Annonce
forside

Lyserød amfetamin udløser 16 års fængsel til hovedmand

Med få ændringer valgte Østre Landsret torsdag at stadfæste domme i sag om lyserød amfetamin.

Når 32-årige Mikhail Mihajlovic ser frem i tiden, så er det et liv bag tremmer, han ser frem mod. Østre Landsret har torsdag skærpet straffen mod ham i en stor sag om fremstilling og salg af såkaldt lyserød amfetamin.

Mihailovic har fået den hårdeste straf af alle dømte i sagen - 16 års fængsel. Det kommer oveni en straf på ni års fængsel, som den 32-årige mand fik i en anden narkosag, inden han blev anholdt i den aktuelle sag.

Rettens dom drejer sig alt i alt om håndtering af knap 116 kilo amfetamin.

Tilbage i 2016 fik politiet et tip om narkohandel, som skulle ske på parkeringspladsen ved Bilka i Slagelse. Ordensmagten slog til og fandt cirka 50 kilo lyserød amfetamin i to sportstasker.

I en garage i Videkøb i Vestjylland fandt politiet samme eftermiddag et laboratorium. Det var her, at stoffet var blevet fremstillet. Politiet fandt også dunke med amfetaminolie.

Det var Mikhail Mihajlovic, som stod for indkøb af olien. Han stod også for at instruere tre andre bagmænd i fremstillingen af det lyserøde stof.

Otte mænd blev tiltalt i sagen og de blev i fjor dømt i Retten i Næstved. Syv af dem valgte at anke til Østre Landsret.

Resultatet blev i store træk en stadfæstelse af byretsdommene. Ud over strafskærpelsen mod Mihajlovic valgte landsretten at skærpe straffen mod Alexander Pedersen. han fik 13 års fængsel mod 12 år i byretten.

Det betyder, at to andre mænd - Per Nielsen og Peter Hald - skal straffes med 15 års fængsel.

Christian Nørgaard Pedersen og Thomas Henrik Jakobsen er begge idømt ti års fængsel, mens en syvende mand er idømt halvandet års fængsel for at spille en mindre rolle i sagen.

En ottende mand, Casper Juel Hansen, valgte at acceptere sin byretsdom på 15 års fængsel og var ikke en del af landsretsdommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Trafikproblemer i Egebjerg: Der skal jo nødig ske ulykker, inden det bliver bragt i orden

Læserbrev: Sikkerhed på vore skoleveje for skolebørn og andre trafikanter i den her mørke og regnfulde tid er ret så påkrævet, men samtidig helt klart også mangelfuld i den nordlige del af Horsens Kommune. Har Trafik og vej, eller hvad de nu kalder sig, helt tabt "sutten" eller mistet orienteringen og bevæger sig kun rundt på Søndergade for at flytte pølsemand Tung, navnet udtales Dong, ud af frelserkirkens torv eller helt ud af Horsens by? Hvor mange personer mon der er ansat i Trafik og vej? Ja, nok lige så mange som der er manglende lys i gadelygterne fra Fussingsvej og Egebjergvej til skolen i Egebjerg - på den anden side af 25 stk. Samt et vejarbejde med omlægning af fortov og anlæg af to nye helleanlæg på skolevejen Egebjergvej, Gl. Kirkevej og forsamlingshuset, med mangelfuld afspærring og advarselslamper - simpelthen for dårligt, et vejarbejde, der har stået på i fire måneder nu. Fodgængerfelterne på Egebjergvej ved Kastanjealle, Rådvedvej og ved Grusdalsvej er meget dårligt oplyst. Fodgængerfelterne krydses af skolebørn hver eneste dag. Der må vel være en eller anden person, som sidder med ansvaret for det her omtalte område, der kan bringe orden i de her af mig nævnte trafikproblemer. Der skal jo nødig ske ulykker, inden det bliver bragt i orden.

Annonce