Annonce
Horsens

Lokalformand om strid i Venstres top: Det er uholdbart, og der skal findes en løsning

Magtfordelingen mellem formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen var det altoverskyggende tema på pressemødet i forbindelse med Venstres sommergruppemøde fredag i sidste uge. I Horsens ønsker Venstre-toppen en hurtig afklaring på konflikten. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

V-formanden i Horsens Kommune, Per Svendsen, ønsker ikke at vælge side i konflikten, men forventer en god forklaring fra ledelsen på hovedbestyrelsesmødet senere på måneden. Politisk leder Martin Ravn er "forundret" over udviklingen i partiet.

Horsens: Uroen i Venstres øverste ledelse er skidt for partiet, og situationen er uholdbar i længden.

Sådan lyder det fra Per Svendsen, formand for Venstres kommuneforening i Horsens, oven på de senestes dages strid om magtfordelingen mellem formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen.

- Jeg ønsker ikke at vælge side i konflikten, men der skal findes en løsning, for det dur ikke, at interne trakasserier fylder så meget. Det er ikke godt for partiet, siger han.

Per Svendsen deltager i de kommende uger i partimøder lokalt, regionalt og nationalt, hvor han forventer, at uroen i partiet vil fylde en del.

- Vi har et bestyrelsesmøde i kommuneforeningen 20. august, hvor jeg vil drøfte sagen med bestyrelsen. Vi har også aftalt at mødes i de østjyske foreninger inden hovedbestyrelsesmødet 31. august. Her skal vi have en god forklaring. Får vi ikke det, må vi tage den derfra, men vi skal også huske på, at det er landsmødet, der vælger formand og næstformand, siger han.

- Har formandskabet med Løkke i spidsen gjort det godt?

- Løkke har gjort det fremragende. Bare se på valget, hvor vi gik ni mandater frem. Det er ikke alle, der ville kunne gøre det, siger Per Svendsen.

- Partiets nestor, Claus Hjort Frederiksen, har kritiseret Kristian Jensen offentligt for at underløbe formanden. Skulle han have tiet stille?

- Claus Hjort Frederiksen har altid sagt, hvad han mener, og det er da altid interessant, når der kommer en melding fra så vigtig en strateg. Han plejer ikke at være illoyal. Han har nok haft sine grunde, men jeg vil ikke kommentere på det, for jeg kender ikke baggrunden for hans udtalelser, siger han.

Annonce

Løkke har gjort det fremragende. Bare se på valget, hvor vi gik ni mandater frem. Det er ikke alle, der ville kunne gøre det.

Per Svendsen, formand for Venstres kommuneforening i Horsens

Ravn: Ellemann og Ahlers har potentiale

Partiets politiske leder i Horsens, gruppeformand Martin Ravn, følger ifølge eget udsagn udviklingen i Venstres top "med forundring".

- Det er egentlig ikke en debat, jeg har lyst til at blande mig i, men jeg håber, at der snart kommer en løsning, så vi kan komme til at diskutere det, vi står for politisk, og forholde os til det, den nye regering kommer med, siger han.

Martin Ravn vil heller ikke pege på, hvem der i fremtiden skal tegne partiet som formand. Der er flere gode emner, konstaterer han.

- Det er jo egentlig positivt. Hvis Løkke pludselig trækker sig, er det da naturligt, at næstformanden, Kristian Jensen, tager over, men på længere sigt kan jeg sagtens se potentialet i Jakob Ellemann-Jensen som partiformand. En mulighed på endnu længere sigt er også Tommy Ahlers, hvis han har lysten til det. Han kommer udefra og har gjort det godt. Jeg kan godt lide den måde, han agerer på, siger Martin Ravn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Villa lænset for designermøbler

Leder For abonnenter

Leder: Sæt et ansigt på, Skat

På et klassisk medie som vores kan man godt kaste et beundrende blik i retning af, hvor mange kommunikationsfolk der efterhånden er ansat i offentlige og private organisationer. Skulle nogen tro, at en vigtig opgave for en kommunikationsafdeling er at betjene offentligheden og diverse medier hurtigt og effektivt, kan jeg afsløre, at sådan er det langt fra altid. Eller hos Skat. Fredag før vinterferien nåede rygterne om en stor rokade frem til avisen. Skattestyrelsen rømmer den gamle adresse i Horsens og rykker i stedet ind i Guldberghus på Grønlandsvej. Tre andre lejere skal derfor flytte ud. Det er en vigtig nyhed, som har betydning for rigtig mange lokalt. På avisen indleder vi derfor jagten på nogen, som kan fortælle os flere detaljer. Avisens journalist kommer fredag eftermiddag igennem til Skattestyrelsens pressefunktion, der ikke vil udtale sig, men i stedet henviser til Administrations- og Servicestyrelsen. Denne styrelses presseafdeling svarer ikke på avisens opkald før mandag formiddag, da en medarbejder korrigerer noget af det, avisen skrev lørdag. Den pågældende kan vi ikke få lov at citere med navn, og vi kan ikke komme til at tale med andre. En uge senere modtager vi et skriftligt svar fra samme afdeling, som nu korrigerer sig selv i forhold til det første svar og svarer på en række spørgsmål. I skriftlig form og uden navn på afsenderen. Med andre ord: I en sag, der handler om flytning af 300-400 arbejdspladser, kan avisen på intet tidspunkt komme til at tale med en ansvarlig chef, hverken én med kommunikationsansvar eller én med direkte ansvar for afdelingerne i Horsens. For en styrelse, der i den grad har brug for at genoprette sin troværdighed, er det ganske enkelt et klasseeksempel på, hvordan man ikke skal gøre. Det er muligt, at Skattestyrelsen havde en helt anden plan for, hvordan nyheden om flytningen skulle lanceres. Men punkt 1 i håndbogen om krisestyring er at handle hurtigt og stille sig til rådighed. Måske skulle Skattestyrelsen søge råd hos SAS' pressechef Kristoffer Meinert, som i parentes bemærket havde haft jobbet i en uges tid, da en vis reklamefilm blev lanceret.

Annonce