Annonce
Horsens

Lokalt firma har købt grund af kommunen: 245 nye boliger på vej på Nordhavnen

Honnørkajen set fra Havnetrekanten. Der er tale om to bygninger, der mod vandet fremstår som fire separate punkthuse. Visualisering: GinnerupArkitekter
Svanen Development har købt grunden mellem de igangværende byggerier på Nordhavnen. Projektet, Honnørkajen, indeholder almene boliger ud mod Niels Gyldings Gade og private ejer- og/eller lejeboliger ud mod havnebassinet.
Annonce

Horsens: Svanen Development vil bygge 245 nye boliger på Nordhavnen med en blanding af almene og private ejer- og/eller lejerboliger.

Det lokale ejendomsselskab har købt den 13.000 kvadratmeter store tomme grund mellem de igangværende byggeprojekter, Casas Pakhusene og Torntoft & Mortensens byggeri på Nopa-grunden/Jernlageret, og selskabet præsenterede tirsdag morgen det kommende byggeri, der har fået navnet Honnørkajen.

- Det er et spændende projekt, der bidrager til den mangfoldighed og diversitet, vi i byrådet ønsker på Nordhavnen. Vi afslutter byggeriet på det, vi kalder Dana Feed-grunden med et projekt, der er helt i top. Der skal nu laves en lokalplan, men byggeriet er i tråd med masterplanen for området, så det forventer jeg ikke problemer med, sagde borgmester Peter Sørensen (S) på et pressemøde tirsdag morgen.

Forinden havde byrådet mandag aften på den lukkede del af byrådsmødet sagt god for salget af grunden til Svanen Development. Grunden blev sat til salg i efteråret 2018.

- Det er jo sidste chance på Nordhavnen, og vi er glade for at få lov til at bygge på et så attraktivt sted i vores hjemby. Vores mål har været at lave et kvalitetsprojekt med fine boliger, der appellerer til forskellige typer mennesker, lød det fra Morten Brixhuus, Svanen Development A/S, på pressemødet.

Han forventer, at byggeriet kan stå klar til indflytning i slutningen af 2021, hvis processen forløber planmæssigt.

Det er jo sidste chance på Nordhavnen, og vi er glade for at få lov til at bygge på et så attraktivt sted i vores hjemby.

Morten Brixhuus, Svanen Development

Annonce

10 billige boliger

Byggeriet er fordelt på tre bygninger. Et byggeri ved siden af den eksisterende tankstation ud mod Niels Gyldings Gade i fire etager med 75 almene boliger, hvoraf de 50 er ungdomsboliger, og 10 såkaldte billige boliger med en husleje på maksimum 3000-4000 kroner.

Byggeriet stiger gradvist til seks etager ud mod havnebassinet, hvor to bygninger med private ejer- og/eller lejeboliger fremstår som fire separate punkthuse ud mod vandet. I to af punkthusene er der planer om en restaurant/cafe/yogastudie, og der er muligheder for liberalt erhverv.

- Det er ikke lagt fast endnu, hvad det præcist skal være. Vi er åbne for de muligheder, der måtte vise sig, sagde Michael Brixhuus, bror til Morten Brixhuus og fra Svanen Development, på pressemødet.

For arkitekten, GinnerupArkitekter, har det været vigtigt, at byggeriet er attraktivt både for de mennesker, der skal bo der, og at det også vil være åbent for byens andre borgere.

- For beboerne er der kig til vandet fra næsten alle lejligheder og et attraktivt gårdrum. For byens borgere er der store trappeanlæg og udadvendte aktiviteter, der forhåbentlig vil give lyst til at opholde sig i området. Horsens er ikke Aarhus, hvor der er mulighed for cafeer på stribe, men vi laver nogle nedslag, der gør det muligt at vandre mellem aktiviteter fra Geiserne og ud til lystbådehavnen, sagde Jens Erik Rasmussen fra GinnerupArkitekter på pressemødet.

Prisen for grunden blev ikke oplyst på pressemødet, men på forhånd havde kommunen fastsat et minimumsbeløb på 28 millioner kroner.

Der er heller ikke sat priser på de enkelte lejligheder, endnu, lød det fra Michael Brixhuus.

- Priserne vil være på niveau med de priser, vi ser i området. Vi tilpasser os markedet, sagde han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce