Annonce
Brevkasse

Juridisk brevkasse: - Må jeg tage eget slik med i biografen?

Advokat Anne Koch og advokat Jens Glavind besvarer spørgsmål sendt pr. brev til Advokatkontoret Ladegaard Rasmussen & Partnere, Løvenørnsgade 17, eller pr. mail til jg@lr-p.dk. Arkivfoto
Annonce

Spørgsmål:

Under aftensmaden i går diskuterede jeg med min søn om, hvorvidt han selv måtte medbringe slik i Megascope, som var købt i Bilka.

Min søn er af den overbevisning at ’’det gør alle - så må jeg også.’’ Men jeg blev lidt urolig da jeg ikke er klar over, hvorvidt dette overhovedet er lovligt.

Annonce

Svar

Først og fremmest kan jeg godt følge din søns opfattelse. Det er efterhånden en offentlig hemmelighed, at størstedelen af hr. og fru Danmark blander slik i nærmeste supermarked, før de går i biografen. Årsagen er selvfølgelig ønsket om at spare penge, da kioskpriserne stort set altid overstiger supermarkedets priser.

Hvad angår lovligheden af at medbringe sit eget slik i biografen, så er det ikke direkte reguleret i nogen lovgivning, og derfor kan man som sådan ikke blive straffet for ”forseelsen”.

Når det så er sagt, så har størstedelen af landets biografer klare retningslinjer for, hvad der ikke er tilladt. Det fremgår ofte på enten biografens hjemmeside eller via skiltning i selve biografen, at det ikke er tilladt at medbringe forplejning i form af mad og drikke ud over det, der kan erhverves i biografens kiosk.

Biografen er derfor i sin gode ret til at afvise personer i entreen, såfremt retningslinjerne ikke efterkommes. Dette uanset, om din søn er i besiddelse af en gyldig billet.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce