Annonce
Ikast-Brande

Lokalt talent kører mod kommende Formel 1-stjerner

Selv om Sebastian Øgaard er afsted mere end 20 gange på en sæson, passer han stadig skolegangen i Ejstrupholm. Privatfoto
Sebastian Øgaard fra Ejstrupholm kører derudaf i sin gokart. Nu dyster han over hele Europa mod verdens bedste.

Ejstrupholm: Det går kun én vej for Sebastian Øgaard fra Ejstrupholm: fremad.

Den 15-årige gokart-kører var bl.a. dansk mester som juniorkører, men nu er barren løftet betragteligt.

Ved starten på årets motorsportsæson rykkede stortalentet fra OK-junior klassen til OK-senior klassen.

Selv om det er et voldsomt spring, så har Sebastian Øgaard allerede flere gange markeret sig i felter med op mod 100 kørere fra hele verden.

- Nu kører han kun i udlandet i den klasse, hvorfra Formel 1-kørerne bliver udklækket. Der er ikke tvivl om, at hans drøm og ambition stadig er at blive Formel 1-kører. Talentet er der, men den her sport handler også om at finde tilstrækkeligt med sponsorer, fortæller Sebastians mor, Annette Øgaard.

Sebastian har allerede i konkurrence med verdens bedste kartingkørere sat pole i tidstagninger forud for de store løb, og resultaterne i selve løbene viser sig. Han har vundet heats og er konstant i front.

- Sebastian har aldrig været i så god form, som han er nu. Han skal lige vænne sig til, at de erfarne gutter kan tryne de unge lidt. Hvis ikke man selv overhaler, så gør de andre det. Der er ikke nogen, der er dårlige i den klasse, og han er kommet i et rigtig godt team, fortæller Annette Øgaard.

Hans konkurrenter kommer fra hele verden, bl.a. USA, Australien, Brasilien, Japan.

Ifølge Sebastian Øgaard har overgangen fra junior til seniorkører været udfordrende og spændende, der er fart på.

- Jeg har ofte haft gode startplaceringer og kan sagtens følge med. Der er mange ting, man skal have styr på undervejs i et løb. Når starten går, kommer hele feltet op mod lamperne i fuld fart. Man skal samtidig dreje på karburatoren, man skal holde øje med temperaturen på motoren under hele løbet, og så skal man holde fokus på selve løbet. Alt går så stærkt, og der er ikke mere tid mellem kørerne, end det tager at blinke med øjnene, fortæller Sebastian Øgaard.

En forudsætning for at være den bedste i Danmark og måske blive den bedste i verden er, at pengene rækker.

- Sponsorer er min livline for min motorsport - uden dem var det aldrig kommet så vidt. Jeg har rigtig mange gode sponsorer, og jeg håber, at der er endnu flere, der kunne tænke at støtte mig fremover, siger Sebastian Øgaard, der også er støttet af Team Danmark.

Annonce
Sebastian Øgaard i spidsen for hele feltet. Nu kæmper han mod voksne kørere. Privatfoto

Skal i 9. klasse

I disse dage kører Sebastian Øgaard på Le Mans-banen i Frankrig. Han tester banen forud for et EM-løb, der skal køres senere.

Til september skal han køre om verdensmesterskabet i Finland.

Det er et hårdt program, Sebastian Øgaard har fået, efter han er rykket op som seniorkører. Han er afsted mere end 20 gange på en sæson.

Ved siden af går han på Ejstrupholm Skole, hvor han efter sommerferien skal starte i 9. klasse.

- Alle løb foregår i udlandet, så det er blevet til syv-otte uger i skole siden januar. Det er mit eget ansvar at følge med online, og heldigvis er det ikke et problem. Det sociale herhjemme i Ejstrupholm er også, som det altid har været. Jeg har de kammerater, jeg altid har haft, og vi har det stadig sjovt, selv om vi har hver vores interesser, fortæller Sebastian Øgaard.

Ifølge hans mor, Annette Øgaard, er det nødvendigt at lave en plan for, hvilke løb han skal deltage i.

- Vi skal selvfølgelig tilgodese hans eksamen. Heldigvis sørger han for at følge med, og skolen er også meget positivt indstillet. Han lærer jo også meget, når han er afsted. Han lærer om andre samfund, han lærer sprog. Han lærer disciplin og ved alt muligt om teknik - og han lærer at stå op kl. seks om morgenen. Men det er et hårdt program, han har, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Uaktuelle informationstavler fjernes

Annonce