Annonce
Horsens

Lokalt cykelhold indstillet til fællesskabspris

Sidste års ankomst for cykelholdet "Sund Vilje" til målet: Paris. Foto: Lars Juul

Horsens: Cykelholdet "Sund Vilje", som for tredje gang er ved at træne til at cykle fra Horsens til Paris, er indstillet til Fællesskabsprisen. Prisen gives til nogen, der gør en ekstraordinær indsats for fællesskabet i Danmark.

Initiativtageren bag cykelholdet er Lars Juul, som er en erfaren cykelrytter. Han fik ideen, da han mødte den overvægtige Flemming Lysdal, som gerne ville tabe sig og savnede motivation. Herefter kontaktede han Jan Sørensen, Keld Florczak og senere Thomas Thrane, som var med på ideen.

Konceptet er, at den ene halvdel af holdet er med for at cykle sig til øget sundhed, mens den anden halvdel hjælper de andre med at komme i mål efter måneders fælles træning. Økonomien hviler i sig selv, det er frivilligt arbejde, der ligger bag holdet. Det handler udelukkende om sundhed, vilje og fællesskab.

Bag Fællesskabsprisen står 3F, Alka, DFDS, ISS, Københavns Lufthavne, Københavns Professionshøjskole, PensionDanmark, Tuborgfondet og Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen. Prisen uddeles i år for femte gang.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Cyklist kom til skade i trafikulykke

Læserbrev

På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe?

Læserbrev: Da jeg i sin tid underviste elektrikerlærlinge, sagde jeg til dem, når de skulle beregne en kondensator, at de lige skulle stoppe op og spørge sig selv: "Kan det nu også passe?" Ellers kunne man med alle de mange millioncifre få en kondensator ud af det, som rent fysisk næppe kunne være i en stor beboelsesejendom. På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe? Ida Auken fortæller verdens mægtigste mand, hvordan han skal bære sig ad - for hun ved det om nogen. Jeg er bestemt heller ikke enig i Trumps klimapolitik, men Ida Auken ved godt, hvad der giver pote i medierne. Macron rider med på den klimabølge, der giver bonus i øjeblikket, og siger om brandene i Amazonas regnskove, at Jordens lunger brænder, vi må gøre noget! Den går rent ind - eller gør den? Er lunger ikke noget, der optager ilt? Og er der ikke forskere, der siger, at underskoven i regnskoven forbruger næsten lige så megen ilt, som træerne producerer? Det er havet, der er verdens iltmager. Selvfølgelig skal man ikke underkende træernes optag af CO2, som er meget vigtig. Et stort problem ved de skovbrande er også den CO2, der dannes. Greta Thunberg sejler til USA under stor bevågenhed og flyver hjem i hemmelighed! Dansk Folkeparti er nu også klimabevidste, for i fortvivlelsens stund er man jo nødt til at få surfbrættet op på den klimabølge, hvor man før skred i kultveilten op til valget til stor glæde for Danmarks Radios journalister, der jo nødigt ser deres grønne gren savet over af DF. Jeg er ikke på Facebook, så alle I, der nu vil give mig en over nakken med svulstige gloser over dette indlæg, må finde jer i, at jeg ikke kan læse det. Jeg vil så i sandhedens navn lige nævne et par ting: Jeg cykler, når jeg skal købe ind, og har min cykelkurv med til varerne, så jeg ikke skal bruge plastposer. Jeg har aldrig været i Thailand på ferie - jeg foretrækker at cykle på ferien i vort dejlige land, som jeg holder af og er så heldig at leve i.

Horsens

Syg vildhest ved Nørrestrand er nu blevet aflivet

Annonce