Annonce
Horsens

Lokalt hospital er landets bedste til diabetes og astma

Dagens Medicin har kåret afdelinger og hospitaler, og kåringen omfatter også diabetes- og lungeteamet på Regionshospitalet Horsens. Foto: Regionshospitalet Horsens
Fagbladet Dagens Medicin vurderer, at patienter får landets bedste behandling af diabetes og astma på Regionshospitalet Horsens.

Horsens: Dagens Medicin har netop kåret Regionshospitalet Horsens som landets bedste til behandling af diabetes og astma.

Fagbladet kårer hvert år de hospitalsafdelinger i Danmark, som leverer den bedste behandling inden for en række specialer. Kåringen baserer sig på tal fra de danske kvalitetsdatabaser.

Det skriver Regionshospitalet Horsens i en pressemeddelelse.

Hospitalets lungeteam indtager førstepladsen inden for behandling af astma. Teamets tværfaglige indsats og systematiske behandling af patienterne forebygger komplikationer og sikrer, at mange patienter kan leve et godt liv med astma.

Lungeteamet har cirka 6000 ambulante besøg i klinikken om året og har flere gange tidligere opnået anerkendelse af Dagens Medicin som landets bedste til behandling af en lungesygdom.

Hospitalets diabetes-team indtager førstepladsen på ranglisten, fordi patienterne i Horsens tilbydes en intensiv og tværfaglig diabetes-behandling, som forebygger komplikationer og redder liv. Det såkaldte Steno 2-studie viser, at patienter med diabetes lever otte år længere med intensiv diabetesbehandling, end hvis de tilbydes en vanlig behandling.

Diabetes-teamet har i gennemsnit cirka 1200 patienter i behandling og deler førstepladsen med hospitalet i Silkeborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Corona er en gave til Madam Bach

112

Motorcyklist ramt af bil

Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Annonce