Annonce
Horsens

Lokalt firma har købt grund af kommunen: 245 nye boliger på vej på Nordhavnen

Honnørkajen set fra Havnetrekanten. Der er tale om to bygninger, der mod vandet fremstår som fire separate punkthuse. Visualisering: GinnerupArkitekter
Svanen Development har købt grunden mellem de igangværende byggerier på Nordhavnen. Projektet, Honnørkajen, indeholder almene boliger ud mod Niels Gyldings Gade og private ejer- og/eller lejeboliger ud mod havnebassinet.

Horsens: Svanen Development vil bygge 245 nye boliger på Nordhavnen med en blanding af almene og private ejer- og/eller lejerboliger.

Det lokale ejendomsselskab har købt den 13.000 kvadratmeter store tomme grund mellem de igangværende byggeprojekter, Casas Pakhusene og Torntoft & Mortensens byggeri på Nopa-grunden/Jernlageret, og selskabet præsenterede tirsdag morgen det kommende byggeri, der har fået navnet Honnørkajen.

- Det er et spændende projekt, der bidrager til den mangfoldighed og diversitet, vi i byrådet ønsker på Nordhavnen. Vi afslutter byggeriet på det, vi kalder Dana Feed-grunden med et projekt, der er helt i top. Der skal nu laves en lokalplan, men byggeriet er i tråd med masterplanen for området, så det forventer jeg ikke problemer med, sagde borgmester Peter Sørensen (S) på et pressemøde tirsdag morgen.

Forinden havde byrådet mandag aften på den lukkede del af byrådsmødet sagt god for salget af grunden til Svanen Development. Grunden blev sat til salg i efteråret 2018.

- Det er jo sidste chance på Nordhavnen, og vi er glade for at få lov til at bygge på et så attraktivt sted i vores hjemby. Vores mål har været at lave et kvalitetsprojekt med fine boliger, der appellerer til forskellige typer mennesker, lød det fra Morten Brixhuus, Svanen Development A/S, på pressemødet.

Han forventer, at byggeriet kan stå klar til indflytning i slutningen af 2021, hvis processen forløber planmæssigt.

Annonce
Det er jo sidste chance på Nordhavnen, og vi er glade for at få lov til at bygge på et så attraktivt sted i vores hjemby.

Morten Brixhuus, Svanen Development

10 billige boliger

Byggeriet er fordelt på tre bygninger. Et byggeri ved siden af den eksisterende tankstation ud mod Niels Gyldings Gade i fire etager med 75 almene boliger, hvoraf de 50 er ungdomsboliger, og 10 såkaldte billige boliger med en husleje på maksimum 3000-4000 kroner.

Byggeriet stiger gradvist til seks etager ud mod havnebassinet, hvor to bygninger med private ejer- og/eller lejeboliger fremstår som fire separate punkthuse ud mod vandet. I to af punkthusene er der planer om en restaurant/cafe/yogastudie, og der er muligheder for liberalt erhverv.

- Det er ikke lagt fast endnu, hvad det præcist skal være. Vi er åbne for de muligheder, der måtte vise sig, sagde Michael Brixhuus, bror til Morten Brixhuus og fra Svanen Development, på pressemødet.

For arkitekten, GinnerupArkitekter, har det været vigtigt, at byggeriet er attraktivt både for de mennesker, der skal bo der, og at det også vil være åbent for byens andre borgere.

- For beboerne er der kig til vandet fra næsten alle lejligheder og et attraktivt gårdrum. For byens borgere er der store trappeanlæg og udadvendte aktiviteter, der forhåbentlig vil give lyst til at opholde sig i området. Horsens er ikke Aarhus, hvor der er mulighed for cafeer på stribe, men vi laver nogle nedslag, der gør det muligt at vandre mellem aktiviteter fra Geiserne og ud til lystbådehavnen, sagde Jens Erik Rasmussen fra GinnerupArkitekter på pressemødet.

Prisen for grunden blev ikke oplyst på pressemødet, men på forhånd havde kommunen fastsat et minimumsbeløb på 28 millioner kroner.

Der er heller ikke sat priser på de enkelte lejligheder, endnu, lød det fra Michael Brixhuus.

- Priserne vil være på niveau med de priser, vi ser i området. Vi tilpasser os markedet, sagde han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
HH Elite

HH fik igen succes med syv mod seks

Leder For abonnenter

Leder: Hvor skal pædagogerne komme fra?

Et vigtigt skridt til en bedre kvalitet i landets daginstitutioner. Sådan beskriver børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil resultatet af den aftale, som regeringen har indgået med støttepartierne fra SF, Enhedslisten, Radikale Venstre og Alternativet. Aftalen sikrer 1,6 milliarder kroner ekstra til landets kommunale børnehaver og vuggestuer frem mod 2025. Første del af puljen på 500 millioner kroner er på vej ud i kommunerne om meget kort tid. Pengene er øremærket til mere personale, så "børnene får den opmærksomhed, de har fortjent" som ministeren udtaler i en pressemeddelelse. Og det er mere end blot tomme ord. Kommunerne skal nemlig bevise, at de har brugt pengene på netop mere personale, og samtidig skal kommunerne dokumentere, at de flere voksne i daginstitutionerne ikke må føre til et fald i andelen af uddannede pædagoger. Man kan med andre ord ikke blot bruge pengene på uuddannede pædagogmedhjælpere for at få flest mulige hænder for pengene. De 500 millioner kroner er fordelt efter antallet af børn i 0-5 års alderen. De ekstra millioner betyder dog også, at det bliver lidt dyrere for forældrene at få deres børn passet. Ifølge SF's Jakob Mark bliver det dog ikke et problem, idet han mener, at mange forældre er villige til at betale mere for flere hænder omkring deres børn, hvilket han meget vel kan have ret i. På et budgetborgermøde i Odder i efteråret var der i hvert fald flere forældre, der spurgte, hvorfor kommunen ikke bare satte taksterne op, hvis der manglede penge. Svaret var, at det kan man ikke, fordi kommunerne ifølge loven kun kan sende 25 procent af prisen for en vuggestue- eller børnehaveplads videre til forældrene. Det betyder så, at forældrene nu skal betale lidt ekstra for de millioner, regeringen har fundet til kommunernes daginstitutioner. Spørgsmålet bliver bare, om man kan finde det antal uddannede medarbejdere, der skal til for at leve op til regeringens aftale. Ifølge tal fra pædagogernes fagforening, BUPL, var der i december 2019, hvad der svarer til mindre end 70 fuldtidsledige pædagoger i Horsens, Hedensted, Skanderborg og Odder kommuner tilsammen. Dertil kommer selvfølgelig pædagogiske assistenter. Alene i Horsens regner man med, at der kan ansættes mindst 35 flere voksne allerede i år. I Odder bliver der kun penge til en lille håndfuld, mens Hedensted får råd til cirka det dobbelte. Der skal med andre ord også kigges på, hvor de mange flere hænder skal komme fra.

Annonce