Annonce
Ikast-Brande

Måske nye tider på to genbrugspladser

Genbrugspladserne i Nørre Snede og Bording/Engesvang vil måske få nye vilkår. Men de lukkes ikke. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Genbrugspladser i Nørre Snede og Bording/Engesvang kan få ændret bemanding, men de lukkes ikke.
Annonce

Nr. Snede/Bording/Engesvang: Snakken går om genbrugspladserne i Nørre Snede og Bording/Engesvang. Sagen er, at kommunen mangler penge på "affaldsområdet", og derfor skal ske nogle ændringer. Spørgsmålet er så, hvad der præcis skal ske.

Kommunens teknik- og miljøudvalg arbejder lige nu med to muligheder for genbrugspladserne i Nørre Snede og Bording: Enten skal de to pladser fortsætte uændret og med nogenlunde samme bemanding og samme serviceniveau, og så skal taksterne sættes ret kraftigt i vejret. Eller også reduceres den bemandede åbningstid til et minimum, men samtidig åbnes hele genbrugspladsen for borgere og virksomheder til ny ordning fra klokken 8 til 22 hele året rundt. Lidt i samme stil som på bibliotekerne, altså mere "selvbetjening" og længere mellem de faste medarbejdere. Forudsætning for den sidste løsning er et nyt tilmeldesystem og nummerpladegenkendelse.

Formanden for teknik- og miljøudvalget Henrik Engedahl (V) oplyser, at sagen i skrivende stund endnu ikke er afgjort. Udvalget tager stilling torsdag, og derefter ender sagen sandsynligvis i byrådet, da beslutningen vedrører budgettet. Men hvis der bliver enighed i udvalget, er sagen reelt afgjort.

Annonce

Lukkes ikke

- Jeg har hørt, at der er rygter om, at genbrugspladserne skal lukkes, men det passer ikke. Det er ren fri fantasi, siger Henrik Engedahl

- Der er groft sagt to muligheder: Vi gør, som vi plejer, men sætte prisen op. Eller også åbner vi syv dage om ugen alle dage om året fra 8 til 22, og så kommer kommunens medarbejdere og rydder op, når det passer ind, forklarer Engedahl.

Den sidstnævnte løsning kan betyde, at det til tider kan blive svært at finde en medarbejder at spørge til råds, men hvis genpladsernes bemanding skal fortsætte uændret , vil det kræve en større prisstigning.

Uanset hvad bliver pladserne ikke lukket, understreger Henrik Engedahl.

Løsningen med de mere eller mindre "selvbetjente" genbrugspladser kan give en bemandingsbesparelse på ca. 2,4 mio. kr. årligt. Denne mulighed medfører dog også en lille årlig takststigning på 120 kr. plus moms.

Hvis der skal være uændret serviceniveau, men dog færre afløsere og flere deltidsstillinger på genbrugspladserne, vil det medføre en årlig takststigning for genbrugsordningen på i alt 328,00 kr.  plus moms.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Lokal meningsmåling: S udbygger føringen - to nye partier er på vej ind i Horsens Byråd

Annonce