Annonce
Ikast-Brande

Lokalplanen for Christiansminde sendes i høring

Tegningen viser, hvordan grundene i den nye udstykning Christiansminde er placeret på de 12,8 hektar jord mellem Enkehøj og ”Den skæve bane”. Illustration: Fink Ejendomme
Fink Ejendomme står for udstykningen. Lokalplanen for det kommende boligområde øst for Enkehøj er nu klar til at blive sendt i offentlig høring.

Brande: I juni sidste år besluttede Ikast-Brande Kommunes økonomi- og planudvalg at igangsætte lokalplanlægningen for et nyt boligområde kaldet Christiansminde øst for Enkehøj. Efterfølgende besluttede et byrådsflertal, at vejadgangen til det nye boligområde skal ske via Enkehøj.

Lokalplansforslaget er nu udarbejdet og klar til at blive sendt i offentlig høring. Det skal efter planen ske i perioden fra 25. maj til og med den 17. juli, men før det kan ske, skal det formelt godkendes af byrådet.

Lokalplanområdet (Christiansminde) indgår som en del af strukturplanen Brande Syd. Formålet med lokalplanen er at give mulighed for et nyt, større, bynært boligområde tæt på åen og banestien i det sydøstlige Brande.

Annonce

Lokalplanen skal give mulighed for et boligområde bestående af en blanding af parcelhuse og tæt-lav boliger. Boligerne placeres dels langs en fordelingsvej nord for og parallelt med Enkehøj, dels ved nogle nord-sydgående stikveje, som giver gode muligheder for nabofællesskab på den enkelte vej.

Tildeles vejret

Fink Ejendomme, som står for udstykningen, lægger op til at udstykke grunde til 53 åben-lav boliger i en klassisk parcelhusudstykning samt et mindre område med plads til maksimalt 14 tæt-lav boliger. Der bliver mulighed for at etablere et fælleshus i en grøn kile, der åbner boligområdet op mod det rekreative område nord for boligbebyggelsen.

På grund af byrådsbeslutningen om vejadgang via Enkehøj omfatter lokalplanen også den del af Enkehøj vest for lokalplanområdet, der pt. er en grusvej.

Det nye boligområde skal have tildelt vejret til den eksisterende vej, hvilket som udgangspunkt er en sag mellem udstykker (Fink Ejendomme) og vejejer. Hvis parterne ikke kan blive enige, har udstykkeren mulighed for at ansøge om, at kommunen tildeler vejret til den eksisterende stamvej. Kommunen skal i så fald også bestemme, at grundejerne i den nye udstykning skal afholde en forholdsmæssig andel af udgifterne til den eksisterende Enkehøjs fremtidige vedligeholdelse.

Annonce

Kræver dispensation

Realisering af lokalplanen kræver endvidere, at Miljøstyrelsen reducerer åbeskyttelseslinjen med 50 meter. Ikast-Brande Kommune er i dialog med Miljøstyrelsen og forventer, at det vil være muligt at opnå reduktionen, når lokalplanen er endeligt vedtaget. Ikke mindst fordi åbeskyttelseslinjen tidligere er blevet reduceret vest og øst for boligområdet for at realisere andre lokalplaner.

Derudover fastlægger lokalplanen byggelinjer mod nord, der skal være med til at sikre, at boligerne placeres, så de ikke påvirker landskabet langs Brande Å negativt. Derved sikrer lokalplanen de særlige naturbeskyttelsesinteresser ved åen.

En realisering af lokalplanen kræver desuden, at landbrugspligten ophæves for lokalplanområdet.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Tiltalte i sag om millionbedrageri afviser alt: Vi anede ikke, der foregik noget ulovligt, før vi blev anholdt

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Gruppen af 80+ eksploderer i Horsens Kommune: Fra 2024 er der brug for et nyt plejehjem hvert år for at sikre en plejebolig til alle, der har behov

Horsens For abonnenter

Før kiggede folk overbærende: Nu snører Kaare boksehandskerne og får stød i hjernen for at undgå ukontrollerede bevægelser

AC Horsens

AC Horsens jagter en matchbold: Tre ting gør holdet til favorit på den svære udebane i Nykøbing

Kultur

I gamle dage var der ikke meget at råbe hurra for i Horsens Statsfængsel - dét var der tirsdag

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Horsens

Det skal være slut med graffiti og knuste ruder: Ejer af øjebæ ved Vejlevej har købt øvrige ejere ud for at forskønne skæmmet ejendom

Sport For abonnenter

Kommentar: Mesterskabet er langt væk - derfor er HIC nødt til at fordele lønkronerne anderledes, hvis man vil retur til finalerne

Horsens

Livlig debat om forsvars-forbeholdet: Bliver det dyrere, hvis vi siger ja, og bliver Danmark mere sikkert?

Erhverv

39-årige Iben fra Vejle er blevet slagter i Glud: Uddeler luftede ideen for hende for flere år siden

Topledere mødes i Esbjerg: 10.000 vindmøller skal tidoble kapacitet for havvind i Nordsøen

Brædstrup

Skal Horsens have sin egen camino? Landsbyråd vil binde landsbyer i området bedre sammen

Hedensted For abonnenter

Få overblikket her: Er fjernvarmen på vej til din by?

Horsens

Omdiskuteret skulpturallé har fået sit gennembrud, og flere skulpturer er på vej: Formand foreslår, at der rejses et attraktions-skilt ved motorvejen

Annonce