Annonce
Ikast-Brande

Lokalråd ønsker debat om Bavnehøj-bygning

- Det er oplagt, at vi kan tage en debat om Bavnehøj i forlængelse af lokalrådets generalforsamling den 26. september, siger lokalrådsformand Hans Jørgen Jensen. Arkivfoto

Nørre Snede Lokalråd vil gerne have en drøftelse af fremtiden for den tomme bygning på Bavnehøj

Nr. Snede: Lokalrådet i Nørre Snede lægger nu op til en drøftelse af fremtiden for en tom bygning ved Bavnehøj centret.

Bygningen, der har rummet lejligheder, har længe stået tom i flere år, men for et par måneder siden købte Ikast-Brande Kommune bygningen af boligselskabet Domea for godt 6,8 millioner kroner, fordi lejlighederne ikke kunne lejes ud. Nu er det så spørgsmålet, om bygningen kan bruges til noget helt andet - måske kontorer eller erhverv.

Ifølge lokalrådsformand Hans Jørgen Jensen kan det blive aktuelt at tage en debat om Bavnehøj-lokalerne i forlængelse af lokalrådets generalforsamling den 26. september klokken 19.30 i Nørre Snede Hallen.

- Det er oplagt, at vi kan tage en debat om Bavnehøj efter selve generalforsamlingen, siger Hans Jørgen Jensen.

Annonce

Små virksomheder?

Det ligger ikke fast, hvad Bavnehøj-bygningen kan bruges til, men der er kommet flere ideer og forslag. Hans Jørgen Jensen har for eksempel foreslået, at bygningen kan bruges til kontorer for små virksomheder:

- Vi har jo mange små firmaer i byen, som kunne have stor glæde af et kontorfælleskab, siger Hans Jørgen Jensen.

Da bygningen oprindeligt har været en afdeling af et plejecenter er der også fremkommet ideer om, at nogle af lokalerne kan bruges af firmaer i sundhedsbranchen:

Byrådsmedlem Kirsten Hoffmann (S) peger således på, at stedet måske kan være velegnet for zoneterapeuter og andre behandlere.

I tidens løb har der været gjort íhærdige forsøg på at leje de tomme lejligheder ud, og en overgang var det på tale at indrette kollegieværelser til elever på den filmskole, der var planer om i Boest. Men filmskole-projektet kuldsejlede, så planen om kollegieværelser har nok ikke den store fremtid.

Der har været snak om, at bygningen skal rives ned, men det afvises blankt af Kirsten Hoffmann. Hun påpeger, at det vil være absurd, at kommunen først ofrer 6,8 millioner kroner på at købe en bygning for bagefter at rive den ned.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Jysk bygger om: Genåbner på fredag

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Annonce