Annonce
Horsens

Må en tidligere ansat videregive oplysninger om min virksomhed til konkurrenterne?

Advokaterne Jannik Haahr Antonsen (t.v.) og Lars Langhoff svarer på erhvervsretlige spørgsmål. Spørgsmålene kan sendes til jha@codexlaw.dk. Arkivfoto: Morten Pape

Jeg er direktør i en mindre virksomhed og har for nyligt været nødsaget til at afskedige en af mine medarbejdere. Han tog det ikke så pænt, og jeg er derfor bekymret for, om han vil gå til konkurrenten med vores oplysninger, som helst ikke må komme i konkurrentens hænder.

Han var ikke omfattet af nogen særlig klausul. Er virksomhedens oplysninger sikret, og hvad gør jeg, hvis han går videre med disse?

Svar:

Annonce

Tak for dit spørgsmål. Det fremgår af lov om forretningshemmeligheder, at en arbejdstager har en loyalitetspligt over for arbejdspladsen både under ansættelsen og efter. Efter lovens paragraf 4 gælder der et forbud mod at videreoverdrage forretningshemmeligheder. Herefter er det dog nødvendigt, at der reelt er tale om forretningshemmeligheder.

Der er tale om forretningshemmeligheder, når det er oplysninger, som hverken er almindeligt kendte eller tilgængelige for omverdenen. Herunder gælder bl.a. pris- og rabatpolitik, markedsanalyser, strategiplaner og økonomiske oplysninger om virksomheden, herunder regnskaber m.m.

Det er således kun helt specielle oplysninger, som er vigtige for netop denne virksomhed, samt det skal være oplysninger, som kun de ansatte og ledelsen i virksomheden har kendskab til. Almindeligvis antager man også, at virksomheden skal have foretaget nogle hemmeligholdelsesforanstaltninger.

Som udgangspunkt har din tidligere arbejdstager altså en loyalitetspligt over for virksomheden, hvorefter han ikke må videregive forretningshemmeligheder.

Du kan dog ikke modsætte dig udlevering af almindeligt kendte oplysninger om virksomheden, herunder generel viden om faget og branchen.

I sidste ende vil det være domstolen, som vil fastlægge, hvorvidt der foreligger en overtrædelse af lov om forretningshemmeligheder eller ej. Foreligger der en sådan overtrædelse, kan der nedlægges fogedforbud, samt du kan fremsætte påstand om erstatning og bødestraf.


Som udgangspunkt har din tidligere arbejdstager altså en loyalitetspligt over for virksomheden.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Holch Povlsen og prins Joachim taber penge i Horsens-selskab: Omsætningen dykkede efter Wedells exit

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Boligvej lukkes permanent for smutvejstrafik: Kommunen vil tvinge bilisterne ud på de store veje

Horsens For abonnenter

Christina og Torialy har ligget søvnløse af bekymring i flere uger, fordi deres datter var fanget i omstridte ghettoregler: Onsdag blev den bedste dag i lang tid

Horsens

Børn helt ned i toårs-alderen blev bedt om at bære mundbind i hestevogn: - Vi kan kun beklage

Sport

Nedtur for OL-guldvinderen: Rindom smed VM-guldet på sidste sejlads

Dall: Støttepartierne lagde regeringen i benlås og fik deres finanslov

Horsens For abonnenter

Stressramte Line hylder sin læge: Selvom jeg har kontaktet hende 700 gange, får jeg altid et ordentligt svar

Navne

Jens Jørgen måtte køre B&B videre, da konen Inger gik bort: Nu har han sørget for folks bondegårdsferier i et kvart århundrede

Horsens

Mistænkt butikstyv havde slet ikke stjålet noget - men da politiet kiggede overvågningen igennem var det en anden sag

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Navne

Horsens-virksomhed med base i NRGi House får ny topchef

Erhverv For abonnenter

Efter syv magre år har restaurant endelig overskud: Se status fra 20 lokale firmaer i ugens regnskaber

Horsens

Fodgænger trådte direkte ud foran bil og blev ramt

Annonce