Annonce
Brædstrup

Lokalråd fejrer sikker skolevej ved skolen

Ole Pilgaard (t.v.), vejingeniør Brian Hannibal og Morten Planck og Rune Hindsgavl fra lokalrådet var fredag ude og se, at den nye cykelbane har fået hastigheden ned blandt bilisterne. Foto: Søren E. Alwan

Tønning-Træden Lokalråd har kæmpet i 15 år for en cykelsti til friskolen. Fredag kunne lokalrådet fejre en ny cykelbane.

Annonce

Træden: Både formanden for teknik- og miljøudvalget, Ole Pilgaard Andersen (DF) og den ansvarlige vejingeniør, Brian Skaarup Hannibal, Horsens Kommune, var inviteret med, da Tønning-Træden Lokalråd fredag ved en lille sammenkomst fejrede byens nye cykelbane på Skolebakken ved Tønning-Træden Friskole.

Netop en sikker vej til skole har været et stort tema i området igennem mange år. Det er 15 år siden, at lokalrådet første gang gik ind i arbejdet med at skaffe en cykelsti, men projektet mislykkedes på grund af økonomien. Derfor ændrede lokalrådet for to år siden taktik og forsøgte i stedet for at få en cykelbane. Den har nu stået klar til brug siden begyndelsen af november.

- Vi er rigtig glade for den. Vi satte os for, at vi gerne ville dæmpe hastigheden på skolevejen, og det er lykkedes rigtig godt. Nogle har godt nok sagt, at vejen er blevet besværlig at køre på, men det var også meningen, at folk skulle køre lidt langsommere, sagde lokalrådsformand Morten Planck, da han viste cykelbanen frem.

I forbindelse med etableringen af cykelbanen er fartgrænsen sat ned fra 80 km/t til 50 km/t på Skolebakken.

Selvfølgelig havde en dyr og flot cykelsti været bedre, men det kunne ikke lade sig gøre. Derfor gik vi efter en løsning, som kunne lade sig gøre, og som kunne få hastigheden ned.

Morten Planck, formand Tønning-Træden Lokalråd
I Tønning og Træden har man kæmpet for en sikker skolevej i 15 år, og nu er den kommet. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Flere skal cykle

Pengene til den nye cykelbane er dels skaffet gennem projekt "Sikker skolevej", som Horsens Byråd godkendte i foråret, og dels gennem en fond. Formanden for teknik- og miljøudvalget glæder sig over, det lykkedes at finde en løsning for skolebørnene i området.

- Det er en god, pragmatisk løsning, man har lavet her. Når man ser på alle de ansøgninger, vi får om cykelstier i udvalget, så står det slet ikke mål med økonomien. Derfor ser jeg det her som en god løsning for at sikre trafikforholdene, som jeg godt synes, andre kunne lære af, sagde Ole Pilgaard Andersen.

I lokalrådet tror man, at den nye cykelbane får flere til at springe på cyklen.

- Alle vil jo gerne sende deres børn afsted til skole på cykel, men det kræver, at forældrene er trygge. Er de ikke det, starter de bilen i stedet for, og så starter man en ond spiral. Nu håber vi, at folk er blevet lidt mere trygge, sagde Rune Hindsgavl fra lokalrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ikast-Brande

Golf-ordningen opretholdes

Østjylland

Corona-epicenter på Aarhus Ø: 18 sejlere smittet efter træningslejr i Aarhus

Horsens

Huscompagniet vil børsnoteres: Efter årrække med solid vækst er vi klar til næste skridt på rejsen

Annonce