Annonce
Odder

Lysprojekt giver nyt liv til banegårdspladsen i Odder

Banegårdspladsen i Odder gentænkes i et lysprojekt fra 2. - 18. november. Foto: PR

Banegårdspladsen i Odder får i løbet af november nyt liv og lys i forbindelse med et projekt, der skal undersøge om området kan gøres mere spændende.

Odder: Odder Kommune etablerer fra 2.-18. november sammen med en række andre aktører et iøjefaldende lysprojekt ved banegårdsbygningen. Det sker med en midlertidig lysinstallation i form af en stærk lyskegle, der kastes ned i parkeringscirklen foran bygningen.

- Rummet ved banegårdsbygningen giver anledning til tanker om forskellige former for tid, og er et sindbillede på tidens gang. Men det kunne også være et mellemrum for refleksion og for potentielle møder mennesker imellem. Det skal nu afprøves, og alle i Odder inviteres til at være med, siger billedkunstner Vibeke Nørgaard Rønsbo, der står bag det visuelle koncept for lysinstallationen sammen med arkitektfirmaet "Hele Landet" og bymidteforumgruppen for banegårdsområdet.

Et rustikt miljø

Lysinstallationen ved banegårdsbygningen skal sætte fokus på området og det rustikke miljø, der kan skabes ved banearealerne og remissen.

Den er en del af de byeksperimenter, der er i gang i dette efterår i arbejdet med udvikling af en byudviklingsstrategi for Odder bymidte.

Lysinstallationen skal skabe opmærksomhed på stedet og få bilisterne ned i fart, give anledning til at stoppe op, skabe uformelle møder, løfte blikket fra telefonen og bliver opmærksomme på, hvad man ser og på hinanden. Og så skal den skabe refleksioner og dialog om tid, og hvad den betyder for os, hvad den gør ved byens rum og ved os, og hvordan vi bruger den.

Annonce

Magisk lys

Fredag den 2. november kl. 17.30 markeres åbningen af lysinstallationen med et lille arrangement på banegårdspladsen inden det magiske lysur sættes i gang kl. 18.

Alle opfordres til møde op ved den afsluttende event 18. november kl. 18.30, hvor man kan lave sin egen islampe.

Mens lyset tæller de mørke timers sekunder tastes fine citater fra en lokal 5. klasse frem i urskivens midte.

Bymidteforum er vært for en lille forfriskning ved en skriveworkshop 5. November kl. 16-18. Man tilmelder sig workshoppen på e-mail: vibnr@yahoo.dk senest 1. november.

Annonce
Navne For abonnenter

Andre cutter sig, jeg brugte tatoveringerne: I dag er Sabrina mor, dagplejer og lykkelig, og hun har ikke længere brug for smerten fra nålen

Danmark

Lørdagens coronatal: Yderligere 25.034 coronatilfælde - antallet af indlagte falder

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Erhverv For abonnenter

På tirsdag åbner Horsens' største bilforretning: Tre etablerede mærker får selskab af nyt, sporty bilmærke

Hedensted

Ægteparret Pedersen blev de første i nyt boligområde: - Her har vi fundet et sted, vi skal bæres fra

Kultur For abonnenter

Hun tegner virkeligheden for børn og andre mennesker: - Det skal ikke komme som et chok, at livet ender med døden

Dall: Derfor frygter de andre blå partier DF's næste formand

Sport For abonnenter

Khalil Ahmad glippede millionkontrakten i NBA - få måneder senere sad han ensom i Keflavik: Mød Horsens IC-stjernen, der stadig drømmer om en returbillet over Atlanten

Horsens

Cyklist undrer sig: I weekenden er gadelyset tændt - i hverdagen kører han på arbejde i bælgravende mørke

Navne For abonnenter

Manden, der bragte ægte crepes til Danmark, er død: Christian tændte millioner af stjerner gennem sit liv

Redaktørens stol: Så meget tid må en kommune simpelthen ikke have

Horsens

Sauna var årsag til, at brandvæsenet måtte i aktion

AC Horsens For abonnenter

Storsejr i testkamp gav to positive og to negative svar

Kultur For abonnenter

Hårde tider og mere end fem timers debat i byrådssalen: Køb af Bygholm Gods udløste i 1922 et kvartals ekstra skat til Horsens-borgerne

Annonce