Annonce
Kultur

Lykken sidder ikke i venstre hånd

Lisa Kjær Gjessing fortæller sit liv ved et foredrag torsdag 7. november i konfirmandstuen i Ejstrupholm. Arkivfoto
Lisa Kjær Gjessing dyrker kampsport på højt plan, selv om hun mangler halvdelen af venstre arm.

Ejstrupholm: Hvordan vil livet være, hvis man mangler venstre hånd og halvdelen af venstre underarm? De fleste vil nok tænke, at det må være voldsomt begrænsende. Lisa Kjær Gjessing ved, hvordan det er. Hun fik nemlig i 2012 amputeret halvdelen af venstre underarm ved en operation på grund af kræft. Det fortæller hun om i et foredrag som Kræftens Bekæmpelses Lokalforening holder torsdag 7. november klokken 19 i konfirmandstuen på Præstegårdsvej 12 i Ejstrupholm.

Før operationen var Lisa Kjær Gjessing en dygtig taekwondokæmper og var i en periode en del af det danske kamplandshold. Efter operationen genoptog hun taekwondo som parasport. Siden har hun vundet fire EM- og fire VM guldmedaljer. Hun glæder sig over at være rask og over de ting, hun har mulighed for at gøre. Hun mener, at det er vigtigt for alle mennesker at sætte sig mål og gå efter at opnå dem.

Lisa Gjessing arbejder som offentlig anklager og bor i Ry med sin familie. Det giver hende en travl hverdag, især når der også skal trænes op til slutrunder, men hun har alligevel fundet tid til at være med til at stifte en forening, der skal hjælpe mennesker med ny amputation eller handicap med at få oplevelser, der ligner dem, hun selv har haft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce