Annonce
Horsens

Loppe-univers lukker øjeblikkeligt: Frustrerede stand-lejere mangler informationer

Rikke Krøldrup har stået for den daglige drift i Spirecippen & Co, som hun og ægtemanden åbnede 13. april. Nu er den lukket med øjeblikkelig virkning. Arkivfoto: Morten Pape
Manglende omsætning og for høj husleje er angiveligt årsagen til lukning af genbrugsmarkedet Spirrevippen på Hattingvej.

Horsens: Genbrugsmarkedet Spirrevippen & Co., som åbnede i april på Hattingvej 7, lukker.

Det blev fredag formiddag meldt ud på butikkens Facebook-side:

- Det er med stor beklagelse, at jeg må meddele, at butikken er lukket med øjeblikkelig virkning grundet manglende omsætning og for høj husleje, lyder det i et opslag fra butikken, som ægteparret Rikke og Karsten Krøldrup står bag.

Konceptet i butikken har været, at private lejer en stand, hvor de kan udstille og sælge deres genbrugsguld. Spirrevippen har taget sig af selve salget til kunden, som får afregning hver fjortende dag - modregnet en procentdel i provision.

I timerne efter udmeldingen på Facebook er kommentarerne strømmet ind fra stand-lejerne, der på forskellig vis spørger, hvordan de nu skal forholde sig til afhentning af varer, forudbetalt standleje samt afregning for solgte varer.

Svar er der i skrivende stund ikke nogen af, og det er heller ikke lykkedes for Horsens Folkeblad at komme i kontakt med parret bag Spirrevippen.

- Synes, det er vildt at komme med den udmelding uden at informere os standlejere, så vi nu står fuldstændig uden nogen former for information vedrørende vores stand, lyder det blandt andet på Facebook fra en af mange frustrerede standlejere.

Efter opslaget, der melder om øjeblikkelig lukning, har Spirrevippen på Facebook-siden ændret coverbilledet til en tekst, der også melder om lukning, men her fremgår det dog, at butikken er åben fredag og lørdag 24.-25. januar.

Avisen følger op på sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Coronavirus i Danmark: Hav respekt for dem, der bliver bange

Torsdag kørte jeg på arbejde til nyheden om, at den første dansker er ramt af Covid-19, også kaldet corona-virus. En TV2-redaktør havde været på skiferie i Norditalien med sin familie og bragt smitten med sig hjem. Det er der ikke noget overraskende i. Det kan højst være overraskende, at der gik så lang tid. Som danskere rejser vi som aldrig før, og på et eller tidspunkt måtte det ske. Det interessante er nu, hvordan vi håndterer ikke bare smitten, men også frygten for smitten. Erfaringerne fra 2009, da svineinfluenza hærgede verden, viser, at danskerne tager den slags epidemier forholdsvis roligt. Behovet for præcis information og viden er tårnhøjt, påpeger en ekspert fra Sundhedsstyrelsen i Jyllands-Posten, men vi er som danskere gode til at tage den nødvendige viden til os og agere nogenlunde, som myndigheder og eksperter beder os om. Medierne bliver i den slags situationer typisk beskyldt for at piske en stemning op, men prøv selv at tjekke, hvor mange artikler du kan finde med gode råd til: sådan skal du forholde dig, se her, hvad corona-virus er, hvem er særlig udsat osv. osv. Alt sammen fakta, der gør os tryggere og mere vidende. Det fremgår, at er man under 50 og helt rask, kan man tage det fuldstændig roligt. Hvilket får nogle til at tale situationen ned til ingenting eller gøre sig morsom over frygten hos andre. Her skal man bare huske, at ikke alle er under 50 eller helt raske. Mennesker, der enten selv er eller er i familie med nogle, der er svækkede, skal have lov at være bekymrede. Er din krop slidt af kræftbehandling, har din kone en lungesygdom, er din far svækket af alder og indlagt - så er du mere urolig end flertallet. Det er mennesker, som også har grund til at være nervøse, når en influenza-epidemi hærger - men er vi gode nok til at respektere deres frygt? Dronningen sagde det så rigtigt i sin nytårstale i 1984: "Så kommer vi med vores danske humor og små, dumsmarte bemærkninger". Det handlede ikke om corona-virus, men karakteristikken af danskernes reaktion passer meget godt. Så nej, vi skal ikke gå i panik, vi skal søge så meget faktuel viden som nødvendigt, og så skal vi have respekt for dem, der er bekymrede.

Erhverv

Nissens-produktion lagt ned af corona-virus: Vi er taknemmelige for ingen ansatte er smittet

Annonce