Annonce
Ikast-Brande

Lukning af Kernehuset skal genbehandles

Henrik Kraglund fra Fælleslisten har set tal, der viser, at der ikke vil være nogen besparelse ved at lukke Kernehuset. Derfor vil han have sagen genoptaget i byrådet. Arkivfoto
Fælleslisten får sagen om sfo'en Kernehuset taget op i byrådet nok en gang. Der er ingen penge at hente ved en lukning, påpeger Fælleslisten.

Blåhøj: Den 9. september vedtog et flertal i byrådet, at skolefritidsordningen Kernehuset i Blåhøj skal lukkes med årets udgang. Dermed syntes det sidste punktum sat i sagen, men det er imidlertid ikke tilfældet.

På foranledning af Fælleslisten skal sagen endnu en tur i byrådssalen, når byrådet mødes igen på mandag 7. oktober. Det er Henrik Kraglund, der ønsker sagen genoptaget med begrundelsen: ”grundlaget for beslutningen om lukningen af Kernehuset er baseret på en forventet tilførsel på 612.000 kroner, hvor Blåhøj Skoles/Kernehusets regnskaber fra 2017 og 2018 usandsynliggør behovet for en tilførsel i denne størrelsesorden”.

Dermed benytter han sig af sin ret til at få genbehandlet en sag, hvis der foreligger nye oplysninger i sagen.

I et notat påpeger Henrik Kraglund, at regnskabstallene for 2017 og 2018 suppleret med aktuelle tal fra 2019 viser, at Blåhøj Skole/Kernehuset for længst har reageret på det faldende børnetal.

Tallene viser ifølge ham, at Blåhøj Skole/Kernehuset løbende har formået at tilpasse udgiftsniveauet til det faldende antal børn. En udvikling der forventes fortsat i 2020, hvor børnetallet forventes at være 18 børn.

"Byrådets beslutningsgrundlag for at nedlægge Kernehuset var baseret på udsigten til, at der skulle tilføres 714.000 kr. Men Blåhøj Skole/Kernehuset har en helt enestående status. Blåhøj Skole/Kernehuset har nemlig for mange år siden fået status som USFO (Udvidet SFO-ordning), som gør det muligt for personalet at arbejde både i skolen, i børnehaven og i SFO'en – på tværs af faggrænser. Dette er en væsentlig forklaring på, at Blåhøj Skole/Kernehuset over de seneste år har været i stand til at undgå større tilførsler/tillægsbevillinger", hedder det videre i notatet.

Lukning kan give merudgift

Det kommer ifølge Henrik Kraglund til at kræve en ekstra bevilling til en SFO-ordning på Blåhøj Skole på 550.000 kr. for at opnå besparelsen på 714.000 kr., der sidenhen er blevet reduceret til 612.000 kr., altså reelt en nettobesparelse på blot 62.000 kr.

"Fælleslisten ønsker ikke Kernehuset nedlagt ved udsigt til en så beskeden besparelse. I lyset af at Blåhøj Skole/Kernehuset drives særdeles effektivt og med flotte pædagogiske resultater vurderer Fælleslisten, at lukning af Kernehuset vil betyde en betydelig merudgift for kommunen, hvortil kommer en række negative konsekvenser af personlig karakter for borgerne i Blåhøj", hedder det afslutningsvis i notatet fra Fælleslisten.

Annonce
Horsens For abonnenter

Kommunen afviser dispensation: Autocentralen skal flytte dæklager på Vejlevej, men naboerne er ikke tilfredse

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Grusgrav bliver en realitet - nu kigger skuffet borgergruppe fremad

Hedensted For abonnenter

Fire Juelsminde-virksomheder vil bygge fælles solcelleanlæg ved Glud: Området skal også være rekreativt

Hedensted

Nej, man må ikke brænde sit skur af som sankthansbål: - Det er ikke en god idé

Sport

Kæmpesejr til Odder

Sport

HFS dømt til nedrykning fra danmarksserien

Leder For abonnenter

Horsens holder vejret, mens politikerne kæmper om E45

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv

Danmarks vildeste legetøjsbutik: Kids Coolshop rykker ind på stort lejemål i Bytorv Horsens

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Sport

Hedensted rystede topholdet

Horsens For abonnenter

De sagde nej til at sende vasketøjet på vaskeri: Sådan klarer vi vasketøjet i dag

Odder

Læsernes dom: Host op med penge til legepladser

Annonce