Annonce
Horsens

Mæglere: Sundparken-grunde er attraktive - men det kræver et nyt ry

Sundparken står over for en forvandling, som vil betyde både salg af blokke og nedrivning af hallen og skolen. Foto: Morten Pape

To ejendomsmæglere giver deres bud på, om kommunens plan om salg af grunde i Sundparken er realistisk. Og svaret er ja, grundene kan sælges, men det kræver en holdningsændring til området.

Horsens: Sundparken kommer til salg. Eller i hvert fald dele af den, hvis det står til politikerne på Horsens Rådhus, som har udfærdiget to forslag, der skal få området af regeringens berygtede ghettoliste.

En af metoderne til at komme af listen er at nedbringe antallet af almene boliger. I dag er der 100 procent almene boliger i Sundparken, men i de to dispensations-forslag lægger Horsens Kommune op til, at andelen skal ned på 80 eller 60 procent.

I begge tilfælde vil det betyde frasalg af flere af de store boligblokke, nedrivning af Langmarkskolen og opførelse af rækkehuse, samt nedrivning af Sundparkhallen, fælleshuset og de omkringliggende bygninger på Hybenvej og salg af grundene - også til rækkehuse.

Og selvom ghetto måske ikke rimer på salg af rækkehusgrunde, er indehaver og erhvervsmægler hos Nordicals, Bo Pinholt, ikke i tvivl om, at bygningerne og grundene i Sundparken nok skal blive solgt. Især de store boligblokke vil være attraktive for pensionskasser.

- Investormarkedet er interesseret i større ting. Pensionskasser vil være interesseret i at gå ind og købe nogle af enhederne. De ønsker at investere, hvor der er et stabilt afkast, aktier, virksomheder og obligationer er mere usikkert, og hvis lejlighederne kan lejes ud hele tiden, er det en utrolig stabil investering, lyder forklaringen.

Derudover er han begejstret for især grunden under Langmarkskolen, som Bo Pinholt vurderer som en enestående beliggenhed og utrolig attraktiv for købere.

- Det er en meget interessant grund, og den ligger fantastisk flot. Jeg tænker, der skal bygges ikke kun rækkehuse, men punkthuse på tre til syv etager. De, der ligger bedst og får udsigten over Nørrestrand, er attraktive for alle - lige fra børnefamilier til plus 55-årige, og fra ægtepar til singler - et bredt marked, lyder det.

Annonce

Hvis man bygger noget nyt inde midt i en nuværende ghetto, skal man lige vurdere om nogen vil investere i det område. Rækkehuse henvender sig typisk til det bedre borgerskab, og vil de bo der? Lige nu vil de måske ikke, men hvis der sker en total ændring, så er det måske interessant i løbet af nogle år.

Bo Pinholt, indehaver og erhvervsmægler Nordicals Horsens
Alex Mandrup Paulsen, ejendomsmægler, MDE og indehaver af EDC Ejendoms Centret A/S, vurderer, at for at sælge grundene i Sundparken skal hele området have et nyt ry. Arkivfoto

Årevis at komme af med ghetto-stemplet

Det er ikke bare Langmarkskolen, som står for tur. Også Sundparkhallen og de omkringliggende bygninger på Hybenvej står ifølge planen til nedrivning, og de grunde, er Bo Pinholt mere usikker på, kan sælges.

- Hvis man bygger noget nyt inde midt i en nuværende ghetto, skal man lige vurdere, om nogen vil investere i det område. Rækkehuse henvender sig typisk til det bedre borgerskab, og vil de bo der? Lige nu vil de måske ikke, men hvis der sker en total ændring, er det måske interessant i løbet af nogle år.

Den betragtning er Alex Mandrup Paulsen, ejendomsmægler, MDE og indehaver af blandt andet EDC Ejendoms Centret A/S, helt enig i. Ifølge ham skal der simpelthen en holdningsændring til, for at planen kan lykkes.

- Grundene ligger i et attraktivt område. Ingen tvivl om det. Området er super godt, men det kræver en form for identitetsændring. Men bosætter sig efter, hvad man har det godt med. Der, hvor man bosætter sig, handler om identitet. Det skal være et sted, der er rart at være, og et sted, man er stolt af, siger han og fortsætter:

- Området har fået et prædikat på sig, og det vil måske altid være Hybenvej. Sådan et sted, som har tiltrukket de mennesker, som bor der i dag. Og så får man måske ikke udnyttet den gode beliggenhed, som det egentlig er, for det område har egentlig et stort potentiale, lyder det.

Derfor er Alex Mandrup Paulsen da heller ikke i tvivl om, at grundene kan sælges, men det kan tage tid.

- Hele det område attraktivt. Det ligger bynært, og naturmæssigt ligger det fantastisk. Så ja, det kan man godt omsætte, men det kræver, at helheden hænger sammen. Hele Sundparken kan få sin egen identitet, lyder det fra mægleren, som også peger på, at der skal tænkes længere end bare i at rive ned og bygge nyt.

- De mennesker, der bor der i dag, skal bo et eller andet sted, hvor skal de hen? Hvad er det man vil, ved at rive ned - er det bare flytte problemerne rundt, spørger han.

Bo Pinholt, indehaver og erhvervsmægler i Nordicals Horsens, mener, at især grunden, som Langmarkskolen ligger på, er meget attraktiv, og ligeledes har pensionskasserne stor interesse i at investere i blokkene i Sundparken. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap fire milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og "Fars Pige" - lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle TV3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce