Annonce
Danmark

Lokale V-profiler danner nyt parti i protest mod Ellemann

For lidt format og for meget arrogance er dommen fra en jysk udbrydergruppe af Venstre over partiformand Jakob Ellemann-Jensen (V). Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Jakob Ellemann-Jensen har for lidt format og for meget arrogance, mener en jysk udbrydergruppe af Venstre i Mariagerfjord, der nu forlader partiet, men stadig støtter det lokale Venstre. Bag det hele lurer Inger Støjberg, der får sat et stød ind i sit gamle parti, lige inden hendes rigsretssag begynder i næste uge.

- Venstre siger, at de ikke har ændret et punktum i politikken, men hvordan hænger det sammen med, at vi er blevet halveret i meningsmålingerne? Så er det måske på tide at reflektere lidt over, hvad det er for et Venstre, vi har fået, efter vi skiftede formand fra Lars Løkke Rasmussen til Jakob Ellemann-Jensen, siger Svend Madsen.

Svend Madsen er mangeårigt medlem af kommunalbestyrelsen i Mariagerfjord, formand for kommunens børne- og familieudvalg og har nu sat sig i spidsen for et nyt oprør i det jyske Venstre-bagland. Han har meldt sig helt ud af partiet i protest mod Jakob Ellemann-Jensens ledelse og facon og har sammen med indtil for nyligt formand for Venstre i hele Nordjylland Pernille Roth og indtil for nyligt formand for Venstre i Hobro Marianne Eiby dannet lokallisten Mariagerfjordlisten.

Støjberg bag linjerne

Listen stiller op til det kommende kommunalvalg, men har ingen problemer med den lokale udgave af Venstre. De står stadig bag venstreborgmesteren Mogens Jespersen og vil arbejde for, at han fortsætter på posten. Og listen er bakket op af Inger Støjberg.

Der er simpelthen for lidt format og for meget arrogance over Jakob Ellemann-Jensen. Når han står der og retter på sine manchetter, ligner han en, der hellere vil have en fortjenstmedalje af Dronningen, end han vil repræsentere familien Danmark.

Svend Madsen, tidligere Venstre

- Men vi hører jo hele tiden fra folk, som normalt ville stemme på Venstre ved næste valg, at det vil de ikke gøre igen. De siger, at det kan de ikke med den formand vi har i Jakob Ellemann-Jensen, siger Svend Madsen.

- Der er simpelthen for lidt format og for meget arrogance over Jakob Ellemann-Jensen. Når han står der og retter på sine manchetter, ligner han en, der hellere vil have en fortjenstmedalje af Dronningen, end han vil repræsentere familien Danmark. Her er det stadig Lars Løkke Rasmussen, der er statsmanden, som man lytter til. Det format har Jakob bare ikke. Det stikker dybt i vores bagland det her, og det kommer til at få stor betydning for både det kommende kommunalvalg og for næste folketingsvalg. Folk har simpelthen mistet gnisten og begejstringen. Har man ikke den gejst, så kan man også kun halvhjertet føre valgkamp, siger Svend Madsen.

Det lokale opgør med Christiansborg-Venstre og formand Jakob Ellemann-Jensen får fuld og helhjertet opbakning af tidligere næstformand Inger Støjberg:

"Jeg kan stå fuldt inde for de folk, der repræsenterer Mariagerfjordlisten. Det er folk, der er trofaste over for deres holdninger og tør stå ved dem. Som jeg sagde, da jeg meldte mig ud af Venstre, så er der intet i vejen med Venstres bagland, og kunne jeg bare have meldt mig ud af Christiansborg-Venstre, havde jeg gjort det," siger Inger Støjberg i en pressemeddelelse med Mariagerfjordlisten som afsender.

- Det betyder meget for os med den opbakning. Inger er Inger. Folk ved, hvem hun er. Jeg har også bakket hende op, så jeg er superglad for, at hun også står bag os, siger Svend Madsen.

Annonce

Drømmer om Søren Gade

Svend Madsen og udbryderoprøret i Mariagerfjordlisten afviser ikke, at de vil vende tilbage til Venstre, hvis partiets medlemmer beslutter sig for at vælge en ny formand i stedet for Jakob Ellemann-Jensen.

- Det kommer selvfølgelig an på, hvem det måtte blive. Jeg synes, at Søren Gade (nuværende EU-parlamentariker og tidligere forsvarsminister for Venstre, red.) vil være den rigtige formand for Venstre. Han er en mand med fødderne på jorden - og så gerne med Inger Støjberg som næstformand. Venstre benægter det, men jeg synes vi mere og mere ligner Radikale Venstre. Jeg er mere til Støjberg-linjen, siger Svend Madsen.

I Venstre på Christiansborg har man valgt, at det er partisekretær Christian Hüttemeier, der kommenterer angrebet på Jakob Ellemann-Jensen og Christiansborg-Venstre. Det gør han med dette skriftlige citat:

"Vi er ærgerlige over, at Svend Madsen i Mariagerfjord har valgt at starte en lokaliste. Vi ønsker ham og de øvrige held og lykke med kommunalvalget. Og så glæder vi os over, at de bakker op om vores stærke borgmesterkandidat, Mogens Jespersen i Mariagerfjord Kommune."

Svend Madsen, mangeårigt medlem af Venstre og byrådsmedlem i Mariagerfjord, springer ud af partiet i protest mod Jakob Ellemann-Jensen. Arkivfoto: Lars Rasborg/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix
Inger Støjberg på kanten af Mariager Fjord. Hun står fuldt og helt bag et lokalt oprør mod Venstre på Christiansborg. Arkivfoto. Birgitte Carol Heiberg
Annonce
Annonce
Kultur

To festaber med vilde drømme, talent og solid tro på egne evner skrev Horsens ind i heavy-historien

Horsens For abonnenter

Klub har hjemme i en hal fra 1935 og drømmer om moderne forhold: Vi lider under alt for lidt indendørs plads

Kultur

Hør Horsens 'ser rødt': S har tronet i over 100 år - hvordan kan det overhovedet lade sig gøre?

Horsens

Ambulancer er under hårdt pres, men udrykninger til livstruende tilfælde holder tiden

Sonja er en sjælden race i dansk kommunalpolitik: - Man kan underkende det eller bruge det

Debat For abonnenter

Avisen mener: Kulturminister vil sikre EM-fodboldheltenes kampe på nationalt tv, men pas på med at stikke os blår i øjnene

Horsens

Gågaden spærres delvist af: - Vi synes ikke, fugen har den kvalitet, som vi ønsker

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Få et smugkig indenfor i kommende byggeudstilling: Her er hvad familien Danmark ønsker anno 2021

For abonnenter

Tre mænd rottede sig sammen og snød sygehus for millioner af kroner: Nu er der faldet dom over dem alle

Horsens

Vandløb i Horsens er på national liste over mulig forurening med giftigt stof: Svaret skal findes i fisk

Horsens For abonnenter

33-årig tog sin 14-årige datter med på hotel: Nu er han dømt for overgreb - men slipper for udvisning

Brædstrup

Madhus måtte lukke: Nu åbner Café Banesti

Annonce