Annonce
Odder

Målet stadig muligt: 108 flere odderboer i år

Ifølge borgmester Uffe Jensen (V) er det godt at have ambitiøse mål. Foto: Søren E. Alwan
Efter et tamt 2018 stiger befolkningstallet nu igen støt i Odder Kommune. Borgmesteren tror stadig, at kommunens mål kan nås.
Annonce

Odder: I 2013 var der flere, der rejste fra Odder Kommune, end der flyttede til.

Når man ser på den nuværende udvikling, virker det næsten helt utænkeligt. Siden da er indbyggertallet i kommunen nemlig steget hvert eneste år, og første halvår af 2019 bød på 108 nettotilflytninger, viser tal fra Danmarks Statistik.

- Det er selvfølgelig meget glædeligt. Det er rigtig flot i sammenligning med andre kommuner, siger borgmester Uffe Jensen (V).

Odder Kommune har i perioden oplevet den femtestørste befolkningstilvækst i Region Midtjylland, hvis man måler i procent. Kun Ikast-Brande, Horsens, Silkeborg og Skanderborg er foran. I hele landet var der blot 15 kommuner, der oplevede større tilflytning i årets første halvdel.

Det kommer ovenpå et lunkent 2018, hvor antallet af borgere i kommunen godt nok steg - men slet ikke så meget som håbet.

Nu ser det ud til, at der er kommet gang i tilflytningen igen, og de positive takter er endda kun blevet endnu bedre i juli, som ikke er med i opgørelsen.

- Det er et tegn på, at vi har varer på alle hylder. Vi har tilbud til alle aldersgrupper, siger Uffe Jensen.

Annonce

Fastholder målsætning

Det er også nødvendigt, hvis kommunens erklærede mål om 25.000 borgere i 2025 skal blive indfriet.

Det kræver et snit på omkring 330 nettotilflytninger årligt, og selvom der er kommet gang i væksten, er der trods alt ikke udsigt til så mange nye beboere i år.

Indtil videre holder borgmesteren fast i målsætningen.

- 25.000 er det, vi sigter efter. Det er altid godt at have ambitiøse mål, mener borgmesteren.

- Hvis man træner til et maraton og har et mål om at få en god tid, begynder man også at arbejde hårdere, fordi man har noget at gå efter.

Ifølge Uffe Jensen skyldes de positive tal blandt andet kommunens fordelagtige boligsituation.

- Der er stort set ikke et område, hvor der ikke bliver udstykket. Der er virkelig mange byggeprojekter i gang, og det går også ret fornuftigt med at sælge boliger, siger han.

Ifølge Danmarks Statisitiks seneste befolkningsfremskrivning, som kun tager udgangspunkt i tallene frem til 1. januar 2019 og altså ikke har den seneste udvikling med, forventes der at bo 23.580 mennesker i Odder Kommune ved udgangen af 2025.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Nu skal du bestille tid for at blive corona-testet i Horsens

Annonce