Annonce
Ikast-Brande

Lokalplan for Kirkegade-byggeri klar til endelig vedtagelse

Facaden af det kommende byggeri set fra Kirkegade. Illustration fra sagsbeskrivelsen fra Ikast-Brande Kommune
Tre indsigelser mod plan om 34 lejligheder på Kirkegade i Brande.

Brande: For efterhånden halvandet år siden principgodkendte det daværende byråd boligselskabet Fruehøjgaards planer om at opføre 20 almennyttige boliger med et samlet boligareal på 1530 kvadratmeter på Kirkegade i Brande på grunden ved siden af Røde Kors-butikken. Samtidig principgodkendte byrådet ønsket fra en privat investor, Jeppesen Byg, om at opføre et tilsvarende boligareal i form af private udlejningsboliger på den samme grund.

Efterfølgende er der blevet udarbejdet en lokalplan for projektet, der i alt skal rumme 34 etageboliger i størrelser fra 1-4 værelser samt et nyt carportanlæg til erstatning for de nuværende garager, der nedrives for at give plads til etageboligerne.

Ønsket er at bygge i en højde på op til 17 meter og op til 5 etager med fladt tag. Det meste af byggeriet bliver opført i fire etager, men mod sydøst (nærmest Røde Kors-butikken) ønskes en mindre del opført i fem etager som en penthouselejlighed. Byggeriet opføres parallelt med Stationsvej med en vinkel mod Kirkegade i den sydlige del af grunden.

Annonce

Tre indsigelser

Lokalplanen har været sendt i offentlig høring i syv uger frem til 10. november sidste år, og høringsfasen udløste tre indsigelser: En fra Indenrigs- og boligministeriet, en fra Viborg Stift og en fra BaneDanmark

Ministeriet ønskede en redegørelse for, hvordan Ikast-Brande Kommunen ville sikre drifts- og udviklingsmulighederne for BioMar A/S og KMC's derivatfabrik, som begge vurderes at være virksomheder af national interesse, men at have modtaget en tilfredsstillende redegørelse for dette, er indsigelsen nu frafaldet.

BaneDanmark har gjort opmærksom på, at der i perioder vil kunne forekomme støj på helt op til 105 dBA (miljøklasse 6-7, svarende til virksomheder med særlige beliggenhedskrav) fra selskabets arbejdspladsareal, og at vedligeholdelsesarbejde på sporet ofte foregår om natten for at genere togtrafikken mindst muligt.

Hertil bemærker Ikast-Brande Kommunes område for Teknik og Miljø, at BaneDanmarks arbejdsareal ved Brande Station i forvejen ligger tæt på boliger, og at der ikke har været klager fra de nærliggende boliger over støj fra banen.

Annonce

Stiftet ønsker nedtrapning

Endelig har Viborg Stift anbefalet en nedtrapning af byggeriet mod nord parallelt med Kirkegade, så udsynet fra kirkegården mod Kirkegade ikke påvirkes negativt, at et eventuelt garageanlæg opføres i træ, og at byggeriet opføres i røde tegl.

Teknik og Miljø vurderer, at en nedtrapning af bebyggelsen mod nord vil reducere byggeriet væsentligt, og at udsynet fra kirkegården i forvejen begrænses af boligerne og haverne på den modsatte side af Kirkegade. Det vil være uændret, uanset om byggeriet nedtrappes i højden mod nord, og der vil under ingen omstændigheder være udsigt til landskab eller natur – kun til jernbanen og Biomar. Til gengæld har bygherre accepteret, at det kan skrives ind i lokalplanen, at byggeriet holdes i rød tegl, og at carportene opføres i træ eller trælignende materiale i mørke farver.

Afsnittet vedrørende dette er derfor blevet revideret i den lokalplan for området, som nu endelig er klar til at blive vedtaget endeligt.

Sagen er på byrådets dagsorden mandag 16. maj.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Tiltalte i sag om millionbedrageri afviser alt: Vi anede ikke, der foregik noget ulovligt, før vi blev anholdt

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Gruppen af 80+ eksploderer i Horsens Kommune: Fra 2024 er der brug for et nyt plejehjem hvert år for at sikre en plejebolig til alle, der har behov

Horsens For abonnenter

Før kiggede folk overbærende: Nu snører Kaare boksehandskerne og får stød i hjernen for at undgå ukontrollerede bevægelser

AC Horsens

AC Horsens jagter en matchbold: Tre ting gør holdet til favorit på den svære udebane i Nykøbing

Kultur

I gamle dage var der ikke meget at råbe hurra for i Horsens Statsfængsel - dét var der tirsdag

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Horsens

Det skal være slut med graffiti og knuste ruder: Ejer af øjebæ ved Vejlevej har købt øvrige ejere ud for at forskønne skæmmet ejendom

Sport For abonnenter

Kommentar: Mesterskabet er langt væk - derfor er HIC nødt til at fordele lønkronerne anderledes, hvis man vil retur til finalerne

Horsens

Livlig debat om forsvars-forbeholdet: Bliver det dyrere, hvis vi siger ja, og bliver Danmark mere sikkert?

Erhverv

39-årige Iben fra Vejle er blevet slagter i Glud: Uddeler luftede ideen for hende for flere år siden

Topledere mødes i Esbjerg: 10.000 vindmøller skal tidoble kapacitet for havvind i Nordsøen

Brædstrup

Skal Horsens have sin egen camino? Landsbyråd vil binde landsbyer i området bedre sammen

Hedensted For abonnenter

Få overblikket her: Er fjernvarmen på vej til din by?

Horsens

Omdiskuteret skulpturallé har fået sit gennembrud, og flere skulpturer er på vej: Formand foreslår, at der rejses et attraktions-skilt ved motorvejen

Annonce