Annonce
Brevkasse

Må jeg renovere en lejlighed i lejers opsigelsestid?

Boligblokkene i Mimersgade er i gang med en helt stor renovering. Nogle beboere er genhuset. Det er Allan ikke, men han ville gerne være genhuset. Foto: Søren E. Alwan

Hej brevkasse.

Jeg har en lejer, der lige har opsagt sin lejlighed. Jeg har i længere tid gerne villet renovere den lejlighed, og jeg har derfor tænkt på, om jeg må begynde at renovere den i opsigelsesperioden.

Lejeren fraflytter ca. 14 dage inde i sin opsigelsesperiode, dvs. lejligheden vil stå tom i to en halv måned, og jeg er ikke sikker på, hvor hurtigt jeg kan finde en ny lejer. Så mit spørgsmål til jer er, om jeg kan begynde en renovering og samtidig få husleje af lejeren?

Annonce

Svar

Når en lejer flytter, så har lejeren et opsigelsesvarsel på tre måneder. Lejeren har ret til at bo i lejemålet i hele sin opsigelsesperiode. Hvis lejeren fraflytter, før opsigelses-varslet er udløbet, så vil du som udlejer have en genudlejningsforpligtelse.

En genudlejningsforpligtelse betyder, at en udlejer skal udfolde passende bestræbelser for at sikre genudlejning af det opsagte lejemål.

Hvis det ikke er muligt at genudleje lejemålet i opsigelsesperioden, så må du frit bestemme, om der skal udføres moderniseringsarbejder i det tomme lejemål.

Der er en ældre dom vedrørende opkrævning af husleje, der omhandler en udlejer, som i opsigelsesperioden først havde undersøgt mulighederne for at lave et lejemål om til klubværelser. Derefter havde han valgt at lade lejligheden modernisere, og derfor kunne der ikke ske genudlejning før efter udløbet af opsigelsesperioden.

I denne dom skulle lejer betale husleje i hele opsigelsesperioden. Det vil dog altid være en konkret vurdering, om lejer skal betale husleje i hele sin opsigelsesperiode.

Hvis lejer skulle vælge at indbringe sagen for Huslejenævnet, er det derfor vigtigt, at du har dokumentation for, at du har bestræbt dig på at opfylde din genudlejningsforpligtelse så hurtigt som muligt igen.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
AC Horsens For abonnenter

Askou har skabt et superligahold: AC Horsens' forvandling fuldbyrdet med dramatisk sejr

Annonce