Annonce
Østjylland

Lukker for behandlinger med fuld bedøvelse: Århusiansk privathospital stiller udstyr til rådighed i kampen mod corona

Privathospitaler er blevet bedt om at stille udstyr og personale til rådighed i kampen mod coronavirus. På Aleris-Hamlet har man derfor stoppet operationer der foregår i fuld narkose og sender nu deres respiratorer og personale ind i kampen. Foto: Aleris-Hamlet
Privathospitalet Aleris-Hamlet har lukket midlertidigt ned for operationer i fuld bedøvelse, så respiratorer og personale kan indgå i behandling af patienter med covid-19.
Annonce

AARHUS: På privathospitalet Aleris-Hamlet har man de seneste dage haft travlt med at klargøre respiratorer og anæstesiudstyr til afhentning.

Privathospitalet har nemlig midlertidigt lukket ned for operationer i fuld bedøvelse, så de kan stille deres respiratorer og anæstesi- og intensivpersonale til rådighed for Region Midt, hvor det skal hjælpe de hårdest ramte covid-19 patienter igennem sygdommen.

Sundhedsstyrelsen har selv bedt Aleris-Hamlet om mulighed for at inddrage deres sundhedspersonale, og i første omgang drejer det sig om personale, der er uddannet i intensiv behandling.

- Det er en meget speciel situation, som ingen af os har stået i før. Bekæmpelse af covid-19 har førsteprioritet lige nu. Vi har fra begyndelsen støttet fuldt op om de nationale indsatser og tilkendegivet, at vi gerne vil bidrage til den. Det er nu blevet aktuelt, og vi er i løbende dialog med Sundhedsstyrelsen om områder, hvor vi kan yde støtte, siger administrerende direktør Michael Gram Kirkegaard i en pressemeddelelse.

Annonce

Stiller beredvilligt op

Michael Gram Kirkegaard kan fortælle, at personalet selv har udvist stor interesse for at hjælpe:

- Vores personale har allerede på et tidligt tidspunkt udvist stor interessere for at hjælpe til i denne krisesituation, og de stiller beredvilligt op, hvor der er behov.

Sundhedsstyrelsen bad 24. marts privathospitalerne om midlertidigt at indstille alle operationer i fuld bedøvelse med virkning fra 28. marts og stille respiratorer mm til rådighed for covid-19 beredskabet.'

Aleris-Hamlet har syv hospitaler landet over, som alle råder over intensivudstyr, der skal bruges til at hjælpe de hårdest ramte patienter med vejrtrækningsproblemer. I Aarhus har privathospitalet klargjort deres fem respiratorer til afhentning, og på landsplan bidrager de med i alt 26 respiratorer.

Selvom Aleris-Hamlet har lukket ned for behandlinger der kræver fuld bedøvelse, så tilbyder privathospitalet stadig forundersøgelser, udvalgte operationer i lokalbedøvelse, visse kikkertundersøgelser samt røntgen, MR- og ultralydsscanninger.

Annonce
Annonce
Horsens

Jonas Dal: AaB var bedre end os

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

Kampen minut for minut: AC Horsens var nedspillet totalt og tabte trods fin slutspurt

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce