Annonce
Hedensted

Louise dykkede fra 90 til 63 kilo: Nu gør hun sine klienter slankere

Kostvejleder Louise Mejborn har tidligere lidt af overvægt, men smed på et halvandet år næsten 30 kilo. I dag driver hun egen helsevirksomhed i Juelsminde og hjælper andre med deres vægtproblemer ved brug af kostværktøjet Sense. Foto: Morten Pape
En langvarig kostændring gjorde livet 27 kilo lettere for kostvejleder Louise Mejborn, der for tre måneder siden åbnede sin egen helsetjeneste, Louimakesense, i sit hjem i Juelsminde. Virksomheden afhjælper klienter med deres vægtproblemer ved at lade dem spise de produkter, de plejer.

Juelsminde: Vej din kost med dine hænder og en spiseske tre gange om dagen.

Det er opskriften på kostværktøjet Sense, som den 29-årige kostvejleder Louise Mejborn har undervist sine klienter i både online og på hendes kontor i henholdsvis otte og tre måneder.

Sense har til formål at give hendes klienter et sundere liv med mindre fedt på sidebenene, men alligevel kan Sense ifølge Louise Mejborn ikke betegnes som en slankekur, men derimod en livsstilsændring, som giver lov til at spise alt det, man plejer, bare i mindre portioner.

- Det handler om at ændre mine klienters mentalitet og holdninger til den mængde af mad, de spiser. Måling af ens fedtprocent og strikse kostplaner skaber som regel ikke resultater, hvis man vil tabe sig i det lange løb. Mine klienter skal i stedet ændre livsstil gennem varieret kost og et fornuftigt antal af måltider, siger Louise Mejborn, der udover at være selvstændig kostvejleder også er i gang med at uddanne sig til mentor i mad og psyke.

Louise Mejborn har boet med sin mand Daniel og deres to børn i Juelsminde i to år, og i deres hus på Kejsdalen har hun haft eget kontor siden juli, hvilket udgør hendes nyopstartede enkeltmandsvirksomhed, Louimakesense. Her underviser hun for øjeblikket tre klienter fra Juelsminde i, hvad der er en passende mængde mad, hvis man vil tabe sig ved brug af Sense.

Udover kunderne fra Juelsminde rådgiver Louise Mejborn også nogle af sine klienter over telefonen, hvilket hun har gjort siden begyndelsen af 2019.

- Jeg rådgiver lige nu fem klienter, som jeg ikke møder i virkeligheden. Det er gennem telefonen, at jeg fortæller dem om Sense og holder dem på rette spor mod en sundere livsstil, siger Louise Mejborn.

Annonce

Det er vigtigt for mig ikke at forbyde noget. Mine klienter skal ikke ud at købe nye og særlige produkter. De skal spise det samme og vide, at det er mængden, der gør hele forskellen.

Louise Mejborn

Mislykkede slankekure

Selvom Louise Mejborn i dag er kostvejleder, har hun selv kæmpet med sine egne vægtproblemer.

I 2017 vejede hun omkring 90 kilo, mens ægtemanden var på vej mod de 100. Trods flere forsøg på at tabe sig, såsom suppekure og fastekure, ville vægten ikke gå ned uden senere at gå op.

Før Louise Mejborn kendte til Sense, kunne hun finde på at tage sin egen mad med til sociale arrangementer.

- Jeg tog hjemmelavede madpakker med, når min mand og jeg besøgte min svigerfamilie. Men jeg indså hurtigt, at den kur heller ikke fungerede, siger Louise Mejborn.

Da ægteparret en dag så en video om, hvad Sense kunne give dem, gik ægteparret straks i gang med det nyfundne kostværktøj, og et halvandet år senere havde de tilsammen smidt 40 kilo.

- I begyndelsen gik jeg ikke meget ned i vægt, måske 300 gram om ugen, men undervejs ændrede jeg livsstil, hvilket gjorde det nemmere at tabe de overflødige kilo. Min mand og jeg fandt sammen vej til vores vægttab ved hjælp af Sense, og det er derfor, jeg ønsker at hjælpe andre med at få en sundere livsstil, siger Louise Mejborn.

Mad i kasser

Louise Mejborn fortæller, at et af de vigtigste råd, som hun giver sine klienter, er, at de hver dag skal sammensætte tre måltider, såkaldte spisekasser, som skal bestå af en varieret kost, hvor grøntsager, protein, kulhydrat og fedt indgår. Spisekasserne må indeholde den mad, som klienterne plejer at spise, dog skal de tilsammen ikke overgå 1800 kalorier.

- Det er vigtigt for mig ikke at forbyde noget. Mine klienter skal ikke ud at købe nye og særlige produkter. De skal spise det samme og vide, at det er mængden, der gør hele forskellen, siger Louise Mejborn.

Sense

  • Sense er et kostværktøj og en måde at spise på, så du dagligt holder dig under 1800 kalorier og derfor lander i kalorieunderskud.
  • Følger man Sense, skal man dagligt indtage tre måltider, de såkaldte spisekasser. Hver spisekasse måles med hænderne og en spiseske og skal indeholde to håndfulde grønt, en håndfuld protein, en håndfuld kulhydrat og en-tre spiseskeer fedt.
  • Sense betragtes som en værktøjskasse, der skal give struktur på måltiderne.
På Louise Mejborns kontor hænger indrammede billeder af broccolivafler og spinatpandekager. Det er nogle af de retter, som hun selv har søgt inspiration til at lave, og som hun opfordrer sine klienter til at spise. Foto: Morten Pape
Ikke alle madvarer på hylderne hos Louise Mejborns helsetjeneste er sunde, som fx chips med havsalt og madfløde. Det skyldes, at hendes klienter skal lære at nyde livet fra tid til anden og sige: - Slut med forbudt. Foto: Morten Pape
Louise Mejborn rådgiver sine klienter om Sense over telefonen og på sit kontor i Juelsminde. Tirsdag i uge 43 afholder hun infoaften om sit iværksætterprojekt i forsamlingshuset på Syrenvænget i Juelsminde. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce