Annonce
Brædstrup

Lokalråd glæder sig til by-foryngelse

Søren Munk, formand for Brædstrup Lokalråd, er glad for, at Banetorvet og Banestien vil give fornyelse i Brædstrup. Men han understreger, at der også fremover skal være plads til en pølsevogn centralt i byen. Ganske vist skal Stationsgrillen fjernes for at give plads til Banestien, men så bør pølsevognen få et nyt sted ved det nye torv, mener Søren Munk. Foto: Peter Hald
Brædstrup Lokalråd ser frem til et forynget og fornyet Brædstrup med mange nye indbyggere. Men det kræver arbejde.

Brædstrup: Lokalrådet i Brædstrup har store forventninger til byens udvikling. Med de mange byfornyelsesprojekter, der er i gang, er lokalrådets formand Søren Munk ikke i tvivl om, at Brædstrup kommer til at opleve en fornyelsesproces, der vil resultere i nye indbyggere og en "forynget" by.

- Det nye Banetorv kommer til at ændre udtrykket centralt i byen. Banetorvet vil mest af alt komme til at fremstå som en byhave med bænke, gynger, stier og små solkroge. Et oplagt sted at mødes for alle vi Brædstrup-borgere, lyder det fra Søren Munk.

For at gøre plads til Banetorvet og få ført Banestien - også kendt som naturstien - bedre gennem byen, skal både pølsevognen "Stationsgrillen" og den gamle bagerbutik rives ned.

Når pølsevognen er fjernet, bliver der et mindre torv mellem det tidligere renseri og frisørsalonen "Hair by Gry". Via pladsen skabes en naturlig sammenhæng mellem Bytorvet, Folkeparken og Banestien.

Men pølsevognen skal der stadig være plads til, understreger Søren Munk.

Annonce

Uundværlig pølsevogn

- Brædstrup kan ikke undvære sin pølsevogn. Den skal vi finde plads til et centralt sted. Vi har en positiv Rema 1000-købmand, og mon ikke han kan hjælpe med at finde en plads til pølsevognen, siger Søren Munk.

En vigtig del af byfornyelsen bliver også en tiltrængt opfriskning af Folkeparken. Der bliver lavet ny beplantning og ryddet op i buske og træer, og en sø foran scenen er på tegnebrættet.

Brædstrup har alletiders mulighed for at udvikle sig, og der er gang i så mange projekter, at byen vil opleve en markant fornyelse, lyder det fra Søren Munk. Foto: Peter Hald

Ikke mindst skal der laves en ny hovedindgang til parken:

- Der har været et stort ønske om at få de gamle markante lamper fra den tidligere hovedindgang tilbage til Folkeparken, og da det ser ud til, at der etableres en ny hovedindgang til parken, hvor den gamle indgang lå, arbejder lokalrådet for at få opstillet disse lamper ved hovedindgangen, lyder det fra Søren Munk.

Brædstrup Lokalråd

Brædstrup Lokalråd er et uvildigt og upolitisk råd, som er bindeled mellem Brædstrups borgere og Horsens Kommune.

Lokalrådet blev dannet i 2017 og er involveret i mange forskellige opgaver. Blandt andet i byfornyelsen og i udviklingen af Brædstrup i det hele taget.

Brædstrup Lokalråd består af medlemmer fra byens foreninger, og lokalrådet er så at sige "byens stemme" - det er ikke en kommunal organisation. Lokalrådet repræsenter derimod byens borgere og foreninger og er talerøret til Horsens Kommune og andre relevante myndigheder.

Rådets bestyrelse består af Søren Munk (formand), Jens Bruun Skifter (næstformand), Mette Toft Oxbøll (sekretær), Kætil Rokkjær, Marianne Nørmark, Linda Mikkelsen og Niels Dybdahl samt suppleanterne Heidi Buchardt Daugaard og Malene B. Hansen.

Der er gang i flere store boligprojekter i Brædstrup, og lokalrådet yder sit bidrag til at skaffe nye borgere til byen.

Blandt andet har lokalrådet indrykket annoncer i den aarhusianske ugeavis Aarhus Onsdag, hvor man gør børnefamilier opmærksom på Brædstrups kvaliteter. Og det er begyndt at få en effekt, understreger Søren Munk.

Annonce

Mere synlighed

I det hele taget gøres der meget for at gøre Brædstrup mere synlig. Lokalrådet har for nylig fået opsat en stor info-stander på Vestervangen, og man håber også på at få en tilsvarende stander placeret på omfartsvejen ved Pejsegården. Men lige her har det hidtil ikke været muligt at få tilladelse til en info-stander.

Søren Munk fortæller, at man også overvejer at udsmykke byen med gavlmalerier. Blandt andet vil det være oplagt med et gavlmaleri på den store facade, der vender ud mod rundkørslen Søndergade-Bredgade-Vestervangen, påpeger han.


Vi vil meget gerne have, at de nye familier i byen kan være med til at sætte et præg på Brædstrup.

Søren Munk, lokalrådsformand


I det hele taget har Brædstrup Lokalråd haft et travlt år. Ud over byfornyelsen har rådet været involveret i den nye ungdomsplads, og der er oprettet en hjemmeside - braedstrup.dk - med en fælleskalender for byens foreninger. Lokalrådet har også været en af drivkræfterne bag Free Zone Brædstrup, som er et tilbud for unge i alderen 16 til 29 år.

Brædstrup Lokalråd har endvidere været involveret i processen omkring Aktivitetsparken, og idémanden bag aktivitetsparken, Thomas Schmidt, er glad for, at projektet nu kan realiseres.

Undersøgelser viser, at folk vil køre langt for at benytte denne type park, så der forventes at blive masser af aktivitet i Aktivitetsparken, der kommer til at ligge i forlængelse af Folkeparken.

Annonce

Brug for nye kræfter

For at holde dampen oppe har Brædstrup Lokalråd brug for nye kræfter. Og nu kommer der snart en chance for at være med. Lokalrådet holder generalforsamling lørdag 22. august klokken 14 på biblioteket - og her bliver der arrangeret børnepasning.

- Vi har netop lagt generalforsamlingen på en lørdag, så også børnefamilierne kan være med. Vi vil meget gerne have, at de nye familier i byen kan være med til at sætte et præg på Brædstrup, siger Søren Munk.

Nogle af de emner, der kommer op på generalforsamlingen, bliver blandt andet forslaget om  en sø i Folkeparken, og om lamperne fra hovedindgangen eventuelt skal opstilles ved det nye torv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AC Horsens

Gemmer: Jeg burde have scoret

Annonce