Annonce
Erhverv

Lokalt ingeniørhus udpeget til millionprojekt, som skal hjælpe virksomheder gennem krisen

Administrerende direktør i Frecon A/S Claus Mølgaard Jensen, der her står ved siden af projektdirektør Niels Bendixen, ser coronakrisen som en mulighed for at føje en ny dimension til forretningen. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Frecon A/S skal hjælpe foreløbig 42 små og mellemstore virksomheder gennem krisen gennem projektet genstartNU.dk, der finansieres af Industriens Fond.
Annonce

Horsens: Sommetider skal en dør lukkes, før en ny kan åbnes.

Det oplever man i øjeblikket hos ingeniørhuset Frecon A/S, der har indgået et samarbejde med Industriens Fond, der både skæpper i kassen og giver virksomheden adgang til nyt terræn.

Frecon, der har adresse på Egeskovvej i Gedved, begår sig i den under coronakrisen hårdt ramte konsulentbranche og har benyttet krisen til at genopfinde sig selv.

- Vi har lagt en anden dimension til vores butik, end vi traditionelt har haft, siger Claus Mølgaard Jensen, administrerende direktør i Frecon.

- Indtil krisen kom, har vi i hovedsagen haft fokus på store virksomheder, for efterspørgslen har været stor blandt de store koncerner. Men i virkeligheden har vi i nogle år gerne villet gå i retning mod SMV-segmentet (små og mellemstore virksomheder, red.), siger han.

Annonce

Skal hjælpe 42 virksomheder

Netop muligheden for at fokusere på SMV-segmentet opstod for nylig, da Frecon indledte et samarbejde med Industriens Fond, der skal hjælpe små og mellemstore virksomheder gennem krisen.

Fonden har således afsat 150 millioner kroner til projektet genstartNU.dk, hvor små og mellemstore virksomheder har mulighed for at ansøge om 50 timers gratis konsulentbistand til at finpudse og komme i gang med projekter, som ellers var blevet lagt i skuffen, fordi de er udfordrende at komme videre med.

Penge, der går til den enkelte konsulentvirksomhed.


GenstartNU.dk giver os adgang til flere SMV-virksomheder, der kan blive varige kunder efterfølgende. Så ud over at vi hjælper virksomheder ud af krisen, hjælper Industriens Fond os ud af krisen.

Claus Mølgaard Jensen


- Vi er blevet udpeget af Industriens Fond til at eksekvere, og foreløbig skal vi hjælpe 42 virksomheder, siger Claus Mølgaard Jensen.

- Vi arbejder med det spor, der hedder innovation, og hjælpen spænder vidt fra visualisering og konceptualisering til løsning af tekniske problemer, siger han.

Annonce

Bliver selv hjulpet ud af krisen

En af de virksomheder, der allerede har modtaget hjælp, er den fredericianske virksomhed Energy Cool, der udvikler energibesparende løsninger til køling af eksempelvis server- og teknikrum. Firmaet benyttede sine 50 konsulenttimer til at forbedre nogle tekniske detaljer på et af deres produkter.

- GenstartNU.dk gav os mulighed for at dykke nærmere ned i området, og stærkt teamwork med Frecon gav den ønskede optimering af løsningen, siger Henrik Thorsen, der er administrerende direktør i Energy Cool, i en pressemeddelelse.

Det er ikke kun de små og mellemstore virksomheder, der har fordel af projektet, påpeger Claus Mølgaard Jensen.

- GenstartNU.dk giver os adgang til flere SMV-virksomheder, der kan blive varige kunder efterfølgende. Så ud over at vi hjælper virksomheder ud af krisen, hjælper Industriens Fond os ud af krisen, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Tilde blev trukket efter scooter og døde af kvæstelserne: - Hun var lyspunktet i min svigerfars liv

Annonce