Annonce
forside

Lufthavn og sygehus advarer bilister om løsnede hjulbolte

Aalborg Lufthavn og Sygehus Vendsyssel advarer nu bilister om, at deres hjulbolte kan være blevet løsnet på parkeringspladsen.

Efter tilfælde af løsnede hjulbolte på parkeringspladser ved lufthavn og sygehus advares bilister nu.

Den livsfarlige trend med at løsne hjulbolte på biler breder sig stadig, og nu advarer Aalborg Lufthavn og Sygehus Vendsyssel bilisterne om, at boltene på deres hjul kan være løsnet.

Det oplyser DR Nordjylland.

Tendensen begyndte på Midt- og Vestsjælland i marts, og nu har politiet landet over modtaget flere end 250 anmeldelser.

I Nordjylland har politiet registreret mindst 27 anmeldelser, og et tilfælde i Aalborg Lufthavn har fået lufthavnen til at gå ud og advare de mange bilister på lufthavnens p-plads, fortæller direktør Søren Svendsen.

- Vi sætter store plakater op på dørene og på vores monitorer ved ankomstbåndene, siger lufthavnsdirektøren til DR Nordjylland.

Parkeringspladsen er videoovervåget og lufthavnen har overleveret materialet til politiet i et håb om, at det kan afsløre, hvem der løsner hjulboltene.

Samtidig har Aalborg Lufthavn øget patruljeringen ved parkeringspladserne.

Også Sygehus Vendsyssel i Frederikshavn advarer med blandt andet sedler i bilruderne på parkeringspladsen efter flere tilfælde af løsnede hjulbolte. Den seneste på en bil i aftes.

Lederen af patruljecenter Aalborg, vicepolitiinspektør Niels Kronborg, fortæller DR Nordjylland, at anmeldelserne i Nordjylland er kommet fra hele landsdelen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Ældrerådsformand: Budgettet for 2020 ser acceptabelt ud på ældreområdet

Læserbrev: Det nuværende ældreråd er nu halvvejs i perioden og kan se tilbage på to aktive år, hvor der er arbejdet med visioner, og hvor der er arbejdet konstruktivt i samarbejdet med velfærds- og sundhedsudvalget samt byrådet. Igennem det gode samarbejde med såvel udvalg som byråd synes vi også, at der er blevet lyttet til vores ønsker i forhold til ældreområdet, og vi ser frem til, at det gode samarbejde fortsætter i den resterende del af perioden. Vi er i ældrerådet naturligvis bl.a. meget opmærksomme på budgetterne for ældreområdet og føler, at budgettet for 2020 ser acceptabelt ud. Mange kommuner skærer i budgettet for ældreområdet. Den tendens føler vi endnu ikke er sket i vores kommune, men vil naturligvis hele tiden følge området tæt. Vi har i den første halvdel af perioden været meget aktive på en række områder, bl.a. omkring konceptet "Alder Bedst", og vi har været høringspart i alt indenfor ældreområdet, deltaget i praksisbesøg osv. og i øvrigt udtalt os om en række områder. Fremadrettet vil vi naturligvis have fokus på førnævnte områder, og vi vil også have fokus på følgende fire mærkesager: 1. Vi vil arbejde for at sikre økonomi til en værdig ældrepleje. 2. Vi vil arbejde for at sikre forebyggelse, så gerne alle ældre kan få et godt liv. 3. Vi vil arbejde for at sikre et nært sundhedsvæsen med kvalitet og uden egenbetaling. 4. Vi vil arbejde for at sikre udbredelse af nye boligformer til ældre. Vedrørende pkt. 1. mener vi, at pengene skal følge med udviklingen i antallet af ældre, og der bør investeres i et reelt velfærdsløft på ældreområdet. Det må være et krav, at kommunen også fremover demografiregulerer budgetterne, så der tages højde for det øgede antal ældre, og normeringer og kvalitetsstandarder skal være forenelige med et værdigt og godt liv for de ældre. En velfungerende klippekortsordning, som vi kender det i dag, giver nogle af de allersvageste ældre mulighed for at få hjælp en halv time hver uge til aktiviteter efter eget valg. Det betyder så meget for den enkelte ældre, at denne ordning fortsætter, og i ældrerådet er vi meget opmærksomme på, at der i budgetterne fremover holdes fast i klippekortsordningen. Den udmeldte besparelse på cafeområdet blev i 2019 trukket tilbage, og der pågår p.t. en undersøgelse. Vi er og vil fremadrettet være meget opmærksomme på, hvad der sker på dette område. En eventuel kraftig forhøjelse af prisen på et måltid og en eventuel forkortet åbningstid i aktivitetscentrene kan medføre øget ensomhed, fordi den enkelte måske i stedet for at søge det sociale vil blive i eget hjem.

Horsens

Borgmester vil diskutere togstop i Hovedgård: Det ligger lige til højrebenet

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];