Annonce
Hedensted

Lykkeligt landshold hakkede bolde i kassen: - De skal føle sig som stjerner

Lykkeligaens landsholdsamling bød på håndboldkampe, krammere fra Lykkeliga-maskotten, Lykke Lars, og uddeling af specialdesignede landsholdstrøjer. Foto Michael Svenningsen
Det dampede med sportsånd, da 180 børn og unge med forskellige udviklingshandicap lørdag var samlet i Hedensted Centeret for at spille håndbold og få overrakt en håndboldlandsholdstrøje, som de selv var meddesignere på.
Annonce

Hedensted: Mens de danske håndboldkvinder tromler bolden i nettet til VM i Japan, var omkring 180 af Lykkeliga-landsholdets børn og unge med udviklingshandicap på besøg i Hedensted Centeret for at træne og spille håndbold med hinanden. Landsholdsamlingen, der er første af fire på landsplan, bød på håndboldkampe, krammere fra Lykkeliga-maskotten, Lykke Lars, og uddeling af spritnye, specialdesignede landsholdstrøjer fra Hummel, som samtlige håndboldspillere i Lykkeligaen selv havde været med til at lave tidligere på året. Formålet var at få de unge håndboldspillere med forskelligartede handicap til at føle sig som professionelle sportsstjerner. - Børnene giver den virkelig gas, når de spiller håndbold. Sveden hagler, og fordomme mellem spillerne findes ikke her. Min søn Philip har virkelig en god mulighed for at være social og dyrke sport samtidigt siger Toke Køhler, som sammen med sin kone og sin søn Philip, der har Downs syndrom, havde taget turen fra Middelfart for at deltage i landsholdssamlingen. Køen til bordet, hvor landsholdstrøjer blev uddelt, var lang i Hedensted Centerets idrætshal A, og i den stod flere unge med "Hansen" på ryggen, så det var tydeligt at se, hvem den store sportshelt var. - Håndbold er en breddesport, hvor alle kan være med på alle niveauer. Det er dagen i dag et bevis på, siger Heinrich Laursen, der er formand for håndboldklubben ØHK Hedensted, og som har været med til at hjælpe tovholderen på projektet, Lykkeliga-håndboldklubben i Vejle, med at skaffe plads til landsholdssamlingen i Hedensted.

Børnene giver den virkelig gas, når de spiller håndbold. Sveden hagler, og fordomme mellem spillerne findes ikke her. Min søn Philip har virkelig en god mulighed for at være social og dyrke sport samtidig.

Toke Køhler

Annonce

Fandt den rigtige bane

Lene Lassen fra Søndermarken Vejle Håndbold Klub, SVHK, er hovedpersonen bag landsholdssamlingen i Hedensted Centeret, og hun fortæller, at håndbold giver deltagerne et særligt bånd. - Det giver et fælles univers til udviklingshandicappede børn og unge, når de løber rundt på en håndboldbane, og vi gør alt for, at de alle skal føle sig som stjerner. Tre håndboldbaner pryder en af idrætshallerne, og fløj- og stregspillerne virker både koncentrerede og kampklare, mens de afleverer en rød skumgummibold til hinanden på tværs af banen. - Lykkeligaen er et supergodt koncept, og mine sønner, Noah og Mark, har været med, siden det begyndte tilbage i 2017, hvilket har betydet, at de har fundet deres rigtige bane at spille på. Håndboldspillerne værdsætter hinanden, så mine drenge får en god portion selvtillid, når de løber rundt på banen, siger Conny Jensen fra Varde, der sidder på sidelinjen og ser sine sønner spille håndbold.

Annonce

Netværk for forældre

Oven i at de unge med udviklingshandicap får motion og hygger sig med at spille håndbold, får forældrene mange positive oplevelser, når de har kørt deres børn til træning eller kampe i weekenderne.

- Der er ikke en "grønspættebog" for, hvordan man opdrager sine børn med udviklingshandicap på den bedste måde. Derfor er det altid lærerigt at mødes med de andre forældre til håndboldkamp eller -træning, hvor vi kan dele råd og løsninger til de udfordringer, der kan følge med ved at være forældre til et barn med udviklingshandicap. De frivillige bag Lykkeligaen skal have en stor ros for, at det kan lade sig gøre. Man bliver nærmest helt rørt, fortæller Toke Køhler.

Lykkeliga

  • Lykkeliga blev oprettet i 2017 og har i dag 55 håndboldhold med i alt 800 udviklingshandicappede børn i alderen 6-15 år rundt om i landet.
  • Lykkeliga skal skabe flere smil, grin og positive oplevelser for udviklingshæmmede børn og deres familier gennem sport, bevægelse og sociale fællesskaber, hvor hele familien involveres.
  • I sommeren 2019 etablerede Lykkeliga "verdens største landshold", hvilket samtlige spillere i de 55 håndboldklubber i Danmark blev udtaget til.
De unge håndboldspillere med forskelligartede handicap fik muligheden for at føle sig som professionelle sportsstjerner. Foto Michael Svenningsen
Lykkeliga består af 55 klubber, et landshold og 800 håndboldspillere på landsplan, hvis alder spænder fra 6 til 15 år. Foto Michael Svenningsen
Budskabet bag Lykkeliga er, at håndbold er for alle. Den tidligere landsholdsspiller Rikke Nielsen er en af initiativtagerne. Foto Michael Svenningsen
Lykkeliga blev grundlagt i 2017 af tidligere håndboldsspiller Rikke Nielsen og reklamemand Mikael Espensen. Foto Michael Svenningsen
De næste tre landsholdssamlinger finder sted i Aabybro, Nyborg og Ølstykke. Foto Michael Svenningsen
De to tidligere landsholdspillere Lars Christiansen og Christina Roslyng gæstede også landsholdssamlingen i Hedensted Centeret, hvilket betød glødende kameraer på mobilerne. Foto Michael Svenningsen
Hedensted: Lykkeligas landsholdspillere gæster Hedensted Centeret. Foto Michael Svenningsen
Hedensted: Lykkeligas landsholdspillere gæster Hedensted Centeret. Foto Michael Svenningsen
Hedensted: Lykkeligas landsholdspillere gæster Hedensted Centeret. Foto Michael Svenningsen
Hedensted: Lykkeligas landsholdspillere gæster Hedensted Centeret. Foto Michael Svenningsen
Hedensted: Lykkeligas landsholdspillere gæster Hedensted Centeret. Foto Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce