt prøvetid er dog et plus, siger de. Foto: Per Algreen/Horsens Kommune
Bo stort set gratis på Endelave i op til fire måneder, lyder et tilbud, som gerne skulle munde ud i flere fastboere på øen.

Endelave: Indbyggertallet på Endelave er svagt stigende, men der er plads til flere, og en prøvelejlighed i øens gamle skolebygning skal skubbe til den udvikling.

Tiltaget med en stort set gratis lejlighed på 60 kvadratmeter til folk, der vil se ø-livet an, blev søsat i foråret, og interessen er stor, lyder det i en pressemeddelelse fra Horsens Kommune.

12 potentielle tilflyttere henvendte sig i de første fire dage efter offentliggørelsen, og der er løbende henvendelser fra hele landet, lyder det.

Tre familier er p.t. skrevet op til at flytte ind i lejligheden, der er fuldt møbleret og ligger på 1. sal i den tidligere skole.

Ib Elgaard fra Endelaves bosætningsgruppe siger, at det især er folk fra større byer, der henvender sig med ønsket om havudsigt og frisk luft. De kan være fra for eksempel de københavnske forstadsområder.

Ib Elgaard og hans hustru Sonja købte hus på Endelave for fire år siden. De havde kun besøgt øen én gang inden den beslutning og har aldrig fortrudt, men en prøvetid er alligevel meget godt, mener de.

Ifølge Ib Elgaard er den realistiske målgruppe 50-60-årige med børn og børnebørn.

- I dag har folk i denne aldersgruppe masser af energi, penge og erfaring, og med mange år foran sig kan de forhåbentlig være med til også at trække børn og børnebørn til øen, siger han i pressemeddelelsen.

Interesserede udfylder et spørgeskema, hvor de kort fortæller om baggrunden for ønsket om at flytte til Endelave.

- Det giver os et billede af, om de kan få en god oplevelse ud af det, siger Ib Elgaard.

Annonce

Prøvelejlighed på Endelave

Det koster 1500 kroner med forbrug og depositum på 1000 kroner samt 500 kroner til slutrengøring at leje en prøvelejlighed på 60 kvadratmeter i op til fire måneder.

Lejligheden kan ikke lejes i sommermånederne.

Læs mere på oenendelave.dk/tilflytning/

Prøvetid på op til fire måneder

Muligheden for at bo i prøvelejligheden var en del af budgetaftale 2019 i Horsens Kommune.

Endelave forsøgte sig med et lignende tiltag for mere end 20 år siden. Da lavede man indslusningslejligheder, hvor øboere kunne bo i den første tid på Endelave.

Tiltaget gav mange nye beboere på øen i kortere perioder, men ingen valgte at bo på Endelave permanent, lød det fra Karsten Kragh Hansen, formand for Endelave Beboerforening, i en artikel i Horsens Folkeblad sidste år.

Modellen er nu lidt anderledes. Interesserede kan bo i op til fire måneder i prøvelejligheden og få et indtryk af ø-livet, mens de stadig har deres bolig på fastlandet.

Endelave har 156 fastboende indbyggere pr. 1. januar 2019 - en stigning på fem fra året før.

Bo stort set gratis i op til fire måneder på 1. sal i den gamle skole, lyder et tilbud til dem, der overvejer at skifte fastlandet ud med en øtilværelse. Foto: Per Algreen/Horsens Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der er alt for mange ludomaner

Kampen mod cigaret-reklamer har ikke været forgæves. Det har givet gode resultater i kampen mod den usunde tobak. Nu er tiden inde til endnu en kamp, nemlig reklamerne mod spil. Der er alt for mange ludomaner. Det er lige så ødelæggende som tobakken. Mange er lette at friste, og det vrimler med reklamer for alle slags spil. Jeg ser det ikke som noget problem, når Brian Laudrup står frem og fortæller om sine afgørende mål. Men når det ene almindelige menneske efter det andet sidder og fortæller omverdenen om de gevinster, de har vundet, er det et helt andet problem. Hvis de virkelig vandt så meget, som de fortæller om, ville spilselskabet være konkurs for længst, og det ville ikke have penge til at betale for tv-reklamerne. Når de alligevel laver den type reklamer, er det selvfølgelig, fordi der er svage sjæle, der kan blive fristet. Når man ser reklamer, tænker mange: "Tænk, hvis det var mig. Jeg vil også gerne en tur sydpå". Det er bare så sjældent, det lykkes. Jeg kan sagtens lade mig friste til at købe en lottokupon eller kaste mig over et skud på Oddset, men her oplever jeg virkeligheden. Det er bare så lidt, der kommer i gevinst, og som regel en del mindre, end jeg har spillet for. Oddset er et videnspil, så her er man selv ude om det, men det er sjældent, man rammer odds 116 med gevinst, som de taler om i reklamerne. Der kan være ganske muntre reklamer undervejs, men de har kun ét formål: At skaffe nye kunder i fælden. Jeg har ondt af de familier, der får deres økonomi ødelagt af ludomaner. Det er så fristende. Man skal huske på, at spilselskaberne tjener styrtende med penge, og taberne er os, der køber lotto-kuponerne. Danmark har en gruppe af ludomaner. Vi har ikke brug for engelske tilstande, hvor fodboldmillionærer har spillet hele deres formue op i en naiv tro på, at der var penge at hente i selskaberne. Sæt ind over for reklamerne. Vi har ikke brug for flere ludomaner.

Annonce