Annonce
Odder

Lysprojekt giver nyt liv til banegårdspladsen i Odder

Banegårdspladsen i Odder gentænkes i et lysprojekt fra 2. - 18. november. Foto: PR

Banegårdspladsen i Odder får i løbet af november nyt liv og lys i forbindelse med et projekt, der skal undersøge om området kan gøres mere spændende.

Odder: Odder Kommune etablerer fra 2.-18. november sammen med en række andre aktører et iøjefaldende lysprojekt ved banegårdsbygningen. Det sker med en midlertidig lysinstallation i form af en stærk lyskegle, der kastes ned i parkeringscirklen foran bygningen.

- Rummet ved banegårdsbygningen giver anledning til tanker om forskellige former for tid, og er et sindbillede på tidens gang. Men det kunne også være et mellemrum for refleksion og for potentielle møder mennesker imellem. Det skal nu afprøves, og alle i Odder inviteres til at være med, siger billedkunstner Vibeke Nørgaard Rønsbo, der står bag det visuelle koncept for lysinstallationen sammen med arkitektfirmaet "Hele Landet" og bymidteforumgruppen for banegårdsområdet.

Annonce

Et rustikt miljø

Lysinstallationen ved banegårdsbygningen skal sætte fokus på området og det rustikke miljø, der kan skabes ved banearealerne og remissen.

Den er en del af de byeksperimenter, der er i gang i dette efterår i arbejdet med udvikling af en byudviklingsstrategi for Odder bymidte.

Lysinstallationen skal skabe opmærksomhed på stedet og få bilisterne ned i fart, give anledning til at stoppe op, skabe uformelle møder, løfte blikket fra telefonen og bliver opmærksomme på, hvad man ser og på hinanden. Og så skal den skabe refleksioner og dialog om tid, og hvad den betyder for os, hvad den gør ved byens rum og ved os, og hvordan vi bruger den.

Magisk lys

Fredag den 2. november kl. 17.30 markeres åbningen af lysinstallationen med et lille arrangement på banegårdspladsen inden det magiske lysur sættes i gang kl. 18.

Alle opfordres til møde op ved den afsluttende event 18. november kl. 18.30, hvor man kan lave sin egen islampe.

Mens lyset tæller de mørke timers sekunder tastes fine citater fra en lokal 5. klasse frem i urskivens midte.

Bymidteforum er vært for en lille forfriskning ved en skriveworkshop 5. November kl. 16-18. Man tilmelder sig workshoppen på e-mail: vibnr@yahoo.dk senest 1. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce