Annonce
Horsens

Lyserød midtby: Opvarmningsfesten til Pink er i gang

Miss Mia skød festlighederne i gang, da hun ved middagstid gav en smagsprøve på sit hulahop-show. Klokken 14 giver hun igen en opvisning med de lyserøde ringe. Foto: Thomas Trondal
Arrangørerne forventer, at det store rykind begynder, når gratiskoncerterne starter midt på eftermiddagen. Flere var dog mødt op for at skyde den lyserøde fest i gang fra formiddagen.

Horsens: I aften åbner Casa Arena for årets sidste megakoncert med superstjernen Pink, og allerede ved middagstid onsdag var opvarmningsfesten i midtbyen ved at have malet Søndergade godt og grundigt lyserød.

Første indslag var hulahop-show med Miss Mia, som trak interesserede tilskuere i alle aldre.

Både de yngste, der selv fik lov at prøve kræfter med hulahop-ringene efter showet, og de, der søgte mod gågaden for at snuse til stemningen.

- Det er jo med at stille op, når der sker noget i byen. Også selvom det, der foregår lige nu, måske ikke siger mig så meget. Musiknavnene senere i dag er rigtig fede, når man tænker på, det er gratiskoncerter, siger Peter Juhl Fischer, 23, der var afsted med to venner.

I vinteltet, hvor Gourvin dagen igennem serverer lyserøde bobler, var de første glas blevet skænket i løbet af formiddagen, og til lyden af den rungende bas fra lydprøverne i baggrunden, kunne indehaver Claus Hjelt så småt begynde at ane det store rykind.

- Jo, jo. Vi har allerede haft en del forbi. Nu venter vi bare på, at musikken går i gang - så skal der nok komme gang i den, siger han.

Fra klokken 15 til 17.20 er der gratiskoncerter i gågaden med Fallulah og de lokale bands 2reach og Nøia.

Annonce

Det er jo med at stille op, når der sker noget i byen. Også selvom det, der foregår lige nu, måske ikke siger mig så meget. Musiknavnene senere i dag er rigtig fede, når man tænker på, det er gratiskoncerter.

Peter Juhl Fischer, studerende

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Nissens-produktion lagt ned af corona-virus: Vi er taknemmelige for ingen ansatte er smittet

Leder For abonnenter

Coronavirus i Danmark: Hav respekt for dem, der bliver bange

Torsdag kørte jeg på arbejde til nyheden om, at den første dansker er ramt af Covid-19, også kaldet corona-virus. En TV2-redaktør havde været på skiferie i Norditalien med sin familie og bragt smitten med sig hjem. Det er der ikke noget overraskende i. Det kan højst være overraskende, at der gik så lang tid. Som danskere rejser vi som aldrig før, og på et eller tidspunkt måtte det ske. Det interessante er nu, hvordan vi håndterer ikke bare smitten, men også frygten for smitten. Erfaringerne fra 2009, da svineinfluenza hærgede verden, viser, at danskerne tager den slags epidemier forholdsvis roligt. Behovet for præcis information og viden er tårnhøjt, påpeger en ekspert fra Sundhedsstyrelsen i Jyllands-Posten, men vi er som danskere gode til at tage den nødvendige viden til os og agere nogenlunde, som myndigheder og eksperter beder os om. Medierne bliver i den slags situationer typisk beskyldt for at piske en stemning op, men prøv selv at tjekke, hvor mange artikler du kan finde med gode råd til: sådan skal du forholde dig, se her, hvad corona-virus er, hvem er særlig udsat osv. osv. Alt sammen fakta, der gør os tryggere og mere vidende. Det fremgår, at er man under 50 og helt rask, kan man tage det fuldstændig roligt. Hvilket får nogle til at tale situationen ned til ingenting eller gøre sig morsom over frygten hos andre. Her skal man bare huske, at ikke alle er under 50 eller helt raske. Mennesker, der enten selv er eller er i familie med nogle, der er svækkede, skal have lov at være bekymrede. Er din krop slidt af kræftbehandling, har din kone en lungesygdom, er din far svækket af alder og indlagt - så er du mere urolig end flertallet. Det er mennesker, som også har grund til at være nervøse, når en influenza-epidemi hærger - men er vi gode nok til at respektere deres frygt? Dronningen sagde det så rigtigt i sin nytårstale i 1984: "Så kommer vi med vores danske humor og små, dumsmarte bemærkninger". Det handlede ikke om corona-virus, men karakteristikken af danskernes reaktion passer meget godt. Så nej, vi skal ikke gå i panik, vi skal søge så meget faktuel viden som nødvendigt, og så skal vi have respekt for dem, der er bekymrede.

Annonce