Annonce
Erhverv

Lone forvandler havre til is: Smagen skal minde om mad fra barndommen

Lone Honoré fra Tørring står bag firmaet Nizedfood, der laver havreis under navnet Nized. Idéen fik hun gennem sit netværk og lavede de allerførste is hjemme i sit køkken. Foto: Mette Mørk
Idéen til havreisen fra Nized blev til hjemme i erhvervskvindes køkken i Tørring. Foreløbig fås den i ni varianter. Der er planer om flere, som skal skifte fra sæson til sæson.

Tørring: Isen skal have en ren smag som for eksempel den af chokolade eller din bedstemors citronfromage. Sådan lyder det fra Lone Honoré. Den 51-årige erhvervskvinde fra Tørring står bag firmaet Nizedfood, som laver havreis fra bunden.

- Med navnet er der taget højde for, at vi med tiden kan lave andre produkter, men det er slet ikke noget, som er aktuelt nu, siger hun.

Nized blev stiftet for knap et år siden. Idéen til firmaet fik hun gennem sit netværk, hvor hun erfarede, at flere efterlyste is, som også allergikere kan spise.

Annonce

- Der er flere, som får gluten -og laktoseallergi. De kan spise vores is, fordi den er lavet på rene råvarer og er uden tilsætningsstoffer. Jeg mødte en gang en ung pige, som var multiallergiker, og som derfor ikke kunne tåle is lavet på mælk. Det var dejligt at kunne sige til hende, at hun godt kunne spise vores is, siger Lone Honoré.

Danske råvarer

Isene fra Nized fås i ni varianter, som alle er lavet på danske råvarer i det omfang, det er muligt. Gerne økologiske og fra lokalområdet, hvis det er der, at de bedste råvarer fås. Som for eksempel danske jordbær.

Havreisen fra Nized fås foreløbig i ni varianter. Men der er planer om flere, som skal skifte fra sæson til sæson. Foto: Mette Mørk

- Når man spiser vores is, skal det man kunne smage råvarerne rigtigt, og smagen skal være en, som vi genkender fra vores barndom. Da jeg var barn, tilbragte jeg mange timer i morfars bageri. Ligesom jeg fremstillede han også sine produkter med hjertet. Det er af ham, jeg har lært kun at bruge de bedste og reneste ingredienser, siger Lone Honoré, der har 20 års erfaring inden for fødevarebranchen.

Da jeg var barn, tilbragte jeg mange timer i morfars bageri. Ligesom jeg fremstillede han også sine produkter med hjertet. Det er af ham, jeg har lært kun at bruge de bedste og reneste ingredienser.

Lone Honoré, ejer af Nizedfood

Havreisen

Havreisen sælges under varemærket Nized.

Det er firmaet Nizedfood, som ejes af Lone Honoré, der laver isen.

Firmaet startede med at producere is i januar i 2021 i Grindsted, men fra årsskiftet rykker produktionen i større lokaler i det tidligere mejeri i Skrave ved Rødding.

Foreløbig kan isen købes i blandt andet udvalgte Helsambutikker og på det gamle mejeri i Skrave.

Hun har blandt andet arbejdet for en række virksomheder i fødevarebranchen. Indtil 2019 drevet hun firmaet som inOmega3, der lavede fiskeolie om til et produkt, der kunne tilsættes til hvilken som helst fødevare, uden den kom til at lugte og smage af fisk.

- Det var vores investor, der trak stikket. Da firmaet ophørte i juni 2019, var der seks ansatte. Det gik ikke helt, som jeg havde håbet. Jeg tror ikke, at markedet var klar til vores produkt, men jeg er videre nu. Der er ikke planer om at prøve at starte forfra, konstaterer Lone Honoré.

Annonce

Produktion flytter

Nized har lavet is i godt et år siden januar 2021. I det første år har firmaet fået samarbejdsaftaler i stand med blandt andet Helsam i Vejle og Horsens samt været at finde på forskellige messer og markeder landet over.

