Annonce
Horsens

Lund er valgt fra: Bygholm Bakker får ny daginstitution til 220 børn

Bygholm Bakker får en ny daginstitution, som potentielt kan komme til at rumme 220 børn. Arkivfoto

Lund by får alligevel ikke en ny daginstitution. Byggeriet bliver flyttet til Bygholm Bakker, og den nye institution skal kunne rumme op til 220 børn.

Horsens: Nu skal der bygges en ny daginstitution i Bygholm Bakker. Området har i flere år stået for at tiltrække nybyggere til byen, og senest blev der i oktober sidste år udstykket 27 parcelhusgrunde.

Med de mange nybyggere kommer mange nye børn - det er i hvert fald kommunens forventning - og derfor sadler politikerne om og ændrer en tidligere beslutning om at udvide antallet af institutionspladser i Lund kraftigt.

I november 2017 bevilgede byrådet knap ni milioner kroner til etablering af 60 børnehavepladser ved Silkeborgvej 177 i Lund. Men det har efterfølgende vist sig, at børnetallet i selve Lund by vil stabilisere sig, mens det vil stige i Bygholm Bakker. Derfor bliver udbygningen i Lund midlertidig, og i stedet skal der altså bygges en helt ny daginstitution i Bygholm Bakker.

- På baggrund af de nye byggerier i Bygholm Bakker, og når man ser på, hvad er det for borgere, der bygger nyt derude, så kommer der pres på, for det er familier med børn, lyder det fra Tanja Nyborg, direktør for uddannelse og arbejdsmarked i Horsens Kommune.

Annonce

Placering stadig uvis

Da planerne om en ny institution i Lund by er sparket til hjørne, skal den nye daginstitution i Bygholm Bakker både rumme den forventede stigning i børnetallet i Bygholm Bakker og de 60 børnehavepladser, som er ved at blive etableret i midlertidige pavilloner ved Silkeborgvej 177 i Lund. Derfor får den nye institution i første omgang plads til 150 børn, men med en mulighed for at udvide den til 200-220 pladser.

Hvor den nye institution skal ligge, og hvordan den kommer til at se ud, er stadig for tidligt i processen til at sige noget om, men det er forventningen, at lokalplanen for den nye daginstitution kan vedtages i efteråret 2019, så byggeriet kan begynde i starten af 2020.

- Vi ved ikke præcis, hvor den nye institution skal ligge. Vi ved i hvilket område, men der skal laves en lokalplan for området først. Vi forventer, at institutionen står færdig og er klar til brug i begyndelsen af 2021, siger Tanja Nyborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap fire milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og "Fars Pige" - lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle TV3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce