Annonce
Horsens

Lukkes i tre måneder: Broen over Husoddestien får en overhaling

Her kan du passere frem til 2. marts, når renoveringen sættes i gang. Broen vil i midten af juni stå klar i en bredere udgave og med planker på tværs i stedet for de nuværende på langs. Foto: Horsens Kommune
Skynd dig over broen på Husoddestien - snart bliver den nemlig spærret af i over tre måneder.

Horsens: Om under en uge går renoveringen af broen på Husoddestien i Horsens i gang, og i den forbindelse vil stien blive spærret af frem til midten af juni. Horsens Kommune oplyser i en pressemeddelelse, at renoveringen begynder 2. marts.

- Broen er forfaldet en del, så hele den øvre trækonstruktion skal væk. Der kommer nye og bredere planker på selve brodækket, og plankerne kommer i modsætning til i dag til at gå på tværs, hvilket gør broen mere sikker at cykle på. Samtidig gør vi broen bredere, så den passer med den fremtidige bredde på stien. Dermed bliver der mere plads på broen, for eksempel til at to cyklister kan passere hinanden, siger Camilla Sieg, ingeniør i trafikafdelingen i Horsens Kommune.

Annonce

Må benytte anden rute

Den gamle jernbanebro, som går over Sundet og forbinder Husoddestien med Næsset, får også udskiftet sit rækværk, mens bunden af broen og stensætningen bliver stående. Begge dele bliver afrenset og malet, så de kommer til at fremstå nye og pæne.

Mens arbejdet står på, vil det ikke være muligt at benytte broen.

- I denne periode må cyklister til og fra Stenballe køre på og af stien ved cykelbommene ved Stensballe Strandvej. Stien vil fra vest være lukket ved nedkørslen ved Næsset, oplyser kommunen.

Broen først

Renoveringen af broen er første trin i hele opgraderingen af Husoddestien, som også indebærer en ny stenmels-belægning og opsætning af pullerter med lys.

- Det giver bedst mening at lave broen først, så de maskiner, der skal bruges til arbejdet, ikke skader den nye sti. Vi ved, at stien bliver brugt af rigtig mange gående og cyklende, og det vil selvfølgelig give gener for dem, når vi lukker broen. Men vi håber på deres forståelse, og at de bliver glade for den nyrenoverede og bredere bro, lyder det fra Camilla Sieg i pressemeddelelsen.

Da den gamle jernbanebro er fredet, har projektet været forbi Slots- og Kulturstyrelsen, som har godkendt renoveringsarbejdet. Den øvrige opgradering af stien ligger i øjeblikket til godkendelse hos Kystdirektoratet.

Det er entreprenørvirksomheden Ommen & Møller, der skal stå for renoveringen af broen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Danmark

Live: Antallet af test ligger under ambitionen - årsagen er færre henvisninger lyder det fra regionerne

Horsens

Buketten erstatter festen og blomsterne bringes ud i bilen: Alternative løsninger hitter i havecentrene

Annonce