Annonce
Horsens

Lokalformand om strid i Venstres top: Det er uholdbart, og der skal findes en løsning

Magtfordelingen mellem formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen var det altoverskyggende tema på pressemødet i forbindelse med Venstres sommergruppemøde fredag i sidste uge. I Horsens ønsker Venstre-toppen en hurtig afklaring på konflikten. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

V-formanden i Horsens Kommune, Per Svendsen, ønsker ikke at vælge side i konflikten, men forventer en god forklaring fra ledelsen på hovedbestyrelsesmødet senere på måneden. Politisk leder Martin Ravn er "forundret" over udviklingen i partiet.

Horsens: Uroen i Venstres øverste ledelse er skidt for partiet, og situationen er uholdbar i længden.

Sådan lyder det fra Per Svendsen, formand for Venstres kommuneforening i Horsens, oven på de senestes dages strid om magtfordelingen mellem formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen.

- Jeg ønsker ikke at vælge side i konflikten, men der skal findes en løsning, for det dur ikke, at interne trakasserier fylder så meget. Det er ikke godt for partiet, siger han.

Per Svendsen deltager i de kommende uger i partimøder lokalt, regionalt og nationalt, hvor han forventer, at uroen i partiet vil fylde en del.

- Vi har et bestyrelsesmøde i kommuneforeningen 20. august, hvor jeg vil drøfte sagen med bestyrelsen. Vi har også aftalt at mødes i de østjyske foreninger inden hovedbestyrelsesmødet 31. august. Her skal vi have en god forklaring. Får vi ikke det, må vi tage den derfra, men vi skal også huske på, at det er landsmødet, der vælger formand og næstformand, siger han.

- Har formandskabet med Løkke i spidsen gjort det godt?

- Løkke har gjort det fremragende. Bare se på valget, hvor vi gik ni mandater frem. Det er ikke alle, der ville kunne gøre det, siger Per Svendsen.

- Partiets nestor, Claus Hjort Frederiksen, har kritiseret Kristian Jensen offentligt for at underløbe formanden. Skulle han have tiet stille?

- Claus Hjort Frederiksen har altid sagt, hvad han mener, og det er da altid interessant, når der kommer en melding fra så vigtig en strateg. Han plejer ikke at være illoyal. Han har nok haft sine grunde, men jeg vil ikke kommentere på det, for jeg kender ikke baggrunden for hans udtalelser, siger han.

Annonce

Løkke har gjort det fremragende. Bare se på valget, hvor vi gik ni mandater frem. Det er ikke alle, der ville kunne gøre det.

Per Svendsen, formand for Venstres kommuneforening i Horsens

Ravn: Ellemann og Ahlers har potentiale

Partiets politiske leder i Horsens, gruppeformand Martin Ravn, følger ifølge eget udsagn udviklingen i Venstres top "med forundring".

- Det er egentlig ikke en debat, jeg har lyst til at blande mig i, men jeg håber, at der snart kommer en løsning, så vi kan komme til at diskutere det, vi står for politisk, og forholde os til det, den nye regering kommer med, siger han.

Martin Ravn vil heller ikke pege på, hvem der i fremtiden skal tegne partiet som formand. Der er flere gode emner, konstaterer han.

- Det er jo egentlig positivt. Hvis Løkke pludselig trækker sig, er det da naturligt, at næstformanden, Kristian Jensen, tager over, men på længere sigt kan jeg sagtens se potentialet i Jakob Ellemann-Jensen som partiformand. En mulighed på endnu længere sigt er også Tommy Ahlers, hvis han har lysten til det. Han kommer udefra og har gjort det godt. Jeg kan godt lide den måde, han agerer på, siger Martin Ravn.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Annonce