Annonce
Horsens

Må vi eller må vi ikke? Stark håber at kunne tage imod private kunder fra på mandag

Martin Andersen er direktør for to Stark-afdelinger i Horsens. Han er klar til at tage imod private kunder fra på mandag, men han venter på endeligt ja til, at det er inden for corona-reglerne. Arkivfoto: Morten Pape
Starks to butikker i Horsens er langt under grænsen på 5000 kvadratmeter, men spørgsmålet er, om det udendørs indkøbs-areal tæller med. Det jagter kædens ledelse nu svar på.

Horsens: - Vi glæder os til at tage imod private kunder igen på mandag. Lige nu afventer vi en udmelding fra ledelsen i Stark om, hvad vi må.

Det siger Martin Andersen, som er direktør i de to Horsens-afdelinger af den landsdækkende byggemarkedskæde.

Dilemmaet er, at Stark-butikkerne i Horsens - på Strandpromenaden og Thorsvej - klart holder sig under 5000 kvadratmeter butiksareal, som er regeringens grænse for de butikker, der må åbne fra 1. marts som led i genåbningsplanen. Butikkerne er på henholdsvis 800 og 2000 kvadratmeter.

- Men det samlede areal er langt over 5000 kvadratmeter, hvis man tæller det udendørs område med, forklarer Martin Andersen.

Private kunder kan køre rundt - delvist under åben himmel - og finde byggematerialer, og her er man altså ude i et grænsetilfælde: For tæller det som butiksareal?


Det samlede areal er langt over 5000 kvadratmeter, hvis man tæller det udendørs område med.

Martin Andersen, direktør i Stark


Annonce

Der har været nok at lave

Martin Andersen og kollegerne har ikke kedet sig i den seneste tid:

- Vi har haft rygende travlt, fordi der er så meget gang i byggebranchen, siger direktøren.

Særligt afdelingen på Strandpromenaden tiltrækker mange håndværkere, og har man et cvr-nummer, har det også i den seneste tid været muligt at handle på så normal vis, som det lader sig gøre med afstandskrav og håndsprit.

- Vi har hele tiden haft vagter ved butikken, forsikrer Martin Andersen.

Private har kunnet bestille materialer via click og collect for så at hente varerne uden for Starks porte.

- Reglerne har ikke været helt klare på området, så for at være på den sikre side har vi valgt ikke at lukke private kunder ind på matriklen, siger Martin Andersen.

Et politisk flertal har besluttet, at butikker, der ikke er beliggende i et shoppingcenter og holder sig under 5000 kvadratmeter butiksareal, må åbne fra 1. marts - med krav til max-antal besøgende ad gangen og sikker afstand.

Butikker over 5000 kvadratmeter må kun åbne for kunder, der i forvejen har bestilt tid.

Er områder som det her at regne som butiksareal? Det er spørgsmålet hos Stark-kæden, der er i gang med at finde ud af, hvad 5000 kvadratmeter-grænsen i corona-genåbningen helt konkret betyder. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Skuddræbt kvindes kolleger i mindeord: Vi savner hendes hjertevarme, smil, latter og dejlige humor

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce