Annonce
Kultur

Lokalhistorisk Arkiv holder gryden i kog med bogudgivelser

Lokalhistoriske Arkiv har udgivet denne nye bog "Tre historier fra Brande”.
Lokalhistorisk Arkiv Brande er i fuld sving med digitalt arbejde og nye bøger.
Annonce

Brande: Ganske vist blev Lokalhistorisk Forening Brande nedlagt i foråret, men Lokalhistorisk Arkiv Brande er her endnu, ganske vist i en midlertidigt nedpakket udgave.

- Den digitale del er dog helt oppe at køre, så vi modtager i høj grad udfordringer, arkivalier og besvarer forespørgsler gennem vores Facebook-side og Arkiv.dk; desuden har hjemmesiden mange informationer, som kan bruges døgnet rundt, fortæller arkivleder Jens Chr. Kjær og fortsætter:

- Vi arbejder frem mod 2021 og det nye skoleår med Artium i centrum. Det sker blandt andet til den tid med en forhåbentlig nyoprettet, ikke forening, men en frivillig arbejdsgruppe, ”Arkivets venner”.

For at ”holde gryden i kog” har arkivet udgivet en ny bog, ”Tre historier fra Brande”. Bogen indeholder som titlen mere end antyder tre historier.

Første historie er en ny udgave af ”Spor i tiden - Inger Nybo 1894-1981”. Hun var stumfilmsskuespiller 1915-1922, men også danser. Anden historie er om Ragna Hinz, født Madsen, med hendes erindringer i perioden 1901-1914 i Brande som datter af Helga Hinz og førstelærer ved Byskolen, Niels Kristian Madsen. Tredje historie er historien om Brandes fotografer fra cirka 1860 til 2019 med start ved Jeppe Sandal Jakobsen Sivebæk over Sophie Mentze, Alma Bøgh, Birgitte Laasby, Poul Lund og Kent Vinter til Preben Housted.

Bogen udgives som hardcover og kan købes blandt andet hos Saxo.dk, Gucca.dk og bod.dk

Det er en print on demand-bog forstået på den måde, at bogen først bliver trykt, når bestillingen er modtaget. Lokalhistorisk Arkiv har dog et mindre lager til salg til 150 kr. pr. stk. Bogen vil på sigt også bliver udgivet som e-bog.

Ideen med ”at holde gryden i kog” indebærer endnu en bogudgivelse i 2020: ”Syv fortællinger fra krigen 1940-45 i Brande”, oplyser Jens Chr. Kjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce