Annonce
Østjylland

Luft under vingerne: Primo Tours satser på at sende gæster sydpå i starten af juli

Direktøren hos Primo Tours, Bjarke Hansen (hvid t-shirt) landede torsdag eftermiddag i Billund efter en forretningsrejse til Island, som charterselskabet for et par uger siden præsenterede som ny destination i sommeren 2020. Bjarke Hansen ses her i selskab med salgschef Kjeld Gadegaard, marketingkoordinator Britta Skovlund og ferierådgiver Tanja Steenbuch. Arkivfoto: Henrik Breum
Nye rejsevejledninger gør det nu muligt at sætte kurs mod populære sommerdestinationer som Grækenland og Spanien fra 27. juni. Primo Tours forventer at have de første fly og hoteller klar i starten af juli.
Annonce

Ringkøbing: Hvis du føler dig en anelse usikker på det danske sommerferievejr, er der nu sollys i horisonten, da regeringen med virkning fra 27. juni lemper rejserestriktionerne til det meste af Europa.

Det betyder, at solsultne danskere atter får mulighed for at flyve til klassiske charterdestinationer som Spanien og Grækenland.

De nye rejsevejledninger vækker umiddelbart glæde hos Bjarke Hansen, direktør og ejer i Primo Tours-koncernen med hovedsæde i Ringkøbing:

- Det er et af højdepunkterne for mange danskere at komme ud at rejse i sommerferien, så generelt er jeg rigtig glad for, at der nu stille og roligt bliver åbnet op. Den del er rigtig fin, siger Bjarke Hansen.

Han landede torsdag eftermiddag i Billund efter en forretningsrejse til Island, som Primo Tours for et par uger siden præsenterede som et alternativt rejsemål i sommeren 2020 - med første afgang 28. juni.

- Nu sætter vi os ned og får lagt en plan for, hvordan vi gør det bedst muligt. Der skal være gæster nok til at fylde flyene, og hotellerne skal være klar. Vi har refunderet alle rejser frem til 31. august, så der er nok nogle af vores gæster, der har besluttet sig for noget andet i mellemtiden. Vi kan ikke forvente, at de er klar til at rejse sydpå om få uger, tilføjer direktøren i Primo Tours-koncernen, der også omfatter bureauerne Århus Charter og nordjyske SunCharter.

Bjarke Hansen vurderer det som realistisk, at Primo Tours kan have de første fly i luften i starten af juli med kurs mod sydens sol.

Annonce

Politik efter bedste evne

Selv om den officielle pil nu peger på 27. juni som den store genåbningsdato, håber Bjarke Hansen, at der bliver tale om en langsom og kontrolleret genåbning:

- Det har alle interesse i, så vi ikke kommer til at se, at smittetallene pludseligt begynder at stige markant, siger han.

På et spørgsmål om, hvorvidt tidsfristen er for kort, svarer Bjarke Hansen:

- Jeg tror, at alle ville have ønsket sig, at der var en længere frist, men jeg tror ikke, det har været muligt for politikerne at træffe beslutningen før nu. De har givetvis gjort det efter bedste evne og så hurtigt, de overhovedet kunne.

Annonce

Portugal er lukket land

I en pressemeddelelse siger udenrigsminister Jeppe Kofod (S) blandt andet dette om de rejsemuligheder, der om en uges tid åbner sig for danskerne:

- Det er afgørende, at vi ikke sætter vores store indsats mod Covid-19 over styr. Det skal være sikkert og forsvarligt at tage ud at rejse, og vi skal samtidig minimere risikoen for, at smitte igen bliver taget med ind i Danmark. Idéen er, at danskerne skal kunne rejse - det skal Covid-19 ikke.

For at være åbent for indrejse for danske turister skal et givent land have under 20 corona-smittede pr. 100.000 indbyggere pr. uge. Derfor står der lige nu et rødt minus ud for Sverige og Portugal.

Når et land først er åbent, vil det kritiske niveau for, hvornår et land ændrer status til 'karantæneland' være ved 30 smittede pr. 100.000 indbyggere.

Dette gøres for at undgå at åbne og lukke på grund af mindre udsving fra uge til uge.

På den lange liste over europæiske lande, der forventes at være åbne for danskere fra 27. juni, er blandt andre Malta, Spanien, Frankrig, Italien, Grækenland, Cypern og Kroatien.

Annonce

Intet krav om karantæne

Såfremt landene ikke har betydelige indrejserestriktioner over for danske rejsende, vil Udenrigsministeriets rejsevejledninger skifte farve fra orange til gul for alle åbne lande.

De opdaterede restriktioner betyder, at Udenrigsministeriet ikke længere vil fraråde ikke-nødvendige rejser. Men rejsende opfordres til at udvise ekstra forsigtighed og at holde sig løbende opdateret om udviklingen i det enkelte land.

Opfordringen til danskerne om at gå i karantæne i 14 dage efter hjemkomst bortfalder, når rejsen har været til et af de såkaldt gule lande, som vil fremgå af Udenrigsministeriets rejsevejledninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

AC Horsens

Kampen minut for minut: AC Horsens var nedspillet totalt og tabte trods fin slutspurt

Annonce