Annonce
Ikast-Brande

Lykken tilsmilede ikke alle de små partier og lister

Bruno Ostenfeldt Jensen fra Nye Borgerlige fik stemmer nok til en plads i byrådet. Foto: Peter Hald
Nye Borgerlige fik valgt Bruno Ostenfeldt Jensen ind. Kristendemokraternes stemmetal rakte ikke til en plads, og SF og Enhedslisten kom ikke i nærheden af byrådet.

Ikast/Brande: Både Nye Borgerlige og Kristendemokraterne førte en aktiv valgkamp i Ikast-Brande Kommune, men af de to partier var det Nye Borgerlige, der trak det længste strå.

Nye Borgerlige fik valgt Bruno Ostenfeldt Jensen ind i byrådet - han landede på en 22. plads ud af de 23 pladser i byrådet og fik 196 personlige stemmer.

Partiets anden kandidat Tommy Høgh Vestergaard blev ikke valgt ind, men fik dog 184 personlige stemmer.

Annonce

Nye Borgerlige fik 3,5 procent af stemmerne i kommunen, mens Kristendemokraterne måtte nøjes med 2,7 procent, selv om de stillede med hele otte kandidater.

Stemningen hos Kristendemokraterne dalede, da det stod klart, at partiet ikke fik folk i byrådet denne gang. Jens Erik Skals (i stribet skjorte til højre i billedet) var ellers tæt på med 222 personlige stemmer. Foto: Peter Hald

Nummer ét på Kristendemokraternes liste, Jens Erik Skals, fik ellers et godt personligt valg med 222 personlige stemmer.

Nummer to på KD's liste, Finn Vestergaard fik 132 stemmer, men det rakte ikke, og resten af kandidaterne måtte nøjes med to- og etcifrede stemmetal.

Fokus på de små byer

Nye Borgerliges Bruno Ostenfeldt Jensen, der kommer fra Ejstrupholm, var selv lidt overrasket over resultatet:

- Jeg havde ikke troet, at jeg ville få så mange stemmer. Men jeg havde i valgkampen talt meget om, at de små byer i kommunen har været forsømt i en lang periode, og det har måske haft betydning, sagde han.


Trafiksikkerheden i Klovborg er noget af det, vi skal have kigget på .

Bruno Ostenfeldt Jensen


Bruno Ostenfeldt Jensen konstaterer, at hele det område, man betegner som "gamle Nørre Snede kommune" ikke har fået ret mange kandidater ind i byrådet, så han vil interessere sig for byerne i området. Blandt andet følger han med i Klovborgs debatter om trafiksikkerhed.

- Trafiksikkerheden i Klovborg er noget af det, vi skal have kigget på , siger han.

Annonce

Langt nede

Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten se i øjnene, at Ikast-Brande Kommune så langtfra er en "rød" kommune.

SF fik kun 0,6 procent af stemmerne, mens Enhedslisten var helt nede på 0,2 procent, så de havde ingen mulighed for at komme i byrådet.

Også Frihedslisten, der opstillede for første gang, var helt nederst på skalaen med kun 0,2 procent af stemmerne. Denne liste havde to kandidater, Kirsten Merrild og Elisabeth Victoria Muhlig, og de opnåede henholdsvis 21 og 20 personlige stemmer.

Annonce
Horsens For abonnenter

Grim, ærgerlig og snusket: Graven får ikke pæne ord med på vejen, men spørger du politikerne, er det netop ord, der skal være starten på forandring

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Lærer-Jan holder aldrig helt fri: Gæsterne og maden må vente, når eleverne ringer

Erhverv For abonnenter

Stinne rejste sig, da fundamentet under hendes firma smuldrede: Nu har hun 50 ansatte og modtager nye jobansøgninger hver dag

Podcast

Ældre Sagen håber på ekstra læger til Hedensted: Vores medlemmer vil blive berørt meget

Hedensted

Fældninger og skader på træer: Det skal til for at hjælpe Staksrode Skov, siger Naturstyrelsen

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Leder For abonnenter

Tiden er kommet: Send dit brokke-gen på vinterferie og lad julefreden sænke sig tidligt og lad den vare til påske og gerne længere

Horsens

Vaccinationscenter opruster med vagt efter hærværk og forsøg på brandstiftelse på centret

Erhverv For abonnenter

Sushi-succes og vækst på værtshus, optik, chokolade og meget mere: Se hvordan lokale firmaer klarer skærene i ugens regnskaber

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Horsens

Mens priserne på energi stiger: Her bliver der ingen prisstigninger på fjernvarme

Erhverv For abonnenter

Midt i tvangslukning og produktionsproblemer: Allan Hansen fik et af sine bedste år nogensinde - og succesen er kun vokset siden

Kultur

Udsatte familier får chancen for at holde jul på Fængslet

Annonce