Annonce
Ikast-Brande

Lokalplanen for Netto-butik blev endeligt godkendt

Nu er der givet grønt lys for en lokalplan, der gør det muligt at bygge et Netto supermarked i Brande. Arkivfoto: Kim Haugaard
Kun få formaliteter tilbage, før Netto-byggeri kan gå i gang.

Brande: På sit seneste møde godkendte Ikast-Brande Kommunes byråd den lokalplan og det kommuneplantillæg, der skal gøre det muligt for Salling Group (det tidligere Dansk Supermarked, red.) at opføre en Netto-butik ved Dørslundvej-rundkørslen for enden af Østre Allé som nærmeste nabo til Fakta.

Punktet var sat på dagsordenen som et efterretningspunkt og udløste da også kun en enkelt kommentar fra Fælleslistens Lotte Stoltenborg, som ligesom det øvrige byråd er positivt stemt overfor planerne.

Planen er efterfølgende blevet offentliggjort 31. marts, men inden Bocon Projekt A/S, som skal stå for opførelsen af den 1200 kvadratmeter store dagligvarebutik, kan komme i gang med arbejdet, er der en klagefrist på fire uger, som skal overstås.

Det er imidlertid ikke grundlag for at klage til Planklagenævnet, fordi man måtte være uenig i byrådets afgørelse. For at få godtaget en klage, vil det kræve, at den vedtagne lokalplan og kommuneplantillægget eller den forudgående proces ikke har været i overensstemmelse med den gældende lovgivning på området.

Der var som tidligere omtalt indkommet i alt fire høringssvar fra henholdsvis nogle af de nærmeste naboer til den kommende Netto-butik samt skolebestyrelsen på Dalgasskolen, men ingen af dem gav anledning til at ændre i lokalplanen.

Da samtlige ejere af de seks ejendomme, der må lade livet for at gøre plads til butiksbyggeriet, har indgået betingede salgsaftaler, er det i praksis kun formaliteter, der gør, at man ikke allerede nu kan tage fat på forberedelserne til opførelsen af den kommende Netto-butik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce