Annonce
Horsens

Lokale virksomheders støtte til flygtninge rykker

Et stort tak. Sådan blev det leveret fra truppen bag årets indsamling til Dansk Flygtningehjælp i Horsens, hvor bidraget fra lokale virksomheder nu også er opgjort. Privtafoto
Endnu engang er lokale virksomheders opbakning til den årlige indsamling til Dansk Flygtningehjælp afgørende for, at bidraget fra Horsens lander i omegnen af 300.000 kroner.

Horsens: 20 lokale virksomheder har igen sagt ja tak til at støtte den indsamling, som Dansk Flygtningehjælp stod bag i starten af måneden.

Nu er bidragene talt op, og de lander tilsammen på 227.536 kroner.

De 65 indsamlere, der bankede på hjemme hos folk og bad om et bidrag, fik samlet 66.529 kroner. Det giver et samlet beløb på 294.065 kroner - altså meget tæt på 300.000 kroner, som lokalafdelingen kan sende videre til Dansk Flygtningehjælp.

- Viljen er der virkelig til at hjælpe alle disse ulykkelige mennesker. Og rundt om i virksomhederne, hvortil der er knyttet en aktivitet, arbejdes der hårdt lige til det sidste, fortæller Inger Schur, som står for kontakten til de lokale virksomheder, som for fjerde år har deltaget målrettet i indsamlingen.

Nogle virksomheder giver et fast beløb, andre lader produktion eller salg afgøre bidraget. Hos Allan Nielsen Agentur var det for eksempel en sammentælling af ordrer på vin, der afgjorde beløbet.

Annonce

Et gedigent bidrag

De virksomheder, som i år bakkede op om indsamlingen, er Baze A/S, Bilka Horsens, Blunico A/S, Westergaard Automobiler A/S, Allan Nielsen Agentur, E.K. Ejendomme, Brimas A/S, Ginneruparkitekter A/S, Glarmester Frantz Høy, Horsens Svane Apotek, Inhouse Fotografi, Jacobsen Plus, Bonefeld & Bystrup A/S, Leos Fisk & Vildt, McDonalds i Stilling, Vola, Nissens, Nordicals, Palsgaard A/S, Roesgaard & Partners A/S, Superego, Thykjær Turisttrafik A/S, Nybolig Horsens og Schur.

De 65 indsamlere fik i gennemsnit 1056 kroner i bøsserne på hver rute, og tilsammen blev der på den måde samlet 10.000 kroner mere ind end sidste år.

Alt i alt et rigtig fint, lokalt bidrag til de godt 11 millioner kroner, der blev indsamlet på landsplan.

Og som Annemette Jebril, der er distriktskoordinator for afdelingen i Horsens, skriver til de mange frivillige bag indsamlingen:

- Det har været en fornøjelse at samarbejde med jer og så dejligt, at alle har været engagerede. Det har været det hele værd, for resultatet er så flot.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ny café slår dørene op i Horsens

Leder For abonnenter

Der er alt for mange ludomaner

Kampen mod cigaret-reklamer har ikke været forgæves. Det har givet gode resultater i kampen mod den usunde tobak. Nu er tiden inde til endnu en kamp, nemlig reklamerne mod spil. Der er alt for mange ludomaner. Det er lige så ødelæggende som tobakken. Mange er lette at friste, og det vrimler med reklamer for alle slags spil. Jeg ser det ikke som noget problem, når Brian Laudrup står frem og fortæller om sine afgørende mål. Men når det ene almindelige menneske efter det andet sidder og fortæller omverdenen om de gevinster, de har vundet, er det et helt andet problem. Hvis de virkelig vandt så meget, som de fortæller om, ville spilselskabet være konkurs for længst, og det ville ikke have penge til at betale for tv-reklamerne. Når de alligevel laver den type reklamer, er det selvfølgelig, fordi der er svage sjæle, der kan blive fristet. Når man ser reklamer, tænker mange: "Tænk, hvis det var mig. Jeg vil også gerne en tur sydpå". Det er bare så sjældent, det lykkes. Jeg kan sagtens lade mig friste til at købe en lottokupon eller kaste mig over et skud på Oddset, men her oplever jeg virkeligheden. Det er bare så lidt, der kommer i gevinst, og som regel en del mindre, end jeg har spillet for. Oddset er et videnspil, så her er man selv ude om det, men det er sjældent, man rammer odds 116 med gevinst, som de taler om i reklamerne. Der kan være ganske muntre reklamer undervejs, men de har kun ét formål: At skaffe nye kunder i fælden. Jeg har ondt af de familier, der får deres økonomi ødelagt af ludomaner. Det er så fristende. Man skal huske på, at spilselskaberne tjener styrtende med penge, og taberne er os, der køber lotto-kuponerne. Danmark har en gruppe af ludomaner. Vi har ikke brug for engelske tilstande, hvor fodboldmillionærer har spillet hele deres formue op i en naiv tro på, at der var penge at hente i selskaberne. Sæt ind over for reklamerne. Vi har ikke brug for flere ludomaner.

Annonce