Annonce
Brædstrup

Lokalråd tilfredse med ny busplan: Men ærgrer sig over besparelser på enkelt rute

En ny nødbusplan sikrer offentlig bustransport mellem Brædstrup og Horsens som i dag. Til gengæld bliver det vanskeligere at krydse kommunegrænsen og tage bussen til Silkeborg. Arkivfoto

Kommunens nye nødbusplan tager det værste ud af regionens spareplan, lyder det fra lokalrådene i oplandsbyerne. Til gengæld er der ærgrelse over, at busdækningen mellem Horsens og Silkeborg bliver halveret.

Brædstrup: Mandag vedtog byrådet i Horsens Kommune en såkaldt nødbusplan, som skal gælde fra 1. juli, efter at Region Midtjylland tidligere på efteråret vedtog besparelser i den regionale busdrift for cirka 50 mio. kroner. I korte træk betyder planen for Brædstrup og opland, at bus 110 (Horsens-Brædstrup-Silkeborg) går fra de nuværende 13 daglige afgange i hverdagene til seks, som vil dække morgen- og eftermiddagstimerne, samt tre dobbeltture på lørdage og to dobbeltture søn- og helligdage. Ruten er i dag den busrute i Horsens Kommune med flest passagerer.

Samtidig ændres bus 502, så den i fremtiden vil kører fra Voerladegård i Skanderborg Kommune til Horsens via Brædstrup. Busruten, som bliver en tilpasset 502, skal fra 1. juli betjene Voervadsbro, Sønder Vissing, Brædstrup, Åstruplund, Nim og Lund som kompensation for den reducerede betjening, der vil være på rute 110. Ruten vil få fire daglige afgange i hverdagene.

Annonce

Jeg tænker, at busdriften mellem Brædstrup og Horsens lyder rigtig fin. Til gengæld synes jeg, der er uheldigt, at busbetjeningen til Silkeborg bliver reduceret.

Preben Norup, formand Brædstrup Lokalråd

I Horsens Kommune er følgende ruter omfattet af de regionale busbesparelser: Rute 104: Horsens - Glud (Snaptun) - JuelsmindeRute 107: Horsens - Egebjerg - Gedved - Tebstrup - SkanderborgRute 110: Horsens - Brædstrup - SilkeborgRute 220: Horsens - Hatting - TørringRute 502: Brædstrup - Voerladegård - SkanderborgKilde: Horsens Kommune

Fornuftig plan, men ...

Dermed vil der også i fremtiden være en busdrift mellem Horsens og Brædstrup som i dag, mens der bliver færre busafgange mellem Brædstrup og Silkeborg. Busplanen bliver derfor mødt af formanden for Brædstrup Lokalråd med nogenlunde tilfredshed.

- Jeg synes, planen lyder fornuftig, selvom der nok er mange, der er kede af, at der vil være nogle begrænsninger i busdækningen. Jeg tænker, at busdriften mellem Brædstrup og Horsens lyder rigtig fin. Til gengæld synes jeg, der er uheldigt, at busbetjeningen til Silkeborg bliver reduceret. Der er rigtig mange, der også skal den vej blandt andet for at tage en uddannelse, siger Preben Norup.

Lokalrådsformanden håber derfor, at politikerne med tiden vil opprioritere denne strækning.

Glæde i Sdr. Vissing

I Sdr. Vissing har det lokale fællesråd længe kæmpet for, at bus 110 skulle komme til byen. Det er derfor lettelse over, at byen med den nye tilpassede rute 502 nu bliver bedre forbundet med Horsens og de øvrige oplandsbyer.

- Det er en kæmpe forbedring. Hvis ellers ruterne kører, så det passer med, at børn og unge kan komme til og fra skole og uddannelse, er det her en rigtig god nyhed for os, siger Lone Skriver, formand for fællesrådet i Sdr. Vissing.

Fin aftale for Nim

I Nim ser bestyrelsesmedlem af Nim Fællesråd og Samby, Sven Jørgensen, fortrøstningsfuld på den nye busaftale.

- For Nim ser det ikke så slemt ud. Der bliver en fin busdækning mellem Horsens og Brædstrup, selvom der sker en reducering i muligheden for at komme til Silkeborg. Nu er planen en nødplan, der skal gælde for andet halvår 2019. Det muligt, at man i forbindelse med budgetlægningen for 2020 kan finde flere midler til området. Regionen har jo meldt meget sent ud, så forvaltningen i Horsens har været under tidspres til at finde en nødplan, siger Sven Jørgensen.

Han beklager, at nødbusplanen ikke forbinder Brædstrup med Skanderborg uden et skift i Voerladegård. Det kan godt blive lidt bøvlet på sigt.

- Der er mange unge i området, som tager til Campus Skanderborg, så der kunne man godt ønske sig, at man kunne køre ruten uden skift. Det håber jeg, at man kan nå at få en aftale med Skanderborg Kommune om, siger Sven Jørgensen. Byrådet besluttede den 26. november at igangsætte en nytænkning af den kollektive trafik i Horsens Kommune. Indtil en sådan nytænkning af den kollektive transport kan træde i kraft, vil busserne køre efter den nye nødplan.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

OK-tank udvider med endnu en vaskehal

Annonce