Annonce
Horsens

Lukningstruede busruter fortsætter som uddannelsesruter

Steen Thomsen. Pressefoto

Læserbrev: I kølvandet på regionens planer om at lukke busruter for 60 mio. kr. har Dansk Folkeparti kæmpet for, at en del af de lukningstruede busruter fortsætter som uddannelsesruter.

Det vil sige en afgang om morgenen og to afgange om eftermiddagen.

I 11. time tegner der sig nu et flertal for vores ændringsforslag, hvilket vil have enorm betydning for familier i provinsen, hvor bussen står til at forsvinde.

De vil nu fortsat kunne sende børnene på ungdomsuddannelser i de større byer.

Uddannelsesruterne løser ikke alle problemer med besparelserne, men det er en kæmpe gevinst for de familier, hvor bussen ikke forsvinder, men nu fortsætter som uddannelsesruter.

Og når regionen sikrer busruter som uddannelsesruter, giver det kommuner større mulighed for at finansiere yderligere afgange på disse busruter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Når lærerne må holde fri - så må børnene vel også?

Avisen har de seneste dage skrevet om tendensen til, at forældre tager deres børn ud af skolerne uden for de normale ferieperioder. Det er et forkert signal, mener både politikere og skoleledere. Det er bedst, når alle i skole. Det kan ingen være i tvivl om, men det gælder så sandelig også lærerne, for ingen taler om, at det selvfølgelig også går ud over kvaliteten i undervisningen og styrken i fællesskabet, når læreren holder fri. Lad os slå fast med det samme, at det er alle læreres ret at holde ferie uden for skolernes traditionelle ferie. Det siger deres overenskomst, så ingen skal skyde efter folkeskolelærere, når de en uge om året holder fri uden for de traditionelle ferieuger hen over skoleåret. Men det betyder også, at det klinger en anelse hult, når skoleledere og politikere taler om det forkerte i, at børnene tages ud af undervisningen, når de ansatte har muligheden for at gøre det samme. Det kommer til at lyde som mig selv, når børneopdragelsen har været til diskussionen derhjemme, og jeg har trukket trumfkortet og slået fast, at de skal gøre, som jeg siger, og ikke som jeg selv gør..... Det var noget andet i gamle dage, vil nogle nok mene, men dengang måtte lærerne heller ikke holde fri ud over de almindelige ferieuger. Dengang gav det god mening at slå fast, at eleverne ikke bare kunne få fri uden særlig grund. Nu er tiden en anden, og selv om det går ud over fællesskabet og kvaliteten i undervisningen, når enten elever eller lærere mangler, så er det sådan, virkeligheden ser ud. Vi må alle bestræbe os på at holde fraværet på et minimum og gøre det så attraktivt at gå i skole, at der skal noget ekstraordinært til, hvis man vil gå glip af en uges undervisning. Det er en kamp, vi alle kan bidrage positivt til at vinde. Kampen for at undgå fravær er desværre tabt.

Annonce