Annonce
Brevkasse

Må jeg renovere en lejlighed i lejers opsigelsestid?

Boligblokkene i Mimersgade er i gang med en helt stor renovering. Nogle beboere er genhuset. Det er Allan ikke, men han ville gerne være genhuset. Foto: Søren E. Alwan

Hej brevkasse.

Jeg har en lejer, der lige har opsagt sin lejlighed. Jeg har i længere tid gerne villet renovere den lejlighed, og jeg har derfor tænkt på, om jeg må begynde at renovere den i opsigelsesperioden.

Lejeren fraflytter ca. 14 dage inde i sin opsigelsesperiode, dvs. lejligheden vil stå tom i to en halv måned, og jeg er ikke sikker på, hvor hurtigt jeg kan finde en ny lejer. Så mit spørgsmål til jer er, om jeg kan begynde en renovering og samtidig få husleje af lejeren?

Svar

Når en lejer flytter, så har lejeren et opsigelsesvarsel på tre måneder. Lejeren har ret til at bo i lejemålet i hele sin opsigelsesperiode. Hvis lejeren fraflytter, før opsigelses-varslet er udløbet, så vil du som udlejer have en genudlejningsforpligtelse.

En genudlejningsforpligtelse betyder, at en udlejer skal udfolde passende bestræbelser for at sikre genudlejning af det opsagte lejemål.

Hvis det ikke er muligt at genudleje lejemålet i opsigelsesperioden, så må du frit bestemme, om der skal udføres moderniseringsarbejder i det tomme lejemål.

Der er en ældre dom vedrørende opkrævning af husleje, der omhandler en udlejer, som i opsigelsesperioden først havde undersøgt mulighederne for at lave et lejemål om til klubværelser. Derefter havde han valgt at lade lejligheden modernisere, og derfor kunne der ikke ske genudlejning før efter udløbet af opsigelsesperioden.

I denne dom skulle lejer betale husleje i hele opsigelsesperioden. Det vil dog altid være en konkret vurdering, om lejer skal betale husleje i hele sin opsigelsesperiode.

Hvis lejer skulle vælge at indbringe sagen for Huslejenævnet, er det derfor vigtigt, at du har dokumentation for, at du har bestræbt dig på at opfylde din genudlejningsforpligtelse så hurtigt som muligt igen.

Annonce

Mest læste

Horsens For abonnenter

Bevaringsværdig bygning i Eldrup skal rives ned: Ejer vil dog bygge nyt i samme historiske stil, lyder det

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Politiet indfører nattelivszoner i Horsens: Fra lillejuleaften er barer og diskoteker lukket land for dømte med nattelivsforbud

Horsens For abonnenter

Planer om daginstitution ved Nørrestrand sendt i høring: Placeringen er så langt som muligt fra det første - meget omdiskuterede - bud

Hedensted

Ny pakkeløsning hos Min Købmand i Daugård: Tager imod Postnord-pakker fra både Hedensted og Løsning

Horsens

Knap 10.000 folkeskolelever kan måske se frem til tidlig juleferie

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

HH Elite For abonnenter

HH Elite bløder med millionunderskud - men der er ingen krav om overskud: Derfor er der fuld kontrol og ingen alarmklokker, der ringer hos ledelsen

Horsens

Populært padelcenter solgt til stor svensk kæde: Vi har fået et tilbud, som vi ikke kunne sige nej til

Seneste plus

Byens Bedste

Afstemningen er åben: Nu kan du stemme på Byens Bedste 2021

Skoleelever hjemsendes fra 15. december

Horsens

Anna Sophia er danmarksmester i styrkeløft - men det er et helt andet løft, hun bliver hyldet for

Sport For abonnenter

En vild rejse og forvandling: I 15 år levede han under de drabelige borgerkrige i Sydsudan – han tog til USA og kunne ikke tælle til ti på engelsk – nu er han profil i Horsens IC

Horsens

Ups - cyklist kørte over for rødt lys - så ikke lige politibilen i nærheden

Annonce