- Der var stor interesse for vores is, da vi var med til Black Friday hos Helsam i Horsens. Vores næste mål er at udbrede kendskabet til isen til endnu flere, siger stifteren af Nized.

Rent økonomisk ser det første år for Nized fornuftigt ud, oplyser Lone Honoré, der helst vil holde tallene for sig selv. Det samme gælder forventningerne til det kommende år.

- Jeg er grundlæggende et beskedent menneske, så jeg synes, at det er svært sådan at sætte tal på, men vi forventer os rigtig meget af 2022, uddyber hun.

Jeg er grundlæggende et beskedent menneske, så jeg synes, at det er svært sådan at sætte tal på, men vi forventer os rigtig meget af 2022.

Lone Honoré, ejer af Nizedfood

Hidtil har isproduktionen fundet sted i Grindsted, mens hovedsædet er og forbliver på Sikavej i Tørring. Men fra 2022 laves isen længere sydpå tæt på Rødding.

For der rykker Nized ind i et lokale i det gamle mejeri i Skrave ved Rødding. Det er ikke længere i brug som mejeri, men har blandt andet været brugt til lager.

- Vi ville gerne være blevet i Hedensted Kommune, men vi har ikke kunnet finde egnede lokaler til vores produktion. For vi har brug for mere plads. Vi begynder udflytningen i løbet af januar. Det bliver kun mig, der kommer til at stå for isproduktionen. Jeg kan godt lide selv at udvikle isen og arbejde med produkterne, siger isproducenten og fortsætter:

- Om der bliver behov for flere ansatte, må tiden vise. Det kommer helt an på, hvordan det går. Hvis det bliver aktuelt, kunne det sagtens være nogle, der måske har lidt vanskeligt ved at komme ind på arbejdsmarkedet. Jeg har et stort hjerte og især for dem, der har det svært, uddyber Lone Honoré.

Annonce

Torben er stud. bådebygger: - Min drøm er at bygge klassiske træskibe

Horsens For abonnenter

70'er-hus med elvarme koster kassen for Egebjerg-familie: - Det er selvfølgelig træls at blive ramt på pengepungen og gå rundt i tykke sokker

Danmark

Torsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

38-årig mand overfaldet og forsøgt bortført ved sit hjem på Chr. M. Østergaards Vej: Nu er endnu en mand sigtet i sagen

Erhverv For abonnenter

Dyre gaspriser, dyre importvarer og kundernes ønske om billige blomster gør det svært at drive forretning

Horsens

Førsteplads til Horsens: Danmarks fedeste by at være ung i

Horsens For abonnenter

15 boliger har skiftet hænder denne uge - en af dem for over fem millioner kroner: Se listen her

For første gang i to år: Storm rammer Danmark med vindstød af orkanstyrke

Horsens

Granvoksne mænd med potente småbiler: Vi mødes til ræs hver uge

AC Horsens For abonnenter

Nu må AC Horsens, Horsens Kommune og DBU tage sig sammen og tale sammen, før det bliver pinligt

Erhverv

Fra en specialitet til en anden - ny butik åbner i det tidligere Bronuts

Hedensted For abonnenter

Ny pasnings-model bekymrer forældre: Er det forsvarligt, at pædagoger kører rundt med vores børn i store busser?

For abonnenter

Effektiv fidus til at undgå tårnhøje el- og gaspriser: Folk køber brændeovne og bygger skorstene i hobetal for at spare på strømmen

Brædstrup

Slut med rekorder: Færre besøgte Den Genfundne Bro sidste år

Horsens For abonnenter

Spejdere har nu købt omstridt grund ved Nørrestrand: - Det er en kæmpe lettelse

Debat

Tidligere AC Horsens-formand: Få lavet en løsning, så sponsorloungen igen kan anvendes til det, den er bygget til

Annonce