Annonce
Horsens

Lokalt sansehus vækker opsigt verden rundt

SKANDERBORG - Sølunds nybyggede Snoezelhus har vakt så meget opsigt verden rundt, at Sølunds forstander Maurits Eijgendaal fornylig blev udnævnt som præsident i en international Snoezel-organisation, som arbejder for at give mennesker med nedsat funktionsevne stimulerende sanseoplevelser.

Det har krævet mod, millioner og en veludviklet fantasi at få indrettet sansehuset på Sølund. Men samarbejdet mellem personalet på Sølund og specialisten i av-udstyr og grafik, Pro Shop, har også haft afgørende betydning.

- I begyndelsen anede de ikke, hvad de kunne og vi kendte ikke de muligheder, der var i sådan et hus, siger Thomas Broberg Olesen.

Han er key account manager i Pro Shop og har siden februar sidste år arbejdet tæt sammen med forstanderen på Sølund for at få skabt de rigtige løsninger og scenarier i det usædvanlige hus.

Fem mill. kr. brugt

Indtil videre har Sølund brugt omkring fem mill. kr. på at indrette sansehuset. Pengene er bl.a. tjent under de årlige Skanderborg Festivaler, hvor beboerne sælger mad og drikke til festivalgæsterne. Yderligere har en række fonde valgt at spytte penge i det nyskabende projekt.

Maurits Eijgendaal forventer, at der i alt skal bruges syv mill. kr. på at indrette alle husets rum.

- Men vi bliver aldrig færdige med det her hus, for der vil løbende komme nye scenarier til og vi bliver ved med at finde på nye ting, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap fire milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og "Fars Pige" - lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle TV3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Erhverv

Frygt for corona-virus: Horsens-virksomhed aflyser messebesøg og indfører besøgs-karantæne på Kometvej

Annonce