Annonce
Horsens

Loppe-lejere får ingen penge: Standleje og kommission er tabt

I Spirrevippen & Co har private lejet plads til at sælge deres aflagte habengut, men nu er butikken lukket uden varsel. Arkivfoto: Morten Pape
Butikken er lukket, og det er kassen også. Stand-lejerne, der har penge til gode hos loppe-universet Spirrevippen & Co, kan hente deres egne ting, men pengene må de skyde en hvid pil efter.

Horsens: Standleje og kommissions-afregning er på nuværende tidspunkt gået tabt.

Sådan lyder beskeden nu til standlejere hos Spirrevippen & Co, som fredag lukkede med øjeblikkelig virkning. Her har private udstillet og solgt deres genbrugsguld på stande, som de lejede i butikken. Spirrevippen har taget sig af selve salget til kunden, og standlejerne har hver 14. dag fået afregning for salget - modregnet en procentdel i provision.

Nu kan lejerne altså vinke farvel til denne afregning, ligesom den forudbetalte leje, der er betalt for standene for varierende perioder.

- Ønsker selvfølgelig det beløb retur, det er mange penge for 16 ugers standleje, lyder det i et af mange opslag på butikkens facebook-side.

Ann Willumsen, som Horsens Folkeblad har talt med, fortæller, at hun har betalt 625 kroner for et lejemål, der begyndte, netop som butikken lukkede.

- Jeg vil selvfølgelig gerne have lejen tilbage. Får jeg ikke det, går det nok også, sagde hun i fredags, hvor hun til gengæld var mere bekymret for de ting, hun afleverede i butikken så sent som dagen før.

Annonce

Tingene kan hentes

Mens pengene er tabt, kan standlejerne til gengæld hente deres ting, oplyser Rikke Krøldrup, der står bag Spirrevippen & Co sammen med sin mand, Karsten Krøldrup.

Butikken slår dørene op i nogle timer fredag og lørdag med det formål, at standlejerne kan hente deres ting.

- Vi er i gang med at pakke ned for dem, så afhentningen bliver mindst muligt smertefuldt for os alle sammen, siger Rikke Krøldrup, tydelig berørt af situationen.

I en mail til standlejerne, som også er publiceret på Facebook, skriver hun:

- Vi er meget berørte og kede af det. Det er vores livsdrøm, der er væk, og vi står tilbage med en kæmpe gæld.

- Jeg vil ikke virke kold og ligeglad. Men hvad er det helt præcis der gør, at vi ikke kan få de penge tilbage, som rent faktisk er vores, spørger en standlejer på Facebook, og avisen har spurgt Rikke Krøldrup.

Hun fortæller, at al økonomi lige nu er fastfrosset, så hun ikke kan røre ved midlerne.

- Jeg er meget ked af det over for alle standlejerne, men lige nu tør jeg bare ikke love, at der bliver nogle penge til at tilbagebetale af, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Det kan ramme andre at tage barnet ud for at holde ekstra ferie

Er det i orden at tage sit barn ud af skolen uden for skoleferierne, fordi det passer forældrene bedst at rejse på "skæve" tidspunkter? Tja, hvis Horsens Folkeblads følgere på Facebook er en rettesnor, er det helt op til forældrene. Omvendt slår lokale skoleledere fast, at det altså betyder noget at komme i skole hver dag - ikke mindst for klassens trivsel. Jeg kan godt forstå, at mange jagter en ski- eller solferie uden for de hundedyre rejseuger. En familie sparer mange penge ved at rykke afgangen en uge eller to. En anden anfører, at det for eksempelvis en sygeplejerske ikke er et ta' selv-bord at vælge ferie. Også et validt argument. I det hele taget lever mange i dag et arbejdsliv, hvor ferieugerne langt fra er skåret i granit. Traditionerne har flyttet sig gevaldigt på det punkt i de seneste generationer. Men der er også ting, der trækker alvorligt den anden vej: Antallet af forældre, der beder om fri på børnenes vegne, er stigende i Horsens Kommune. Det sker flere end 2000 gange på et skoleår - mod godt 1600 for bare tre år siden. En enkelt fridag til moster Odas begravelse tæller ikke med her. Vi taler om minimum fem dage inden for en kalendermåned, så i praksis handler det om ferierejser. Fortsætter den tendens, ender vi med klasser, hvor der i nogle uger bliver langt mellem eleverne. En skoleforsker i Politiken har også en pointe med følgende udmelding: - Danske forældre har en forbrugeragtig holdning til skolen. Forstået på den måde, at de ser det som skolens opgave at levere et godt tilbud til eleverne. Men deres egen indsats tænker de måske ikke så meget på at prioritere. Nej, et barn mister ikke vigtig læring af at være væk en uge eller fire i løbet af folkeskoleårene. Men handlinger har konsekvenser for andre: Lærere, skoleledere og ikke mindst klassekammeraterne. - Det er ren egoisme at tage barnet ud, lød det fra en forælder i Folkebladet. Så langt vil jeg ikke gå, for den enkelte kan have gode grunde til at bede om fri. Men tænk over signalet, der sendes: Det bør ikke være noget, "man bare lige gør".

Horsens

Formand for børneudvalget i sag om ferieønsker: Tænk over det signal, I sender

Annonce