Annonce
Læserbrev

Luk det nye gymnasietilbud på Aarhus Tech, og lad Skanderborg Gymnasium få lov at beholde ni klasser

Der er heller ingen grund til, at elever fra Skanderborg Kommune, der ønsker at gå på kommunens eget gymnasium, skal sendes over kommunegrænsen til Viby Gymnasium i Aarhus.

Læserbrev: Nu er de kommende ansøgere til gymnasierne i Aarhus og omegn kendte, og kun 16 elever har søgt ind på regionens nye STX-tilbud på Aarhus Tech på Dollerupvej i Aarhus.

For andet år i træk er der ikke ansøgere nok til bare at oprette en enkelt klasse på det nye tilbud.

I stedet for at tvangsflytte elever til tre nye STX-klasser på Aarhus Tech bør man i stedet droppe dette tilbud.

Så kan man lade eleverne gå på de populære gymnasier i Aarhus.

Det giver ingen mening at fyre lærere på populære og velfungerende gymnasier og flytte elever og lærere ned på Dollerupvej.

Der er heller ingen grund til, at elever fra Skanderborg Kommune, der ønsker at gå på kommunens eget gymnasium, skal sendes over kommunegrænsen til Viby Gymnasium i Aarhus.

Derfor har et mindretal på fem partier bestående af DF, Konservative, LA, Alternativet og Psykiatrilisten i regionsrådet foreslået, at vi dropper det nye STX-tilbud på Aarhus Tech og i stedet tildeler de tre klasser til de populære gymnasier, så de kun reduceres en klasse i stedet for to klasser, som ellers er planlagt. Og at Skanderborg Gymnasium får lov at beholde deres ni klasser, så de kan modtage kommenens egne ansøgere, der ønsker at komme på kommunens gymnasium.

Hvis flertallet holder fast i den nuværende beslutning om de voldsomme kapacitetslofter, skal hele 488 elever desværre have afslag på at komme på deres drømmegymnasium.

Sagen behandles i regionen i denne uge, og med de nye offentliggjorte tal håber vi, at regionsrådet ændrer indstillingen og dropper STX-tilbuddet på Aarhus Tech, som ingen ønsker at gøre brug af.

Steen Thomsen. Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

AC Horsens får penge fra DBU

Leder For abonnenter

Dyrene skal leve, men kulturlivet må heller ikke misrøgtes

Der er underlig langsomhed over de forhandlinger, Joy Mogensen fører med landets kulturliv, i forhold til det, der blev lagt for dagen med erhvervsliv og lønmodtagere. Der er hurtigt kommet en aftale i stand om dyreparkerne, men alle andre må vente i uvished. Dyreparkerne får penge, for gør de ikke det, bliver dyrene misrøgtet og dør måske, fordi der ikke er penge til mandskab, ja, måske foder i den sidste ende. Men kulturlivet i Danmark har ikke fortjent at blive misrøgtet. Hvad der er sket bag dørene, får vi ikke meget at vide om. Men det ser ud, som om landets kulturinstitutioner må vente på et svar, fordi det ikke er livsnødvendigt med en løsning lige nu. De dør jo ikke af sult. Det kan se ud, som om kulturministeren er sendt til forhandlingerne med en melding om, at hun skal lade dem trække ud, til der er lidt bedre overblik over, hvor meget der skal bruges andre steder. Hold dem ud i strakt arm, så finder vi en løsning senere, er muligvis meldingen fra dem, der bestemmer mere i regeringen end Mogensen. Kulturlivet har brug for hjælp. Regeringen har taget ansvaret med at lukke alt ned. Så må den også tage konsekvensen og afbøde skaderne med beløb, der svarer til det, kulturinstitutionerne mister. De er indtægtskilder for samfundet i det daglige med entreindtægter og skatter til samfundet. For slet ikke at tale om de oplevelser, de beriger landets borgere med. Men det er noget helt andet. Lige nu handler det om at få en ordentlig og forsvarlig løsning, så kulturinstitutionerne kan fortsætte på det niveau, de blev hevet ned fra. Finansminister Nicolai Wammen kan måske komme Joy Mogensen til undsætning med sin store pengekasse, og hvis han er i tvivl om beløbenes størrelse, kan han begynde med at se på den by, han kender allerbedst: Aarhus, hvor han har været borgmester. Hvis lukningen fortsætter maj med, vil kulturlivet i Aarhus mangle 50 millioner kroner. Den Gamle Bys eksistens er truet, siger direktør Thomas Bloch Ravn, og det gælder flere. Der er nok at rette op på. For af med dem vil vi ikke. Og vi vil bevare kunsten på et ordentligt niveau.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Hedensted

Støtter lokale butikker og glæder de gamle: Ildsjæle sender påskepakker til plejehjemsbeboere

Annonce